• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum boş yumurtaları bırakmıyor

elfelf

Yeni Üye
1 yaşında dişi muhabbet kuşum var. Eşi yok. İlk yumurtlama da 9 tane yumurtladı hepsini aldık. 2 hafta sonra tekrar yumurtlamaya başladı. Bu sefer veteriner boş yumurtaları almayın kendi kırar deyince almadık. 25 gün oldu artık yumurtaların üzerinde yatmıyor ama sürekli yuvalığa girip çıkıyor ve birşey anlatmak ister gibi elimizi takıyor normalde takmadan sakince gelirdi. Bu durumda ne yapmalıyız yumurtaları kırmasını mı beklemeliyiz? Ne istiyor olabilir?

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Yumurtaları kırmaz o belki çok çok sonra sürekli tavuk gibi yumurta yapacak yazık eş alın derim

beyyza02

Müdavim
bilmediğim için sormak istiyorum acaba tek kuşa neden yuvalık takılıyor? hayvan yuvalığı görünce daha çok yumurtlamak istemez mi😅 kafesin tabananına yapınca hemen alınsa strese mi girerler?

elfelf

Yeni Üye
Yumurtaları çıkarın boşa yatıp yorulmasın. İmkan varsa bir erkek alsanız daha iyi olur. Şuan kaybettiği kalsiyum için kalamarı eksik etmeyin. Haftada 1-2 kere yumurta verin. İyi besleyin
Kafesine vitamin eksikliği olmasın diye herşeyi koyuyoruz. Önceki yumurtlamadan sonra çıkardık yumurtaları ama 2 hafta sonra tekrar yumurtladı. Erkek kuş almadan yumurtlamayı engellemenin bir yolu yok mudur?

elfelf

Yeni Üye
bilmediğim için sormak istiyorum acaba tek kuşa neden yuvalık takılıyor? hayvan yuvalığı görünce daha çok yumurtlamak istemez mi😅 kafesin tabananına yapınca hemen alınsa strese mi girerler?
Biz dişi olduğunu bilmediğimiz için yuvalık takmamıştık hırkanın koluna yumurtladı ilkini😬. sonrasında koyduk.

beyyza02

Müdavim
Biz dişi olduğunu bilmediğimiz için yuvalık takmamıştık hırkanın koluna yumurtladı ilkini😬. sonrasında koyduk.
benim kuşum da çok sık yumurta yapmak istediği için yuvalığı çıkardık, zamanın geldiğini anlayınca kafese girip kafesin tabanına yapıyordu.

kuşun kızgınlığı gitse azalır belki. kafesinde ayna olmasın, sürekli su bulunsun yıkansın, havuç Nijer tohumu vs vermeyin derim. Bir de benim kuşum gibi sürekli yavru yapmak da isteyebilir. o zaman dolu yumurtayı çöpe atmak gerekiyor hayvan yoruluyor bu süreçte, üzücü de oluyor açıkçası öyle atmak. yani çift kuşlar da çok sıkıntı bence.sürekli çoğaltmayacaksanız eş kesinlikle almayın...

elfelf

Yeni Üye
benim kuşum da çok sık yumurta yapmak istediği için yuvalığı çıkardık, zamanın geldiğini anlayınca kafese girip kafesin tabanına yapıyordu.

kuşun kızgınlığı gitse azalır belki. kafesinde ayna olmasın, sürekli su bulunsun yıkansın, havuç Nijer tohumu vs vermeyin derim. Bir de benim kuşum gibi sürekli yavru yapmak da isteyebilir. o zaman dolu yumurtayı çöpe atmak gerekiyor hayvan yoruluyor bu süreçte, üzücü de oluyor açıkçası öyle atmak. yani çift kuşlar da çok sıkıntı bence.sürekli çoğaltmayacaksanız eş kesinlikle almayın...
Yumurtlamak istediğinde sürekli bir yerlere girmeye çalışıyor. Kafesine ayna koymamıştık çok oynadığı oyuncağını da çıkardık. Veteriner yumurtaları atmayın dediği için atmadık. Bu sefer de üzerinde boşuna yattı. yavru çıkmayınca üzülüyor. Çoğaltmak da istemiyoruz. Yavrulara bakamayız, yavruları başkasına versek de kuşa iyi bakacaklarından emin olamayız. Arada kaldık biz de.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafesine vitamin eksikliği olmasın diye herşeyi koyuyoruz. Önceki yumurtlamadan sonra çıkardık yumurtaları ama 2 hafta sonra tekrar yumurtladı. Erkek kuş almadan yumurtlamayı engellemenin bir yolu yok mudur?
Erkek kuş almak yumurtlamayı engellemeyecek. Bizim düşüncemiz yumurtluyor bari içini dolduran bir eşi olsun.