• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum boş yumurtluyor

mentquik

Yeni Üye
Merhabalar, kusum 4-4-4-2 seklinde arada aylar olarak kuluckaya yatti ve dogum yapti. Kusumu yormamak icin yuvaligi hep takmadim ama sislik gordugum an takiyordum ve ilk 4-4 yattigi kulucka cok arka arkaya gelmisti. Annelik duygusu gercekten agir olan bir kusa sahibim, yumurtalarini asla kirmiyor bos olsa bile kirmiyor. Onca kuluckadan sadece 1 yavru cikti. Digerleri ya hic gelismemisti ya gelisip yavrularin gozleri bile cikmisti ama yumurtadan cikmasi gereken gune gelince curumustu. Yavrular neden cikamiyor neden yetersiz geliyor? Vitamin vs bircok sey ile de kuslarima takviye yapiyorum. Ve bugun 2 yumurtanin bos oldugunu gorup ikisini de attim cunku kusum kirmiyor yumurtayi daha fazla yorulsun istemedim. Fakat hâlâ yuvalik varmis gibi kapidan gecip yuvaliga girer gibi gidiyor yuvaligi goremeyince kafesin icinde cildiriyor. Ne yapmaliyim tekrardan takmam gerekir mi yuvaligi?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Hangi vitaminleri kullanıyoruz, ek gıda olarak ne veriyorsunuz ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
siz veya baska bir üye vitamin onermisti onlari temin etmisti onlari kullaniyorum. ek gıda olarak salatalık,havuç,çekirdek,elma,armut,yumurta gibi zararsiz ve asitsiz sebze meyveler veriyorum.
Taubenfit e 50 selenyum denediniz mi

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar, kusum 4-4-4-2 seklinde arada aylar olarak kuluckaya yatti ve dogum yapti. Kusumu yormamak icin yuvaligi hep takmadim ama sislik gordugum an takiyordum ve ilk 4-4 yattigi kulucka cok arka arkaya gelmisti. Annelik duygusu gercekten agir olan bir kusa sahibim, yumurtalarini asla kirmiyor bos olsa bile kirmiyor. Onca kuluckadan sadece 1 yavru cikti. Digerleri ya hic gelismemisti ya gelisip yavrularin gozleri bile cikmisti ama yumurtadan cikmasi gereken gune gelince curumustu. Yavrular neden cikamiyor neden yetersiz geliyor? Vitamin vs bircok sey ile de kuslarima takviye yapiyorum. Ve bugun 2 yumurtanin bos oldugunu gorup ikisini de attim cunku kusum kirmiyor yumurtayi daha fazla yorulsun istemedim. Fakat hâlâ yuvalik varmis gibi kapidan gecip yuvaliga girer gibi gidiyor yuvaligi goremeyince kafesin icinde cildiriyor. Ne yapmaliyim tekrardan takmam gerekir mi yuvaligi?
Merhaba erkeği görebilir miyim fotoğraf paylaşırsanız sevinirim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yakın fotoğraf paylaşırsanız sevinirim 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
popo tarafında ki tüylerin fazlaligi ile bir alakasi olabilir mi sizce?
Aynen tüyler fazla, döllüyor yumurtayı fakat tüy fazlalığı dölü dağıtıyor bu yüzden fotoğraf istedim😊minik bir makasla dikkatlice kesin açın anüs ve etrafını yaklaşık 1cm kadar
Selenyum E50 5 gün yarım suluğa 5 damla damlatın max 8 saat kalsın 1 gün ara verip 3 gün daha kullanın😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Havuç rendeleyin suyunu sıkın, kırmızı pancar, nane, salatası yapın, Nijer tohumu,çok az pul biber birazda tarçın ekleyin salata ile karıştırın haftada 2 defa verin yesin yakışıklı oğlunuz ve hanımı😊

mentquik

Yeni Üye
Aynen tüyler fazla, döllüyor yumurtayı fakat tüy fazlalığı dölü dağıtıyor bu yüzden fotoğraf istedim😊minik bir makasla dikkatlice kesin açın anüs ve etrafını yaklaşık 1cm kadar
Selenyum E50 5 gün yarım suluğa 5 damla damlatın max 8 saat kalsın 1 gün ara verip 3 gün daha kullanın😊
yukarıda kullandigim vitaminleri yazdim sizce onlar yeterli olur mu yoksa selenyum almam gerekli mi? Tüyleri dediginiz gibi keseceğim fakat dişi kusumda yağ baglamis durumda sizce bununla da alakali olabilir mi?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
yukarıda kullandigim vitaminleri yazdim sizce onlar yeterli olur mu yoksa selenyum almam gerekli mi? Tüyleri dediginiz gibi keseceğim fakat dişi kusumda yağ baglamis durumda sizce bununla da alakali olabilir mi?
Entrobac
Gervit-w
BtAmin forte
Rutin takviyesi
Koruma sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir, tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Dişiyi açın uçsun 1 haftada yağı atar, gebelikte sorun olmaz yumurtlarken sıkıntı yaşar, yağlı olmaması gerekli
Selenyum E50 de kullanın kızıştırıcı etkisi yüksektir

mentquik

Yeni Üye
Entrobac
Gervit-w
BtAmin forte
Rutin takviyesi
Koruma sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir, tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Dişiyi açın uçsun 1 haftada yağı atar, gebelikte sorun olmaz yumurtlarken sıkıntı yaşar, yağlı olmaması gerekli
Selenyum E50 de kullanın kızıştırıcı etkisi yüksektir
açıkcası dişi kuşum dogum yapmaktan cok yorgun dustu o yuzden kizistirici yukselmemesinden yanayim sizce biraz dinlenmesini bekleyip oyle kullanmaya baslasam daha dogru olur mu?