• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum çok korkuyor

vadidekizambak

Paylaşımcı
Henüz dört beş gündür bende olan 1,5 aylık muhabbet kuşum pek ötmüyor. Kafes içi eğitimden bahseden birkaç arkadaş vardı biraz denemeye çalışıyorum ama kendini yirmi saniye sevdirse sonra hemen korkup kaçıyor. Oysaki çok narin davranıyorum ani hareketlerden kaçınıyorum. Daha çok yeni biliyorum ama bu normal mi? Tüm gün evde değiliz. Sabah sekizde çıkıp akşam sekizde geliyoruz. Sıkılmasın ses olsun diye ona televizyonu açık bırakıp çıkıyorum evden. Aynası vardı ona alışmasın diye çıkardım sizlerin yorumları üzerine. Her gün altındaki kağıdı, suyunu değiştiriyorum. Yemini günde bir kez çıkarıp üflüyorum iyi de bakıyorum ama dediğim gibi hâlâ çok korkuyor

vadidekizambak

Paylaşımcı
İnşallah çok istiyorum alışmasını. Bir de gagasında çizgimsi bir şey var ilk önce çatladı diye korktum da fotoğraf da çekemiyoruz sabit durmuyor pek. Bir de tv yi açık bırakmama gerek var mı? Aynasını çıkardım kafesinde şu an sadece salıncağı var

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Tv açıkken ani ses yükselmelerine tedirgin oluyor olabilir mi

vadidekizambak

Paylaşımcı
Yok sesi öyle çok yüksek de değil olabildiğince minimum düzeyde yani duyabileceği kadar aslında.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Şunu demek istedim şimdi bir film açtınız misal ses düzeyli ancak reklam girince aniden yükseliyor ya hani youtube reklamları gibi

Merve00

Paylaşımcı
Her gün tv yi açık bırakmanıza gerek yok kuş tüm gün tv den sıkılır, dinlenmesine engel olur. Akşam geldiğinizde yeterince ilgi gösterin alışır. Birde benim iki kuşumla aramdakiş bağımı kafes içi eğitim değil sık sık kafesten dışarı çıkartmakla oldu.

vadidekizambak

Paylaşımcı
Yani biz evde yokken pek sanmıyorum dediğim gibi reklam girse dahi minimumda duyabileceği kadar. Tv ye çok yakın da değil. Biz evdeyken ses biraz dah yüksek oluyor

Bahar Y.

Müdavim
Şunu demek istedim şimdi bir film açtınız misal ses düzeyli ancak reklam girince aniden yükseliyor ya hani youtube reklamları gibi
Benim yavru bu durumdan çok korkuyor haklı olarak kendisi dışarıdayken yanlışlıkla aniden reklam çıktı bağırarak uçtu, bana mantıklı geldi ondan dolayı ürkeklik olabilir veya aldığınız yerde çok fazla ele alınmıştır

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
1,5 aylık yani 45 günlük kuş... Yeni yem kırmaya başlamış... Uçmayı yeni başlamış... Daha bebek... Korkması normal... Ona biraz zaman tanıyın ve sabredin... Daha çok şey öğrenecek o...

vadidekizambak

Paylaşımcı
Her gün tv yi açık bırakmanıza gerek yok kuş tüm gün tv den sıkılır, dinlenmesine engel olur. Akşam geldiğinizde yeterince ilgi gösterin alışır. Birde benim iki kuşumla aramdakiş bağımı kafes içi eğitim değil sık sık kafesten dışarı çıkartmakla oldu.
Akşam geldiğimde bir iki saat ilgileniyorum sürekli konuşuyorum zaten istesem de kafes içi eğitim veremiyorum korktuğu için zorlamak istemiyorum. Aldığım yer ilk 15 20 gün çıkarma eve ve size alışsın demişti o yüzden biraz daha bekliyorum ama kafesi açsam da çıkmıyor zaten. Elime gelmesini geçtim dokununca bile korkuyor bazen

Bahar Y.

Müdavim
Kesinlikle katılıyorum ben 2.gün çıkarmıştım belki çıkarmamış olsaydım 1 2 hafta böyle olmazdı aramızdaki bağ, şuan olması gereken gibi ilerliyoruz biz, elinize geliyor mu rahatça

vadidekizambak

Paylaşımcı
1,5 aylık yani 45 günlük kuş... Yeni yem kırmaya başlamış... Uçmayı yeni başlamış... Daha bebek... Korkması normal... Ona biraz zaman tanıyın ve sabredin... Daha çok şey öğrenecek o...
Doğru çok haklısınız, sadece ona yanlış bir şey yapmaktan korktuğum için sordum. Canı sıkılmasın, yanlışlıkla korkutmayayım vs. diye yoksa evet gerçekten bebek çok da alıştım tüm gün aklımdan çıkmıyor işteyken :)

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Doğru çok haklısınız, sadece ona yanlış bir şey yapmaktan korktuğum için sordum. Canı sıkılmasın, yanlışlıkla korkutmayayım vs. diye yoksa evet gerçekten bebek çok da alıştım tüm gün aklımdan çıkmıyor işteyken :)
Bu duygular içerisindeyseniz doğru yoldasınız demektir...

vadidekizambak

Paylaşımcı
Kesinlikle katılıyorum ben 2.gün çıkarmıştım belki çıkarmamış olsaydım 1 2 hafta böyle olmazdı aramızdaki bağ, şuan olması gereken gibi ilerliyoruz biz, elinize geliyor mu rahatça
Hayır ele gelmiyor kafes kapağını açınca bazen sevdiriyor çok nadir sonra hemen kaçıyor ele gelmesi mümkün değil deliler gibi kafes içinde kaçıyor korktuğunu hissediyorum üstüne gitmek istemiyorum güven kaybetmemek için

Merve00

Paylaşımcı
Akşam geldiğimde bir iki saat ilgileniyorum sürekli konuşuyorum zaten istesem de kafes içi eğitim veremiyorum korktuğu için zorlamak istemiyorum. Aldığım yer ilk 15 20 gün çıkarma eve ve size alışsın demişti o yüzden biraz daha bekliyorum ama kafesi açsam da çıkmıyor zaten. Elime gelmesini geçtim dokununca bile korkuyor bazen
Ben o kadar uzun süre beklenmesine karşıyım aslında. İki kuşumuda ilk 3 gün içerisinde çıkarttım dışarı zaten zekiler kendilerine güzel yüksek uygun bir yer buluyorlar dışarda. Sadece ortamda çiçek olmasın, cam olmasın perdeler çekili olsun o güzelce uçar bir haftaya kalmaz ortamı öğrenir. Ama bence kesinlikle sık sık kafes dışında vakit geçirin 🙂

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Kıskanıyorum ama hocam paşa sıkılınca sırtını dönüp yüzümüze bile bakmıyor

vadidekizambak

Paylaşımcı
Ya işte çok kaçınca korkuyor ben de kıyamıyorum zorla alıp çıkarmak istemiyorum. Belki yapı olarak farklıdır ya da tam alışamamıştır birkaç gün daha geçsin önce elime gelsin sonra çıkarırım :)

Üst Alt