• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum çok kaşınıyor

ecenalbantoglu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kaşıntı
Merhabalar. Geçenlerde kuşum erkek mi dişi mi diye paylaşmıştım belki hatırlıyorsunuzdur. Son 3 gündür kuşum çok kaşınıyor bedeninin her yeri, ayakları vs. Oyun oynarken, yem yerken vs bir kaşıntısı yok dışkısı da normal duruyor. Kaşındıktan sonra çok ufak ve çok ince tüyler döküyor onun dışında büyük tüy hiç dökmedi, tüy yapısı da sağlıklı duruyor baktık bit vs de yok. Ne gibi bir problem olabilir?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sultan papağanlarına hakim değilim ama onlar fazla kaşınıyor diye biliyorum yanlışım varsa hocalarım arkadaşlarım düzeltirler beni 🙂 siz ılık suyla banyo yapmasını sağlayabilirsiniz küçük bir kaba ılık su içine de biraz yeşillik atıp girmesini sağlayın ama girmiyorsa yine ılık suyla fisfislama yöntemini uygulayabilirsiniz. Kuşu rahatlatır Ayrıca takviyelerin de önemi büyük multivitamin gervit ve probiyotik entrobac düzenli şekilde kullanın. Ama önlem amaçlı dış parazit ense damlası uygulayabilirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben kaşınma anın videosunu görmek istiyorum ama tünekte olsun 👍 çünkü kafes içini de görmem lazım

ecenalbantoglu

Yeni Üye
Sultan papağanlarına hakim değilim ama onlar fazla kaşınıyor diye biliyorum yanlışım varsa hocalarım arkadaşlarım düzeltirler beni 🙂 siz ılık suyla banyo yapmasını sağlayabilirsiniz küçük bir kaba ılık su içine de biraz yeşillik atıp girmesini sağlayın ama girmiyorsa yine ılık suyla fisfislama yöntemini uygulayabilirsiniz. Kuşu rahatlatır Ayrıca takviyelerin de önemi büyük multivitamin gervit ve probiyotik entrobac düzenli şekilde kullanın. Ama önlem amaçlı dış parazit ense damlası uygulayabilirsiniz
Banyo yapmayı kendisi istedi direk suyun içine atladı yıkadık 5 gün önce, yıkandıktan 2 gün sonra kaşınmaya başladı ama tüylerinin dibinden başlayıp en ucuna doğru ilerliyor kendini mi temizliyor çözemedim. Gervit kullanıyoruz

ecenalbantoglu

Yeni Üye
Tamam bekliyoruz 👍 yakın zamanda dış parazit yapıldı mı?
Tekrar merhaba. Kafesin içinde videosunu bir türlü yakalayamadım dışarı çıkmak istiyor yerinde durmuyor çünkü. Kafesin içinde de dışında da bu şekilde kaşınıyor ve gagasında fotoğraftaki gibi ince küçük tüyler kalıyor.
@Şehmus BAKIR

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
sultan papağanları hakkında pek bir bilgim yok ama mevsim geçişinden dolayı tüy döneminde de olabilir. siz yine de kafesini ve tüneklerini sirkeli su ile temizleyerek dezenfekte edebilirsiniz

ecenalbantoglu

Yeni Üye
sultan papağanları hakkında pek bir bilgim yok ama mevsim geçişinden dolayı tüy döneminde de olabilir. siz yine de kafesini ve tüneklerini sirkeli su ile temizleyerek dezenfekte edebilirsiniz
Umarım tüy dönemindedir henüz 2 aylık. Kaşınmaya başladığı ilk zaman sirkeli su ile tüm kafesi tünekleri yemikleri vs her şeyi temizledim fakat devam ediyor, korkuyorum parazit vs durum olabilir mi diye tüylerinin arası tertemiz görünürde hiç bir şey yok

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bana kaşınmaları temizlenmesi normal geldi anormal bir durum göremedim 🙂 ama yine de içinize sinmiyorsa dış parazit ense damlası uygulayabilirsiniz. Veterinerlerde satılıyor diye biliyorum. Vilmectin, zimec veya avromec bu üçünden herhangi birini temin edip enseye bir damla olacak şekilde damlatın yalnız bir damladan fazlası olmasın. Sonra damlattığınız enseyi iyice ovalayın ilaç yayılsın.

ecenalbantoglu

Yeni Üye
Bana kaşınmaları temizlenmesi normal geldi anormal bir durum göremedim 🙂 ama yine de içinize sinmiyorsa dış parazit ense damlası uygulayabilirsiniz. Veterinerlerde satılıyor diye biliyorum. Vilmectin, zimec veya avromec bu üçünden herhangi birini temin edip enseye bir damla olacak şekilde damlatın yalnız bir damladan fazlası olmasın. Sonra damlattığınız enseyi iyice ovalayın ilaç yayılsın.
Cevabınız çok içimi rahatlattı kaç gündür gerçekten içim içimi yiyor parazit durumundan çok korktum çok teşekkür ederim önerdiğiniz damlaları araştıracağım ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tunedigi şey nedir?

ecenalbantoglu

Yeni Üye
Kafes içinde görmek istemiştim onu orda hayal etmiştim 😅
Kafes içinde bir türlü videosunu çekemedim çıkmak istediği için hareketler yaptı hiç yerinde durmadı kafes içinde sadece yem yerken videosu var. Sadece biz işteyken kafes içinde zaten evde olduğumuz her vakit dışarıda

ozgurozaninsaat

Yeni Üye
bi damla konusuna dikkat edin bi damladan bi damlaya fark var, akşam ilaç konsunda öneride bulunucam, şimdi acil detay yazamıyorum. Ama herkesin söylemesi greken şey şuyfu sultanlar en çok tüy kepek döken paapğan türlerinden , özellikle sizin türünüzün tüyleri çok fazladır, paraziti olmadığı konusunda rahat edebilirsiniz ama damla olarak değilde enjektörle daha az bir miktar ense tamlası vermek lazım, dozajı şu an aklımda değil. bitason kullanmıştım, vicmettin zordu bulması

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Ayak kısmı abartı ama tüyleri kaşıması değil hatta yağlama ve bakım diyebiliriz.önce kuyruk sokumunun üstünden yağ alır ve tüylerini sırayla kökten uca kadar tarar. Bakımını yaptıktan sonra hafif bir sallar kendini kepek ve küçük tüylerini atar. Bu normal. Hasta olan kuş zaten bakım yapmaz veya az yapar, ama ayak kısmını abartmış gibime geldi. Umarım bir sorun yoktur

ecenalbantoglu

Yeni Üye
bi damla konusuna dikkat edin bi damladan bi damlaya fark var, akşam ilaç konsunda öneride bulunucam, şimdi acil detay yazamıyorum. Ama herkesin söylemesi greken şey şuyfu sultanlar en çok tüy kepek döken paapğan türlerinden , özellikle sizin türünüzün tüyleri çok fazladır, paraziti olmadığı konusunda rahat edebilirsiniz ama damla olarak değilde enjektörle daha az bir miktar ense tamlası vermek lazım, dozajı şu an aklımda değil. bitason kullanmıştım, vicmettin zordu bulması
Teşekkür ederim önerinizi bekliyorum