• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum çok hasta

sİmsim

Yeni Üye
Bana çokk acil yardım eder misiniz benim kusum yaklasık bir aydan fazla süre candida mantar tedavisi gördü ve sonrasında tam iyi olacak derken bide bize üşütmüş dendi ben veterinerimizin söyledikleriniden hiç çıkmadım ama bu solunum yolu için bize augmentin vermişti bi yandan mantar tedavisine de decam ettik bir kaç gün ama iyileşmedi en son kortizon ve hava kullanmaya başladık bugün itibariyle ama mide bulantısı durmuyor ve nefes alamıyor göğsünde şişlik var çok acilen yardıma ihtiyacım var lütfen bana bir akıl verin nolursunuz çok çaresiz hissediyorum dışkısı siyahtı ama biraz döndü rengi

ernhmlglu

Yeni Üye
Kortizon kuşlarda kullanılmamalı. Anlık rahatlatıyor arkasından başka bir hastalığa yol açıyor. Mantar teşhisi nasıl koyuldu ne kadar süredir tedavi görüyor? Dışkı fotoğrafı paylaşabilir misiniz? Nebulizator ile baytril verilebilir ancak daha yeni antibiyotik kullanılmış, hava verilmesi şart gibi duruyor kanatlı konusunda uzman bir veteriner hekime götürülmesi gerekiyor

Son düzenleme:

sİmsim

Yeni Üye
Mantar teşhisi üç yada 4. Haftada kondu mukus yapısı vardı ve sürekli göğsü şişiyordu o yüzden gittik kullandığımız ilaçlar da bir işe yaramıyodu şırıngayla aldı ve teste yolladılar gelen sonucu da paylaşırım isterseniz sürekli gaz ve sıvı olusuyordu sonra hap vesaire verdi mantara ama hep antibiyotik kullandık ve direnci çok düştü ben bunu uzun bir yazı şeklinde tam anlatımıyla yazsam daha iyi anlaşılır sanırım

sİmsim

Yeni Üye
Kortizon kuşlarda kullanılmamalı. Anlık rahatlatıyor arkasından başka bir hastalığa yol açıyor. Mantar teşhisi nasıl koyuldu ne kadar süredir tedavi görüyor? Dışkı fotoğrafı paylaşabilir misiniz? Nebulizator ile baytril verilebilir ancak daha yeni antibiyotik kullanılmış, hava verilmesi şart gibi duruyor kanatlı konusunda uzman bir veteriner hekime götürülmesi gerekiyor

ernhmlglu

Yeni Üye
Gagasında lekeler var mı? Uzun süreli antibiyotik kullanımı mantara davetiye çıkartıyor, üstüne bağışıklık da düşmüş strese de girmiştir. Üstüne kortizon:/ İç organları da zarar görmüş olabilir Hassas tartiniz var ise tartabilir misiniz, duruma göre mamayla zeolit tozunu karıştırıp kursaktan beslemeniz gerekebilir. Muhtemelen yem yemiyordur. Hava keselerine kadar ilerlemiş görünüyor (hangi şehirde iseniz kanatlı hekim tavsiyeleri diye bir konu vardı paylaşırım bulabilirsem) farklı bir veterinere götürüp röntgen çektirin. Öncelik kilosunu korumak, çok zayıfsa kilo aldırmak ve bağışıklığı güçlendirmek olmalı zaten yeterince ilaç kullanmış. Çok kötüleşirse hava verilmeli. Kafesin bulunduğu oda çok nemli olmamalı. Antibiyotik kullanımı sonrası probiyotik kullandınız mı? Kullanmadıysanız entrobac veya diazym probiyotik kullanın bir hafta boyunca.

sİmsim

Yeni Üye
Gagasında lekeler var mı? Uzun süreli antibiyotik kullanımı mantara davetiye çıkartıyor, üstüne bağışıklık da düşmüş strese de girmiştir. Üstüne kortizon:/ İç organları da zarar görmüş olabilir Hassas tartiniz var ise tartabilir misiniz, duruma göre mamayla zeolit tozunu karıştırıp kursaktan beslemeniz gerekebilir. Muhtemelen yem yemiyordur. Hava keselerine kadar ilerlemiş görünüyor (hangi şehirde iseniz kanatlı hekim tavsiyeleri diye bir konu vardı paylaşırım bulabilirsem) farklı bir veterinere götürüp röntgen çektirin. Öncelik kilosunu korumak, çok zayıfsa kilo aldırmak ve bağışıklığı güçlendirmek olmalı zaten yeterince ilaç kullanmış. Çok kötüleşirse hava verilmeli. Kafesin bulunduğu oda çok nemli olmamalı. Antibiyotik kullanımı sonrası probiyotik kullandınız mı? Kullanmadıysanız entrobac veya diazym probiyotik kullanın bir hafta boyunca.
Probiyotik verdim demedi doktor bize küçük şişe veya poşette verdi ilaçları anlattıklarınınza katılıyorum istanbul sultangazide ikamet ediyoruz