• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum çok kaşınıyor ve iştahsız

Pasakusumm

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Muhabbet kuşumda genel olarak da bir kaşınma sorunu vardı ama son 4-5 gündür çok kaşınıyor. Oazartesi ensesine zimec damla uyguladım. Çok fazla tüyleri dökülüyor, iştahsız çok çok az yiyor kabarma falan yok ama sürekli tüyleri ile uğraşıyor ne yapmalıyım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar. Muhabbet kuşumda genel olarak da bir kaşınma sorunu vardı ama son 4-5 gündür çok kaşınıyor. Oazartesi ensesine zimec damla uyguladım. Çok fazla tüyleri dökülüyor, iştahsız çok çok az yiyor kabarma falan yok ama sürekli tüyleri ile uğraşıyor ne yapmalıyım
Merhaba büyük ihtimalle dış parazit vardır 10 gün içinde etki gösterir, 2. defa uygularsınız ve entrobac probiyotik, btAmin forte takviyesi yapın haftada iki gün

Pasakusumm

Yeni Üye
Merhaba büyük ihtimalle dış parazit vardır 10 gün içinde etki gösterir, 2. defa uygularsınız ve entrobac probiyotik, btAmin forte takviyesi yapın haftada iki gün
Teşekkür ederim cevabınız için🙂evet entrobac ve bt amin forte de veriyorum. konuşuyor, oynuyor su da içiyor ama yeme çok az ben zorlarsam az az yiyor. Bunun için ne yapmalıyım? Yumurta verdim yedi biraz.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim cevabınız için🙂evet entrobac ve bt amin forte de veriyorum. konuşuyor, oynuyor su da içiyor ama yeme çok az ben zorlarsam az az yiyor. Bunun için ne yapmalıyım? Yumurta verdim yedi biraz.
Güncel dışkı resimlerini görebilir miyiz ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

güncel halini ekledim çok teşekkür ediyorum
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşu 😊🤲
Çokkk yakışıklı 🥰🥰 dışkı mükemmel 🤲😊
Biraz zayıf evet tüyde beyefendi
Kızıldaldarı aspur yulaf verin
Kafes dışına az çıksın bu hafta, yem ne kullanıyorsunuz

Pasakusumm

Yeni Üye
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşu 😊🤲
Çokkk yakışıklı 🥰🥰 dışkı mükemmel 🤲😊
Biraz zayıf evet tüyde beyefendi
Kızıldaldarı aspur yulaf verin
Kafes dışına az çıksın bu hafta, yem ne kullanıyorsunuz
Yaa çok yeşekkür ederiz💙😊 amiin inşallah🥹 aslında sanki zayıfladı gibi ya da tüyleri çok döküldüğü için mi inananın anlayamıyorum çünkü kalın tüyleri olsun ufak tüyleri olsun çok dökülğyor. Sürekli kaşıyor kendini. Kursak mantarı falan olabilir mi diye korkuyorum aslında biraz bi ara yem yedikten sonra öğürme hareeti yapıp yemi çıkarıp geri yiyordu, oyuncaklarına da çok yapıyor bunu.
yem olarak garden mix kullanıyorum coğunlukla biraz da manaist diyet yem ile karıştırıyorum..

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yaa çok yeşekkür ederiz💙😊 amiin inşallah🥹 aslında sanki zayıfladı gibi ya da tüyleri çok döküldüğü için mi inananın anlayamıyorum çünkü kalın tüyleri olsun ufak tüyleri olsun çok dökülğyor. Sürekli kaşıyor kendini. Kursak mantarı falan olabilir mi diye korkuyorum aslında biraz bi ara yem yedikten sonra öğürme hareeti yapıp yemi çıkarıp geri yiyordu, oyuncaklarına da çok yapıyor bunu.
yem olarak garden mix kullanıyorum coğunlukla biraz da manaist diyet yem ile karıştırıyorum..
Rica ederim 😊Kur kusması yapıyor beyefendi kustuğu için kilo almaz, eş alabilirsiniz 😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kızıldaldarı aspur yulaf verin enerji verir
Yulaf doğal probiyotiktir

Pasakusumm

Yeni Üye
Rica ederim 😊Kur kusması yapıyor beyefendi kustuğu için kilo almaz, eş alabilirsiniz 😊
evet renk renk zilli topları var onlarla arkadaş gibi resmen ve yem veeriyor :) eş çok büyük sorumluluk 1 tanesine bakmak çok zorken 2 tanesini düşünemiyorum bile :) bir de paşa çok konuşuyor ve bana da çok düskün soğuyormuş sanırım eşi olduğu zaman.
Gaga üstündeki yerleri tüneğe sürterek aylardır düzeltemiyoruz tüyleri çıksa bile tekrar sürtüp o haşe getiriyor.
yulaf sevmiyor maaleseF :(

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
evet renk renk zilli topları var onlarla arkadaş gibi resmen ve yem veeriyor :) eş çok büyük sorumluluk 1 tanesine bakmak çok zorken 2 tanesini düşünemiyorum bile :) bir de paşa çok konuşuyor ve bana da çok düskün soğuyormuş sanırım eşi olduğu zaman.
Gaga üstündeki yerleri tüneğe sürterek aylardır düzeltemiyoruz tüyleri çıksa bile tekrar sürtüp o haşe getiriyor.
yulaf sevmiyor maaleseF :(
Cere üzerine yarın eczaneden trosyd mantar kremi alıp kulak pamuğu ile sürün
Tüylere fazla gelmesin deriye temas ettirin bakteri yapar ve dökülmüş
7 gün kullanın lütfen günde 1 defa
Eş alınca ilgi azalmaz endişe etmeyin lütfen

Üst Alt