• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum bir kanadını havaya kaldırıp titretiyor

gzmsng

Aktif Üye
Merhaba ben daha önce buradan kuşumun çırpınmaları ve soğuk algınlığı konusunda sizlerden yardım almıştım fakat maalesef kuşumuzu geçen hafta kaybettik.. Evdeki boşluğuna dayanamayıp ona çok benzeyen yavru bir kuş aldık. Birkaç gündür kafesin içinde elimizi tanıtıp güvenini kazanmaya çalışıyoruz. İyice alıştı ötüyor da. 3 4 gün geçtiği için alışmış gibi de davrandığından dün akşam kapısını açtık çıkacak mı diye. İlk geldiği gün kafesten kaçıp tavandaki çıkıntıda oturmuştu o yüzden uçsa da tutunur diye düşündük. Aniden hızlıca tavana uçup çarptı ordan uçup duvara çarptı sonra düşmeden yine kendisi uçarak halıya kondu. O andan itibaren sağ kanadını video ve görseldeki gibi havaya kaldırıp titretiyor. Bazen uzaktan bakıyorum pek yapmıyor yanına yaklaşınca yapmaya başlıyor. Düne göre daha az gibi ama kendiliğinden geçer mi? Geçmez ise ne yapmamız gerekir? Benzer bir durumla karşılaşan veya bilgisi olan varsa lütfen yardım eder misiniz...

Özkan

Aktif Üye
Merhaba ben daha önce buradan kuşumun çırpınmaları ve soğuk algınlığı konusunda sizlerden yardım almıştım fakat maalesef kuşumuzu geçen hafta kaybettik.. Evdeki boşluğuna dayanamayıp ona çok benzeyen yavru bir kuş aldık. Birkaç gündür kafesin içinde elimizi tanıtıp güvenini kazanmaya çalışıyoruz. İyice alıştı ötüyor da. 3 4 gün geçtiği için alışmış gibidir de davrandığından dün akşam kapısını açtık çıkacak mı diye. İlk geldiği gün kafesten kaçıp tavandaki çıkıntıda oturmuştu o yüzden uçsa da tutunur diye düşündük. Aniden hızlıca tavana uçup çarptı ordan uçup duvara çarptı sonra düşmeden yine kendisi uçarak halıya kondu. O andan itibaren sağ kanadını video ve görseldeki gibi havaya kaldırıp titretiyor. Bazen uzaktan bakıyorum pek yapmıyor yanına yaklaşınca yapmaya başlıyor. Düne göre daha az gibi ama kendiliğinden geçer mi? Geçmez ise ne yapmamız gerekir? Benzer bir durumla karşılaşan veya bilgisi olan varsa lütfen yardım eder misiniz...

Yanına yaklaştığınız zaman yapıyor sa korkmuş kuş bir müddet uzaktan izleyin kanadında sarkma açamama yapıyor sa incinmiş ya da zedelenmiş olabilir ama kırık yokdur onu söyleyim

gzmsng

Aktif Üye
Yanına yaklaştığınız zaman yapıyor sa korkmuş kuş bir müddet uzaktan izleyin kanadında sarkma açamama yapıyor sa incinmiş ya da zedelenmiş olabilir ama kırık yokdur onu söyleyim
Kanadı hiç sarkmıyor hep titremeyenden yüksekte hatta kanatlarını geriye doğru açıp gerdikleri hareketi de sorunsuzca yapıyor ama diğerinde hiçbişey yokken bu kanadı titriyor. Uzaktan izleyince de titriyor ama yanına gidince iki kanadı yerine sadece onu açıyor (diğer kuşum da yanına gidince sevinip ikisini birlikte açıyordu öyle bir şey mi acaba) Korktuğunu düşünmüyorum çünkü kafese elimi uzatınca tereddütsüz elime atlıyor hatta elimden yem yiyor. Peki ne yapmamız gerekir bu durumda?

