• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum çok halsiz ne yapmalıyım

EzgiA

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, kuşum şu an daha iyi kabarması şeyi yok. Tüy döktüğü için strese girdi sanırım biraz, baytril kullandığım için ister istemez etkisi olmuştur. Veteriner hekim'in verdiği ilaçları kullanmadım şu an iyiyiz diye ağır gelmesini istemiyorum. Kursak mantarı ise ilk önce antifungal ilaçlar kullanmak daha mantıklı geldi araştırınca çünkü antibiyotiklerin çok yan etkisi olabiliyor ve enfeksiyon yok ise daha da arttırabilir. Şu an güncel durum bu şekilde, probiyotik vermeye devam edeceğim mevsim geçişi olduğundan biraz bende panik yaptım sanırım.

Bize Kutlu bey bakmadı başka bir hanımefendi vardı. :)
Geçmiş Olsun Rica Ederim. Bu Nedenle Sordum. Aklınızda Bulunsun Kutlu Bey'den Muayene İsteyin Eğer Giderseniz. Sevindim Hep Sağlıklı Olsun İnşallah 🌸😇

Pio

Aktif Üye
Tamam 🙏 Mantara antibiyotik verilmez işe de yaramaz, artırır. Mantara antifungal verilir eğer bakteriyel kursak enfeksiyonu gördü ise orası ayrı tabiki ona bir şey diyemem 🙏
Dışkıya bakarak mı baytril verdi belki solunum da sıkıntı da gördü. Bilemiyorum. Aslında Mavişehir veteriner kliniği iyidir ben beş sene kadar önce orayı tecrübe etmiştim. Hekimler değişmiş olabilir. @EzgiA da daha yakın zamanda tecrübe etti. Zaten baytril ağır ilaç olduğu için probiyotik ile desteklenmesi gerekir. Umarım şifa bulur yavrunuz çok geçmiş olsun 🌸
Tekrar merhaba, birkaç gün evde değildim kuşumla ilgilenememiştim kursağında şişme var elime aldığımda sivriliği hissediyorum kursak tarafında da tüylerde bir azalma var sanki fotoğrad atacağım birazdan zaten bu durumda tedaviyle düzelebilir mi kursağındaki şişlik? Çok kötü yorumlar gördüm internette jilet göğüs olduktan sonraki süreç hakkında. Bana verilen antibiyotiği mi kullanayım yoksa antifungal ilaçlar mı

EzgiA

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Durumunda Değişiminde Yoksa. Kendi Hekimimi Öneririm. Farklı Hekimlerden Bilgi Almak daha İyidir. Antibiyotik Kaç Gün Oldu Kullanalı.

Pio

Aktif Üye
Durumunda Değişiminde Yoksa. Kendi Hekimimi Öneririm. Farklı Hekimlerden Bilgi Almak daha İyidir. Antibiyotik Kaç Gün Oldu Kullanalı.
Kullanmadım antibiyotiği, yakın zamanda baytril vermiştim antibiyotik verdiklerinde baytril iyi gelmemişti antibiyotik vermeye korktum