• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum bu irkilme ve hıçkırık benzeri hareketi neden yapıyor olabilir?

Sylmbkts

Paylaşımcı
Merhabalar kuşum uyandıktan bir süre sonra ve bazen de gün içerisinde videoda görünen irkilme ve hıçkırık benzeri hareketi yapıyor. Sebebi ne olabilir bu konuda bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var. Teşekkürler

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Ne kadar zamandır bu şekilde? Güncel dışkılarını da paylaşabilir misiniz? Yeme içmesi nasıl?

Sylmbkts

Paylaşımcı
Bir buçuk haftadır ara ara bu hareketi yapıyor. Yemesinde şimdilik bir sıkıntı yok yeni dışkı yaparsa atayım hemen

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Dışkılar kötü durmuyor. Ağzında kötü koku var mıdır? Gritli kum kullanıyor musunuz?

Sylmbkts

Paylaşımcı
Grit kum ve kuş kömürü kullanıyorum. Ağzından kötü koku geliyor mu dikkat etmedim. Sorun solunumunda mı sindiriminde mi anlayamıyorum. Sanki midesine kramp giriyor gibi irkilme hareketi yapıyor. Ağız açıp kapamasının sebebini de bilmiyorum. Bugün probiyotikli su kullanmaya başladım. Veteriner hekim immünosol ve probiyotik vermemi söyledi. Henüz immünosol vermeye başlamadım, kuşa zarar verir mi bilmiyorum

Valeinsian

Yeni Üye
Merhabalar Sylmbkts 🌸
Uykudan hemen sonra veya gün içinde gelen bu ani irkilme ve hıçkırık benzeri hareketler genelde kursakta biriken gazdan ya da hafif sindirim zorluğundan kaynaklanır. Kuş kursağını oturtmaya veya rahatlatmaya çalışırken böyle ritmik hareketler yapabilir. Bunun yanında ortamdaki toz tüy dökümü dönemi veya hafif bir hava kesesi paraziti başlangıcı da bu tarz refleksleri tetikleyebilir.
Birkaç gün suyuna kaliteli bir probiyotik ve multivitamin takviyesi yaparak sindirim sistemini rahatlatmak iyi gelir. Yem yerken tıkanma kusma veya nefes alırken kuyruk sallama gibi durumlar eklenirse solunum yolunu kontrol ettirmek gerekebilir 🦜🐣

Üst Alt