• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum burnunu etrafa sürtüyor

suude

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
7 Ağu 2021
Kullanılan İlaç
CESAMOLİN
kuşum ishal ve dışkısınin etrafı yeşil sulu ve ayrıca burnunu etrafa sürtüyor ve bunu genelde bir şey yediğinde yapıyor bir şey yemeye çalıştığında ilk olarak başını yukarı kaldırıyor sanki boğazında bir şey varmış gibi daha sonra burnunu etrafa sürtüyor gırtlak mantarı olabileceğinden endişeleniyorum ama bir tür kusması olmadı elimle gırtlağına dokunduğumda bir şişlikte farkedemedim nasıl bir şişlik olur bir fikrim yok ama şu anda 2 buçuk gün oldu ve ishali için bir tür bağırsaktaki paraziti temizlemek için ilaç kullanıyorum ama eğer gıtrlak mantarı ise bu konuda daha bilgili biri bana yardımcı olur mu ya da kuşumda olan her neyse erken tedaviye başlamak istiyorum ve şunu da ekleyeyim bulunduğum bölgede göstermediğim aramadığım veteriner kalmadı en sonunda petshopa gittiğimde önerdiği ilacı aldım çünkü vetrinerler kuşlarla ilgili bir bilgilerinin olmadığını ne yapacaklarını bilmediklerini söylediler (RESİMDE EN SON DIŞKISI)Ekli dosyayı görüntüle 10288

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba.
Kuşunuzun yaşam veya beslenme standartlarında bir değişiklik oldu mu?
Tek dışkı ile yorum yapmak yanıltıcı olur, dışkı örneğini çoğaltalım, ayrıca kuşun fotosunu da görelim.

suude

Yeni Üye
ve eklemek gerekirse yemini ya da ortamını değiştirmedim sadece bugün yeminde kurtlanma belirtisi olarak tozlanma görüp bugün yemini değiştirdim

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
bence bir sorun yok , sanki kuşunuz tüye giriyor, kafasında kapsüllenmeler başlıyor gibi

suude

Yeni Üye
bir şey yerken sıkıntı çekiyor ama yediği şeyi çok zor yutuyor ve o an yemeyi bırakıyor

ebrares

Müdavim
Bir şey yedikten sonra ya da normalde gagasını biryerlere sürtmesi(tüneğe falan) normal benm kuşum da yapıyor ağzını temizlemek için ya da kaşındığı için yapıyor normal. Dışkısı da normal bence etrafındaki sudan bahsediyosanız idrarıdır. Kursak mantarı olduğunu da düşünmüyorum. Kursak mantarında ilk önce dışkısı bozulur sürekli uyur pek fazla yem yemek istemez. Vitamin ve iyi bakımla düzelir bence endişelenmeye gerek yok.

suude

Yeni Üye
dün dışkısı daha kötüydü ilaç kullanmaya başladığım için daha da düzeldi demek istediğim yemi zar zor yiyor ve burnunu ya da gagasını sanki boğazındakini çıkarmaya çalışıyormuş gibi sürtüyor ve gün içinde aşırı halsiz ve kabarık ama ilaç işe yarıyor galiba ki düne göre daha iyi çünkü ishali için vitamin patates pirinç suyu falan hepsini denedim işe yarmadı psikolojisi de bozulmasın diye öbür kuşla ayırmıyorum

suude

Yeni Üye
güncelleme yapıyorum dışkısında öğütülmemiş yem buldum bugün ve aşırı zayıflaması var

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Enroflaksasin etkili ve nystatin etkili veteriner ilacı edinin. Kullanın

suude

Yeni Üye
2 tane kuşum var kafesleri ayrı ama yan yana duruyorlar aynı ilacı onda da kullanmam gerekir mi

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Belirtiye göre kullanın belirti yoksa kullanmayin

suude

Yeni Üye
ilacı aldım veterinerin dediği dozda suyuna kattım ama bütün dışkıları öyle değil içinden bazıları sindirilmemiş bazıları normal yine de veteriner kullan dedi başlayacağım

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Başlayın gidişatı bizimle paylasin

suude

Yeni Üye
iyileşme yönünde ilerliyor dün dışkısındaki tane sayısı ortalama 10 dışkı içinden 1 tanesi taneliydi bugün dışkısı sağlıklı ve durumu neşeli

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tedaviyi tamamlayın peşine probiyotik ve vitamin takviyesi şart tabiki

Üst Alt