• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusum.bi tuhaf

Bi kac gündür kuşum halsiz gibi yem.yiyor su iciyor isal olmus şu gibi vitaminli şu veriyorum.ama sanki diğer kullarıma gire daha hızlı.nefe aliyor tüyleri hafif kabarık gibi isal olunca bira normal şu verdim ne yapacağımı.bilmiyprum.bulasici olabilirmiş neyi varsa diğer kullarıma.da bisey olurmu LUTFEN YARDIM.EDINNNN LUTFENNNN😭😭😭😭😭😭 uçuyor ama yorgun ne yapmalıyım veteriner yok burda ters bir yerde oturuyorum lütfen bebeğim ölmesin😭😭😭😭😭😭😭

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba, öncelikle kuşunuzu diğer kuşlardan ayırın ve bize dışkı fotosu atın.
Ayrıca kuşunuzun yada kuşlarınızın genel beslenme ve bakımları ayrıca kafesleri ve kafeslerin durduğu yer hakkında bilgi verin.
İlaveten kuşunuz tüye giriyor gibi gördüm, önce dışkı görelim

Bilmiyorum.poposunda bole kaka biseyler var ama sanki orasi hareket ediyor gibi diğer kullarıma gire daha hızlı nefes alıyor gibi elime gelmezdi kolay kolay ama şimdi geliyor yorgun

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba, öncelikle kuşunuzu diğer kuşlardan ayırın ve bize dışkı fotosu atın.
Ayrıca kuşunuzun yada kuşlarınızın genel beslenme ve bakımları ayrıca kafesleri ve kafeslerin durduğu yer hakkında bilgi verin.
İlaveten kuşunuz tüye giriyor gibi gördüm, önce dışkı görelim
☝

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
sulukları daha sık temizlemelisiniz, 3 gün bu sıcaklarda uzun bir süre.
Kafesin tabanında topaklanmış yemler gördüm, onlar nedir?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
dal darı gibi gelmedi bana, ballı kraker yem olabilir mi?

Uçuyor ama zorunlu olmadıkça ve zorunlu olmadıkça ötmüyor ne olcak herhangi ölecekmiş gibi hissediyorum.psikolojim cok bozuldu

ebrares

Müdavim
Suları yazın günde 2 kışın da günde 1 kere değiştirin ve suluğu her seferinde yıkayın. Yerde daldarı gördüm belki yerden yediyseler o yüzden olmuş olabilir Dışkısı çok bozuk geldi bana özellikle şu dışkıysa

Evet o diski su gibiydi suyunu değiştirdim ve şu icirmeye calisdim biraz icdi arada yerde yiyor ama halsiz ne yapayım

Ağzına damla olarak polivit verdim birazda şu icirdim yemek az yiyor sürekli elime alıp dinlendirme ye caliyorum evdeki.doger kuşlardan uzak.duruyor nedeni anlamdim

Hcrn

Yeni Üye
Benim kuşumda böyle olmuştu ishal gibi sanırım ve aşırı halsiz öylece duruyordu araştırmıştım bu durumlar için pirinç suyu onermislerdi birazcık pirinç kaynatıp suyunu içirmeye çalıştım iyi gelmişti bide kafes içini tünegi haftada veya iki haftada bir elma sirkeli suyla temizliyorum ki mikrop kapmasin sonraki süreçte bunuda yapabilirsin, inşallah en kısa sürede kuşun iyileşir💙

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuşun durumu iyi görünmüyor imkânınız varsa acil kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa ilk yapmanız gereken kuşu ayırmak ve elle beslemektedir 👍 dışkıyi net anlayamadım mümkünse temiz kağıt havlu üstünde güncel dışkı resmi görebilir miyim?