• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum bayağı hasta yardımcı olur musunuz?

Hastalık Belirtileri
kabarıklık, yem yememe, beyaz dışkı, su içmeme
Hastalık Belirti Tarihi
15 Haz 2022
Kullanılan İlaç
avisol-b vitamin, avimat-k
muhabbet kuşum dün bir anda hastalandı çok kısa süreli cereyanda kalmış olabilir emin değilim. 3 tane muhabbet kuşum var hep aynı ortamda bulunurlar 2 tanesi aynu kafeste eşler, diğeri de tek. eş olanlardan erkek olanı hastalandı diğerlerinde tık yok resmen. kuşum sürekli kabarık ve uyku halinde. bazen seslenince bile gözünü açıp bakmıyor. fotoğraf ekleyeceğim ama göremeyen olursa eğer sadece beyaz dışkılıyor. suyuna vitamin kattım sonra o suyu değiştirip adını yanlış bilmiyorsam 4 damla avimat-k taktım. eşiyle aynu kafesteler kafeslerini de değiştiremem maalesef başka kafesim yok. arada çay kaşığına tohum koyup zorla ağzına götürüyorum bir iki tane yiyip hemen geri kusma hareketi yapıyor boğazında bir şey takılmış gibi. zorla su içiriyorum yine aynı. ne yapabilirim? lütfen yardım edin bekliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 27442

Yigit K.

Paylaşımcı
muhabbet kuşum dün bir anda hastalandı çok kısa süreli cereyanda kalmış olabilir emin değilim. 3 tane muhabbet kuşum var hep aynı ortamda bulunurlar 2 tanesi aynu kafeste eşler, diğeri de tek. eş olanlardan erkek olanı hastalandı diğerlerinde tık yok resmen. kuşum sürekli kabarık ve uyku halinde. bazen seslenince bile gözünü açıp bakmıyor. fotoğraf ekleyeceğim ama göremeyen olursa eğer sadece beyaz dışkılıyor. suyuna vitamin kattım sonra o suyu değiştirip adını yanlış bilmiyorsam 4 damla avimat-k taktım. eşiyle aynu kafesteler kafeslerini de değiştiremem maalesef başka kafesim yok. arada çay kaşığına tohum koyup zorla ağzına götürüyorum bir iki tane yiyip hemen geri kusma hareketi yapıyor boğazında bir şey takılmış gibi. zorla su içiriyorum yine aynı. ne yapabilirim? lütfen yardım edin bekliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 27442
Süreç boyunca kuşları ayırmanız çok sağlıklı olacaktır ufak bir kafes temin etme şansınız veya kafesin arasına karton kapatıp iki kafese bölün, kuşunuzu takip edin yem yemiyorsa elle besleme yapın fakat kabuklu yemin sindirimi zor olacağı için kusacaktır o yüzden hastalık süresi boyunca sadece daldarı verin, su içmiyorsa ufak şırınga ile çok az basarak damla damla içirin ayrıca süreç boyunca kuşunuza sebze meyve vermeyin. Uzmanlar yorum yapacaktır hastalığı konusunda bilgi alabilirsin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Acil kısa bir video görebilir miyim streamable com dan ekleyin

Acil kısa bir video görebilir miyim streamable com dan ekleyin
merhaba video ekleyecektim ama kuş sabit duruyor bir şey değişmez diye eklemedim. dışkısının rengi bembeyaz değil artık 2-4 saat önce öyleydi şimdi gitmiş yeni dışkıyı da ekliyorum kuşun fotoğrafını da. çişini yaparken ağlıyor gibi sesler çıkarıyordu bugün şimdi denk gelmedim çişini yapışına.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuz yaparken inliyorsa ağrı çekiyor sanırım 🤔

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Zehirlenme vs durumu yoksa kuşa elle besleme yapın elle besleme mamanız yoksa haşlanmış yumurta sarısını mısır veya pirinç unu ile karıştırıp sıcak su ile açtırın yedirin

Zehirlenme vs durumu yoksa kuşa elle besleme yapın elle besleme mamanız yoksa haşlanmış yumurta sarısını mısır veya pirinç unu ile karıştırıp sıcak su ile açtırın yedirin
normal mamasını çay kaşığına koyup ağzına getiriyorum üç beş tane yiyor birkaç saatte bir sonra da biraz ilaçlı su içip uyuyor tekrardan o sayılır mı? dışkısı bembeyazdı şimdi biraz koyu renk de geldi yanına fotoda olduğu gibi

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
normal mamasını çay kaşığına koyup ağzına getiriyorum üç beş tane yiyor birkaç saatte bir sonra da biraz ilaçlı su içip uyuyor tekrardan o sayılır mı? dışkısı bembeyazdı şimdi biraz koyu renk de geldi yanına fotoda olduğu gibi
O kuşa yeterli gelmez ve bence ilaçlı su yerine sade su verin kuşa ve besleyin mümkünse

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Eczaneden bactrim şurup temin ediniz ve entrobac, gerwit temin ediniz birde besleme maması ve aparatı lazım bunları acil alınız ve tedavi için bizimle aldıklarınızi paylaşın emin olalım kullanımı için tarif edelim

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Elle besleme yapmanız lazım attığınız açlık dışkısı belliki üşütmüş Şehmus hocamın dediği ilaçları kullanın elle besleme takviyesi yapın ki atlatabilsin.