Özkan

Aktif Üye
Kanadı hiç sarkmıyor hep titremeyenden yüksekte hatta kanatlarını geriye doğru açıp gerdikleri hareketi de sorunsuzca yapıyor ama diğerinde hiçbişey yokken bu kanadı titriyor. Uzaktan izleyince de titriyor ama yanına gidince iki kanadı yerine sadece onu açıyor (diğer kuşum da yanına gidince sevinip ikisini birlikte açıyordu öyle bir şey mi acaba) Korktuğunu düşünmüyorum çünkü kafese elimi uzatınca tereddütsüz elime atlıyor hatta elimden yem yiyor. Peki ne yapmamız gerekir bu durumda?
Elinize alıp yavaş ca zarar vermeden kanadını inceleyin kırık olsa morarir kırık değilse ellemeyin 1 kaç güne hiç birseyı kalmaz

gzmsng

Aktif Üye
Elinize alıp yavaş ca zarar vermeden kanadını inceleyin kırık olsa morarir kırık değilse ellemeyin 1 kaç güne hiç birseyı kalmaz
Kanadının altı mı morarır tüylerin altına mı bakmam gerekiyor? Diğer kuşumun yavruluk döneminde abim bakıyordu o yüzden pek bilmiyorum yavru kuşları

gzmsng

Aktif Üye
Başka fikri olan ya da benzer durum yaşayan var mı farklı fikirler de almak istiyorum baktıkça üzülüyoruz titrettikçe

Özkan

Aktif Üye
Kanadının altı mı morarır tüylerin altına mı bakmam gerekiyor? Diğer kuşumun yavruluk döneminde abim bakıyordu o yüzden pek bilmiyorum yavru kuşları
Bakmaz saniz ne olduğunu anlayamaz siniz görmediği birseye insanlar nasıl fikir verebilir ki tercih sizin 🤷‍♂️

gzmsng

Aktif Üye
Şu tam daire içine aldığım yerde böyle kemik gibi sertlik gibi bişey değiyo elime diğer tarafta daha iç kısımda gibi ama burası daha dışarıda daha hissedilir duruyor

Özkan

Aktif Üye
Şu tam daire içine aldığım yerde böyle kemik gibi sertlik gibi bişey değiyo elime diğer tarafta daha iç kısımda gibi ama burası daha dışarıda daha hissedilir duruyor
O dirsek işaretlediginiz yer her kuşta olur kanat alt tüy altları eklem yerlerine doğru vede üstten aynı şekilde hafifçe iki parmak arasına alın bakın ufak ufak kanadına dokunun tepkisine bakın tepki yoksa sıkıntı yok demekdir morluk varmi ona da bakın başka birsey yapmanıza gerek kalmaz

gzmsng

Aktif Üye
O dirsek işaretlediginiz yer her kuşta olur kanat alt tüy altları eklem yerlerine doğru vede üstten aynı şekilde hafifçe iki parmak arasına alın bakın ufak ufak kanadına dokunun tepkisine bakın tepki yoksa sıkıntı yok demekdir morluk varmi ona da bakın başka birsey yapmanıza gerek kalmaz
Morluk göremedim dokunup masaj yapar gibi ovaladım dediğiniz yerleri tepki vermedi hoşuna bile gitti sanırım rahatlatır mı masaj gibi yapsam sık sık

Özkan

Aktif Üye
Morluk göremedim dokunup masaj yapar gibi ovaladım dediğiniz yerleri tepki vermedi hoşuna bile gitti sanırım rahatlatır mı masaj gibi yapsam sık sık
Bi sıkıntısı yok biraz incinmiş okadar dediğim gibi bir iki güne hiç birseyı kalmaz narin hayvanlar masaj yaparken dikkat edin sıkıntı yokken sıkıntı çıkarmayın geçmiş olsun

gzmsng

Aktif Üye
Bi sıkıntısı yok biraz incinmiş okadar dediğim gibi bir iki güne hiç birseyı kalmaz narin hayvanlar masaj yaparken dikkat edin sıkıntı yokken sıkıntı çıkarmayın geçmiş olsun
Tamamdır çok teşekkür ederim. Daha yeni 5 buçuk senelik kuşumuz hastalanıp ölünce daha çok korktuk sanırım :/

Üst Alt