• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum boğulur gibi öksürüyor

Artemis

Paylaşımcı
Bilemedim acıkcası kuyruk sekmesi var yumurta sı olabilir mi kızgınlık flan
O kuyruk sekmesi benim mavişimde de var kuyruğu asla sabit değil aylardır bu sebeple hatta veterinere götürdüğümde solunum sıkıntısında daha farklı belirtileri de olacağını söylemişti şuan hatırlamıyorum ama bazı kuşlarda huy olabiliyor bence. O tıksırma yüzünden 3 4 ay kafayı yeme noktasına geldim maviş çok oyuncu ve hızlı yediği için ayrıca açık yem kullanıyordum sonra kapalı paketi aldım yine oldu marka değiştirdim şuan nadir olarak dal darı yediğinde oluyor onunda tüycüklerini de yediği için boğazına yapışıyor. Yani benim fikrimce tabi kuyruk sekmesi yanında ek belirtiler olmadığı sürece solunum sıkıntısı değil bence ve yemin taze ve iyi bir marka olmasıyla alakalı o tıksırma hareketi bizzat yaşadım 😂

kübravefıstık

Aktif Üye
O kuyruk sekmesi benim mavişimde de var kuyruğu asla sabit değil aylardır bu sebeple hatta veterinere götürdüğümde solunum sıkıntısında daha farklı belirtileri de olacağını söylemişti şuan hatırlamıyorum ama bazı kuşlarda huy olabiliyor bence. O tıksırma yüzünden 3 4 ay kafayı yeme noktasına geldim maviş çok oyuncu ve hızlı yediği için ayrıca açık yem kullanıyordum sonra kapalı paketi aldım yine oldu marka değiştirdim şuan nadir olarak dal darı yediğinde oluyor onunda tüycüklerini de yediği için boğazına yapışıyor. Yani benim fikrimce tabi kuyruk sekmesi yanında ek belirtiler olmadığı sürece solunum sıkıntısı değil bence ve yemin taze ve iyi bir marka olmasıyla alakalı o tıksırma hareketi bizzat yaşadım 😂
Teşekkür ederim😊 gold wings kullanıyordum durum aynıydı. Karadenizpetin özel karışık yemini kullandım yine aynıydı. Şimdi Versele laga kullanıyorum durum yine aynı malesef

Artemis

Paylaşımcı
Teşekkür ederim😊 gold wings kullanıyordum durum aynıydı. Karadenizpetin özel karışık yemini kullandım yine aynıydı. Şimdi Versele laga kullanıyorum durum yine aynı malesef
Peki hızlı yiyor olabilir mi yada maviş bazen yemin kabuklarını yem sanıp yemeye çalıştığında da oluyor gritli kum kullanıyor musunuz

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
mamaist teki respiratory turbo nefes açıcı kullanırsanız rahatlama sağlayacaktır hem rahat bir nefes hem stres ve gerginliğini alacaktır

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim. Konudan bağımsız olarak bir soru daha sorabilirmiyim? Erkek kuşum üç gündür çok fazla tüy döküyor. Tüy değiştirme zamanları mı bu aylar yoksa endişelenmelimiyim
Zamanlar farklılık gösterebiliyor yeme içme yerinde dışkılarda problem yok ise normal tüy zamanını atlatana kadar bt amin forte yi haftada iki defa verin lütfen.

kübravefıstık

Aktif Üye
Zamanlar farklılık gösterebiliyor yeme içme yerinde dışkılarda problem yok ise normal tüy zamanını atlatana kadar bt amin forte yi haftada iki defa verin lütfen.
Teşekkür ederim. Konu başlığı açtığım öksüren kuşum sabah tekrar öksürmeye başladı. Veterinere götürdüm ağzına baytril-k damlattı kuşum kustu çıkardı orada. Tekrar damlattı tekrar kustu ama böyle kanlı gibiydi kustuğu. 5 dakika çok fena oldu gözleri küçüldü kızardı sulandı. Aklım gitti onu öyle görünce. Endişelenmeyin kan değil mantar olabilir onu çıkarıyor dediler. Şırıngaya çekip verdi ilaçtan 5 gün suyuna damlatın dediler. Eve gelene kadar öldüm öldüm dirildim bir şey olacak diye😭 yavrumu hiç öyle kötü görmemiştim. Eve gelince biraz hareketlendi. Seviyor diye biraz dal darı ve yulaf yedirdim. Dinlendi sonra kendisi indi yem yedi. Kuyruğu hafif atıyor yine. Çok pişman oldum götürdüğüme. Bu tedavi için bin küsür lira ücret aldılar. Fena bir gündü minik bebeğim ve benim için. Verdiği ilacı kullansam mı acaba? Hasar bırakmış mıdır yavrumda bilemedim. Watch unnamed | Streamable şimdi kendine geldi oyun oynuyor eşiyle

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Baytril ağırdır kaçlık verdi acaba %2.5 olan var 5 olan var vs kuşlar için genelde zorunluluk halinde uzmanı 2.5 luk verir çünkü ağır ve yan etkileri vardır. Yanlış yönlendirmemek adına diğer arkadaşlarım da bir baksın @Aslı Ö. @Demet bükay @Şehmus BAKIR

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Benim kendi kanatlı uzmanim baytril i hiç önermiyor mesela. Bende kullanma taraftarı değilim. Videoda çok hareketli yani iyi görünüyor. Siz ne şikayetle gittiniz de baytril verdi sadece öksürme mi.

kübravefıstık

Aktif Üye
Benim kendi kanatlı uzmanim baytril i hiç önermiyor mesela. Bende kullanma taraftarı değilim. Videoda çok hareketli yani iyi görünüyor. Siz ne şikayetle gittiniz de baytril verdi sadece öksürme mi.
Öksürük ve öksürmeye bağlı kusma şikayetiyle gittim. Enfeksiyon olabileceğini söyledi. İlacı görünce ağır gelmez mi dedim ama bu ilaç geçirir dedi. Hekime güvendim bende ama bebeğimi öyle görünce çok pişman oldum. Birde sabah vitaylozin katmıştım suyuna. Onu da söyledim ben böyle bir ilaç verdim diye. Ama bir şey olmaz deyip o ilacı da damlattı ağzına.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Vitaylozin crd hastalıklarında iyi gelir. Yani solunum yollarında sıkıntı varsa. Ama baytril önermem ama yine de siz bilirsiniz. Videoda da iyi görünüyor.

kübravefıstık

Aktif Üye
Vitaylozin crd hastalıklarında iyi gelir. Yani solunum yollarında sıkıntı varsa. Ama baytril önermem ama yine de siz bilirsiniz. Videoda da iyi görünüyor.
Bebeğimi öyle kendinden geçmiş görünce bende kullanmak istemiyorum o ilacı ama yinede yanlış bir şey yapmamak adına sormak istedim. Biliyorsunuz onlar bizim canımızın parçası oluyorlar artık o yüzden endişem ve korkum çok çok fazla😞

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu çocuğa baytril yüklemesi yapmayın. Bıcır bıcır maşallah. Kilosu var sanki biraz. Antibiyotik kullanımına karşı değilim gerektiğinde kullanılmalı. Ama baytril i dediğim gibi önermem. Siz kekik çayı yapın. İçsin. Hapşırık tuttuğu zaman kekik spreyi yapın. Kekik spreyin içine biraz kaya tuzu da atın. Ama icirmeyin. Cereye fısfıs yapın. Mis gibi doğal çözüm. 🌸

Üst Alt