• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum çok hasta acil yardım eder misiniz

pasaninannesiiiii

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma, tüyleri kabarık, su ve yem içmiyor. Arada bir gelen krizleri var kafesinde oradan oraya zıplıyor acı çeker gibi.
Hastalık Belirti Tarihi
16 Nis 2026
Merhaba arkadaşlar,
Kuşumda bugün başlayan bir halsizlik oldu. Tüylerini kabartıyor ve su içmiyor yem yemiyor. Kafasını tüylerinin arasına sokup uyuyor. Kuyruğu da solunum yaparken bir aşağı bir yukarı hareket ediyor.
Bir de kusma hareket yapıyor bir anda kendini oradan oraya atmaya başlıyor acı çekiyor gibi. Çok korkuyorum.
Kursak mantarından korktum koşa koşa veterinere gittim. Şırınga içerisinde bir ilaç verdi sanıyorum ki antibiyotik. Su içiyorsa 1 ml koy dedi içmiyorsa gagasına 1 damla damlat dedi. Damlattım az önce.
Ekstra NE yapabilirim lütfen bilgisi olan yazabilir mi? Çaydanlıkta su kaynattım kafesine yakın koydum nemli olsun diye.

pasaninannesiiiii

Yeni Üye
Ve çok ilginç az önce hasta olmasına rağmen çiftleşme hareketi yaparken gördüm. Tüneğine. Erkek kuş

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

pasaninannesiiiii

Yeni Üye
Ağız içini kontrol edin lütfen
Yara kızarma aft var mı?
Antibiyotik neden verdi veteriner?
Hareketili bir çocuk maşallah SüphanAllah
Kusması ve kabarması olmasından kaynaklı sanırım. Antibiyotik mi ondan da emin değilim. Şırınga içerisinde bir sıvı. Yem yemiyor su içmiyor. Yem yemek istediği anda çırpınmaya başlıyor. Ağız içinde herhangi bir yarası yok dikkatlice inceledim 😪

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kusması ve kabarması olmasından kaynaklı sanırım. Antibiyotik mi ondan da emin değilim. Şırınga içerisinde bir sıvı. Yem yemiyor su içmiyor. Yem yemek istediği anda çırpınmaya başlıyor. Ağız içinde herhangi bir yarası yok dikkatlice inceledim 😪
Yemi değiştirin kızıl darı takın kafese
Plastik tünek kullanmayın mikrop ysysr
Ahşap tünek kullanın lütfen sağlığı açısından gereklidir

pasaninannesiiiii

Yeni Üye
Yemi değiştirin kızıl darı takın kafese
Plastik tünek kullanmayın mikrop ysysr
Ahşap tünek kullanın lütfen sağlığı açısından gereklidir
Tamamdır tünekleri değiştiricem. Yemini az önce değiştirdim dal darısı takılı yeni taktım. Çok aç belli kaç oldu yemliğine iniyor yem yemek için ama ağzına değdiği anda çırpınıyor ya ne yapacağımı şaşırdım 😞😞 yara için tekrardan inceleyeceğim var ise ne yapmak lazım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır tünekleri değiştiricem. Yemini az önce değiştirdim dal darısı takılı yeni taktım. Çok aç belli kaç oldu yemliğine iniyor yem yemek için ama ağzına değdiği anda çırpınıyor ya ne yapacağımı şaşırdım 😞😞 yara için tekrardan inceleyeceğim var ise ne yapmak lazım
Büyük ihtimalle dil altında dil kökünde yada damakta gagada gaga kenarlarında bir şekilde yara var, o yüzden acıyor yiyemiyor, el besleme yapılması gerekli şiringa ile gafa kenarından verilecek yada çay kaşığı ile besleyin
Bağışıklık sistemi düşmesin o zaman güç kaybeder Allah korusun

pasaninannesiiiii

Yeni Üye
Büyük ihtimalle dil altında dil kökünde yada damakta gagada gaga kenarlarında bir şekilde yara var, o yüzden acıyor yiyemiyor, el besleme yapılması gerekli şiringa ile gafa kenarından verilecek yada çay kaşığı ile besleyin
Bağışıklık sistemi düşmesin o zaman güç kaybeder Allah korusun
Çok teşekkür ederim. Mama yok elimde şu an. Bu saatte de bulamam. Yumurta ile mama hazırlayacağım. Şırınga ile beslemeye çalışıcam

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici

pasaninannesiiiii

Yeni Üye
Kuşunuz her zaman böyle hareketli mi? mümkünse peçete üzerine yapmış dışkıları görebilir miyiz
Evet hareketlidir. Ama bu hareket başka. Yem yemek istediğinde çıldırıyor sanki. Acı çekiyor gibi çırpınıyor. Kusma refleksi yapıyor kusmuk yok. Kakasını bugün göstericem peçeteye koyayım altına

Üst Alt