• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum çok hasta

muhammetgoren50

Yeni Üye
yaklaşık 3 ay önce kuşumun ağzı ve dışkısı çok kötü kokuyordu 1 hafta sonra kendiliğinden geçti

1ay önce kafasını aşağı yukarı yapma kusma ve kafasını yukarı aşağı yaparken yem saçıyordu vücudundan veterinere gittik 29 gram çıktı karaciğer büyümesi var dedi ilaçlar aldık

Tam dolu suya
vetural c 1 sprey
Flagyl 2 damla
Vitamin 5 damla
Zoosorb çay kaşığının ucu kadar

ve yemine

2 ayrı ek madde ne oldugunu bilemiyorum probiyotik dedi sanırım ekledım verdim

15 gün sonra antibiyotiği kestik yani 3-4 gün önce

yaklaşık 2-3 gündür aşırı halsizdi kafesin en dibine gidiyordu hareket çok etmiyordu kabarıp duruyordu

bugün gittik veterinere ve 25 gram olduğu karaciğer büyümesi ve mide büyümesinin devam ettiği söylendi

taşlığının boş oldugu da söylendi ve solunum enfeksiyonu oldugu söylendi

solunum enfeksiyonu için bişi verdi günde 2 kere suyuna damlatıcaksın dedi

diğer damlattıgım şeylere de devam

ayriyetten karaciğer takviyesi de alıyodum 17 gündür kuş için folyoda şırıngayla 0.5 ml koyoyudm haftada 2 bunu 2 günde bire çıkardık şimdi

tam olarak bu kuşa olan ne şuan baktım kafesin en dibinde bu dönemde normal yemin üstüne b18 koyuyodum ama b18i hiç yemediğini düşünüyorum

şimdi kuşa kilo alması için daldarı ve eski yemine döneceğim ne yapayım nasıl bir yol izleyim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Temiz peçete üzerine güncel dışkısını ve streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini buradan paylaşın lütfen.

El besleme yapın ve mamasına mutlaka zeolit katın.