• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum çok su içiyor

Muhabbet90kusum

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar,

kuşumun çok su içtiğini gözlemledim dışkısıda hep sulu yani ishal gibi oluyor. Bazende şefaf su yapıyor dışkısız.İnternetten baktım böbrek sorunları olabilirmiş. Kuşum su içmeyi seviyormu yoksa bi sorun olduğunumu duşunmeliyim.

Muhabbet90kusum

Aktif Üye
Birde aşırı sık dışkı yapıyor 2 dk da bir bu normal mi?

EnesGenç

Eski Forumcu
Genelde şu ictiklerinde ishal olurlar doğru. Ama her zaman varsa sıkıntı. Biraz daha gozlemle devam ederse böbreklerin de sıkıntı olup olmadığını anlariz

Muhabbet90kusum

Aktif Üye
Genelde şu ictiklerinde ishal olurlar doğru. Ama her zaman varsa sıkıntı. Biraz daha gozlemle devam ederse böbreklerin de sıkıntı olup olmadığını anlariz
evet bende olduğundan beri böyle aslında. 4 haftadır. Daha önce kuş besledim ama onun dışkısı katıydı.Şimdikinin çok sulu ve aşırı sık yapıyor

EnesGenç

Eski Forumcu
Patatesli deneyin haşlanmış birde diskiyi atin ustadlar bakteri falan varmi bakar

Muhabbet90kusum

Aktif Üye
Bi yem yiyor ardından su içiyor ondan sonra su yine yem ve bu böyle devam ediyor

sasha

Aktif Üye
kuşunuz önceden ilaç kullandı mı ve tuzlu/ yağlı ya da laktoz içeren ürünler yiyor mu?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İç parazit uygulaması yap nilverm worm mix gibi ürünlerle düzelme olmazsa tekrar bakalım

sasha

Aktif Üye
öyle besinler yemediği için böbreklerde çok sorun olabileceğini düşünmüyorum. Böbrek ve karaciğeri korumak amaçlı Röhnfried Sedochol kullanmanızı öneririm. Ayrıca düzenli olarak multivatimin de kullanırsanız iyi olur.

Muhabbet90kusum

Aktif Üye
İç parazit uygulaması yap nilverm worm mix gibi ürünlerle düzelme olmazsa tekrar bakalım
öyle besinler yemediği için böbreklerde çok sorun olabileceğini düşünmüyorum. Böbrek ve karaciğeri korumak amaçlı Röhnfried Sedochol kullanmanızı öneririm. Ayrıca düzenli olarak multivatimin de kullanırsanız iyi olur.
Böbrek sorunu doğustan var olabilirmi? Ayakları da sürekli sicak.

sasha

Aktif Üye
doğuştan ya da sonradan kaynaklı bazı vitamin eksikliklerinde de bu durumlar yaşanabiliyor. Örneğin a vitamini eksikliği kuşlarda karaciğer ve böbrek sorunlarına yol açabilir. bunun için multivitamin kullanmanız ve bu vitaminleri içeren sebze/meyvelerle de süreci desteklemeniz gerekiyor. Protein fazlalığı da böbrek sorunu yaratabileceği için bu süreçte proteinli besinlerden uzak durun a, c,b, d, e, ve k vitaminleri önemlidir.

odanın sıcaklığı nasıl? terlediği için de ayakları sıcak olabilir ancak değilse kuşunuzun ateşi olabilir. Bu konuda pek bilgim yok maalesef.

Üst Alt