• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum benden kaçıyor

Canım kuşum Bulut

Aktif Üye
Merhabalar kuşum benden korkuyor nedeni ise ben onu biraz hor seviyorum😅
Ve ayağına ip takıldığında aldığımda çok korkmuştu☹
Onu kendime nasıl alıştırım yardım eder misiniz.? 😟
Elime almaya çalıştığımda zıplıyor korkuyor uçmaya çalışıyor...
Nolur yardım..🍁💎🙁

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Biraz daha fazla ilgiyle ve sabırla olacağını düşünüyorum 😊

Mberra

Yeni Üye
Öncelikle size güvenmesi gerek. Kafesindeyken bile arkadan ani hareketle yaklaşmayın, avcunuzla yakalamaya çalışmayın, kafesin içinde ya da dışarıda yakınınızdayken dal darıyı elinizde tutup gelmesini bekleyin yemeye başladıktan sonra bir süre sadece yedirin, sonra yavaş yavaş parmağınızı göğsüne paralel tutup hafifçe dokundurun, çıkmasını bekleyin. Bu sırada asla diğer elinizle bir hamle yapmayın. Kafesine küçük bir ıspanak yaprağı ya da bi parça elma asın önce ordan yemeye alışsın, yer ve severse elinizden yukarıdaki gibi yedirmeye başlayın. Sürekli normal bir ses tonuyla aynı kelimeleri tekrar edin sesinizi tanısın. Alıp üstünüze koymaya çalışmayın siz onu zorladıkça sizi üzerine konulacak güvenli bir yer gibi değil, tehlike gibi görecektir. Her bir çırpınıp kaçma tecrübesinin güven kurma hanenize eksi olarak yazıldığını unutmayın :)

Kısacası sizden bir zarar gelmeyeceğine güvenmesi lazım bu da ancak tehlikede hissetmediği tecrübelerin artması ile mümkün.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba,
Yorum yapanlara katılıyorum, kuşu zorunlu kontroller dışında elinizle yakalamayın, yani avuçla tutmayın.
Kafes için eğitime ve ilgiye ağırlık verin, hareketleriniz yavaş ve kademeli olsun.

İkiniz içinde zaman ve sabır lazım.
Sağlıklı günler.

Canım kuşum Bulut

Aktif Üye
kafese parmak atınca birşey yapmıyor.
Ama dışardayken öylebi kaçıyor ki 10 dk anca yakalıyorum
Umarım dedikleriniz işe yarar.
Sevgiler🙂

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Sevgiler🙂
İşte tamda bundan bahsediyoruz, hani kaçıyor ve 10 dakikada anca yakalıyorsunuz ya, neden yakalıyorsunuz? o yakalama eylemi zaten onun korkmasına ve size güvenmemesine sebep olan şey. Bırakın, yakalamayın, o istediğinde size gelsin yada acıkınca kafesine girsin.

Mberra

Yeni Üye
Sevgiler🙂
Kafesini güvenli alan olarak görüyordur, siz yine de parmak atmayın, yavaş hareketlerle parmağınızı dik değil paralel şekilde göğsüne tutun. Dışarıdayken ani ses olmamasına özen gösterin, yakalamaya çalışmayın daha çok ürkütürsünüz. Dal darı gösterip yakınınıza gelmesini bekleyin. Zaten acıkınca kendisi kafesine de girecektir yem yemek için. Yakınınıza gelmesinin ya da kafese sokmanın bir yöntemi de telefondan kuş sesi açıp telefonu kafesin içine koymak, sesin geldiği yere gidecektir. Ama fazla da kuş sesi dinletmeyin morali bozulur :) Anlayacağınız çok hassas hayvanlar, sizin sevgi gösteriniz ona korkunç gelebilir, güvenmesi sabır ve empati gerektiriyor. Sevgiler 🍀

Canım kuşum Bulut

Aktif Üye
İşte tamda bundan bahsediyoruz, hani kaçıyor ve 10 dakikada anca yakalıyorsunuz ya, neden yakalıyorsunuz? o yakalama eylemi zaten onun korkmasına ve size güvenmemesine sebep olan şey. Bırakın, yakalamayın, o istediğinde size gelsin yada acıkınca kafesine girsin.
Zaten bundan sonra kafesini yanına koyuyorum. İsteyince giriyor

Üst Alt