• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum bazen bana kendini kasindiriyor.

MaviMkusum

Aktif Üye
Merhaba, kuşum bazen bana kendini kasindiriyor ve ben onu kasidikca gözünü kapatarak uyuyor. Bu bir sevgi işareti mi
Bilgisi olan cevaplasın

MaviMkusum

Aktif Üye
Şöyle ben kuşumu yavru almıştım ve o halde eğitmek kolay oluyordu. Kuşumu banyo yaptırırken kafasını falan kasitiyordu. Sonradan da kaşınmak isteyince kendi geliyor yanıma

MaviMkusum

Aktif Üye
Zamanla kasitirlar onları çok iyi egitmeniz ve zorlamadan sevmeniz gerekiyor

MaviMkusum

Aktif Üye
Evet, bu nedenle de ben kuş üreticisi yapilmayacaksa kuşun yanına arkadaş almayı önermiyorum. Çünkü kuş o arkadaşına alışır sizi unutabilir ben de bu yüzden kusuma hiç arkadaş almadım

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Zamanla kasitirlar onları çok iyi egitmeniz ve zorlamadan sevmeniz gerekiyor
Benim naçizane yorumum ne kadar yavru da alınsa kuş kaşıtmadı mı kaşıtmıyor evet yavruyken her türlü dokunma hareketine tepki vermiyorlar ama büyüdükçe karakterleri oturdukça eğer kaşıtmayı veya dokundurmayı sevmiyorsa sonrasínda tepki veriyorlar 🙂

Bahar Y.

Müdavim
Benim naçizane yorumum ne kadar yavru da alınsa kuş kaşıtmadı mı kaşıtmıyor evet yavruyken her türlü dokunma hareketine tepki vermiyorlar ama büyüdükçe karakterleri oturdukça eğer kaşıtmayı veya dokundurmayı sevmiyorsa sonrasínda tepki veriyorlar 🙂
Bende katılıyorum bu yoruma, hatta bazı yavrular dokundurtmaz bile kendine karakter meselesi

MaviMkusum

Aktif Üye
Evet, fakat bence mesele eğitim. Yavru yaşta aldığınız kuşu güzelce egitirseniz çok şey başarırsınız. Benim kuşum elimde ayağı kırıldı ona rağmen yanımdan ayrılmıyor. Önemli olan eğitim

Muhabbet90kusum

Aktif Üye
evet aynen öyle oldu bizdede önceden kaşırken put gibi kalırdı şimdi nasıl ısırıyor

Bahar Y.

Müdavim
Tabi ki eğitim çok önemli ama dört dörtlük eğitimi olan bazı kuşlar bile kendine dokundurtmayabiliyor

MaviMkusum

Aktif Üye
Tabiki orasi öyle ama yinede bir kuşu karakterinden dolayı egitmemezlik veya da ugrasmamazlik yapılmamalı diye düşünüyorum . İyi akşamlar.

Bahar Y.

Müdavim
Tabiki orasi öyle ama yinede bir kuşu karakterinden dolayı egitmemezlik veya da ugrasmamazlik yapılmamalı diye düşünüyorum . İyi akşamlar.
Yanlış anlaşıldı sanırım yazdığım, merak etmeyin benim kuşumda kendisini sevdiriyor eğitimide iyi gidiyor niye böyle bir yükselme yaptınız anlayamadım😊

Muhabbet90kusum

Aktif Üye
Bazi kuşlar yaşı ilerledikçe de sahiplerinden uzaklasabiliyor veya da kur döneminde ise bundan da olabilir
yavruyken aldık ozaman tepkisizdi bize alışık değildi asıl şimdi bize çok düşkün şimdide kaşıtmıyor kendini. Kardeşime aşırı düşkün nerde görürse görsün direk ona konar çok komiğimize gidiyor çocuk olduğunu anlıyor galiba 😆 kimseye kaşıtmiyor yani kim olursa olsun arada dayanamıyorum kaşıyorum sinir oluyor ısırıyor:D

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Her şey sevgi ile olur... Eninde sonunda geri dönüş yapacaktır... Kuşun size ne zaman tam olarak güvendiğine bağlı... Bir de dış etkenler var... Geldiği ortam ve şuan bulunduğu ortam gibi...

Üst Alt