• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum çok hasta lütfen yardım

vadidekizambak

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
Ateş düşüklüğü
Kabarıklık
Hızlı nefes alıp verme
Yemek yememe
Halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
13 Kas 2025
Kullanılan İlaç
Antibiyotik ve bir vitamin ile serum
Merhaba dişi kuşumda üç dört gündür yemek yememe, kabarma halsizlik gibi problemler vardı. Sabah veterinere götürdük. Antibiyotik verildi birkaç ilaç ve vitamin verdilet eve geldik elle besledik hiçbir gelişme yok. Kafesin dibinde sabit duruyor çok hızlı nefes alıp veriyor önerisi olan var mı ne yapabilirim. Veteriner tüneği çıkarmamızı söyledi kafesin altına sıcak su torbası koyup üzerine havlu koyduk vücut isisi 38° çıktı
Videolarda cere etrafındaki turunculuk antibiyotik kaynaklıdır

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşta ileri derecede solunum problemi var. Gagasını tellere takarak nefes almak artık nefes almada son aşamadır. Hangi antibiyotik ve kaç gün kullanıldı. Ama kanatlı uzmana gidip yoğun bakım ünitesinde oksijen tedavisi alması gerekir.

vadidekizambak

Paylaşımcı
Antibiyotik ismini bilmiyorum direkt şırınga ile verdiler kahverengi bir antibiyotik bugğn başlandı tedaviye

vadidekizambak

Paylaşımcı
Evet albadoks verilmiş şimdi veterineri aradım. Şu an hastane bulmam çok zor en azından sabaha kadar idare edebilecğeim bir yöntem var mıdır evde nefesi için uygulayabileceğim evde mentolüm falan var ama sormadan koymak istemedim iyi gelir mi ya da başka öneriniz var mı nefes için

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet albadoks verilmiş şimdi veterineri aradım. Şu an hastane bulmam çok zor en azından sabaha kadar idare edebilecğeim bir yöntem var mıdır evde nefesi için uygulayabileceğim evde mentolüm falan var ama sormadan koymak istemedim iyi gelir mi ya da başka öneriniz var mı nefes için
Kaynatılmış suyun içine az miktar viks atın. Kuşun bulunduğu ortamda kalsın. Biraz rahatlatabilir.

vadidekizambak

Paylaşımcı
Şimdi dediğinizi yaptım çok teşekkür ederim inşallah sabaha çok iyi olur kuşum, önerileriniz varsa her bilgiye açığım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şimdi dediğinizi yaptım çok teşekkür ederim inşallah sabaha çok iyi olur kuşum, önerileriniz varsa her bilgiye açığım
Merhaba kuşlar havadaki oksijenin %80 ini kullanır, vikste rahatlatır, ardından kuşu farklı odaya alın camları açın iyce havalansın oksijen girsin içeri
Eminim daha da rahatlar😊🤲

Üst Alt