• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum ayağının üstüne basamıyor

erenkuş

Aktif Üye
Merhaba. D vitamini yağ bazlı olduğundan 5 gün boyunca ağızdan bir damla şeklinde verelim. Suluk ve yemlikleri aşağı indirelim. Zorlamasın ayağını. İyileşene kadar salmanızı tavsiye etmem. Kafeste kalamar kemiği, grit kum, gaga taşı gibi kalsiyum kaynakları da olsun. Yarın sade maden suyunu iyice çalkalayın, gazını iyice kaçırın. 1litre suya, yarım şişe oranı ile verilecek ama bu oran çok kuş için. Kendiniz bu dozajda miktarı azaltın. 1 kere verelim maden suyu+su karışımını.
Tamam sağolun

erenkuş

Aktif Üye
Veteriner bulup gittim geçmeyince. Bir iğne vurdu ayağına, antibiyotik verdi ve iyileşene kader avisol b vitamini verdi kullanmam için. Açık yem almıştım onla ilgili olduğunu söyledi küflenmiştir dedi.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Veteriner bulup gittim geçmeyince. Bir iğne vurdu ayağına, antibiyotik verdi ve iyileşene kader avisol b vitamini verdi kullanmam için. Açık yem almıştım onla ilgili olduğunu söyledi küflenmiştir dedi.
İğne ne için vurdu?
Avisol b nin bir etki edeceğini sanmam. Ayak ve açık yem ne alaka ilk defa duydum ama inşallah düzelir kuşunuz,geçmiş olsun.

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Götürdüğünüz veteriner kanatlı uzmanı mıydı ? Ayağa iğne vurulduğunu ilk defa duydum ve genel olarakta kuşlara iğne vurulmasına karşıyım zaten onların küçücük bedeni ne ki iğne vurulsun ama umarım kuşunuza kötü etki yapmaz iyileşir

erenkuş

Aktif Üye
Götürdüğünüz veteriner kanatlı uzmanı mıydı ? Ayağa iğne vurulduğunu ilk defa duydum ve genel olarakta kuşlara iğne vurulmasına karşıyım zaten onların küçücük bedeni ne ki iğne vurulsun ama umarım kuşunuza kötü etki yapmaz iyileşir
Kuşlara bakan bir veterinerdi, antibiyotik verdi bide her gün vermem için napmalıyım kafam karıştı

erenkuş

Aktif Üye
İğne ne için vurdu?
Avisol b nin bir etki edeceğini sanmam. Ayak ve açık yem ne alaka ilk defa duydum ama inşallah düzelir kuşunuz,geçmiş olsun.
Daha korktum şuan 2 gün sonra tekrar vuralım dedi krem verdi vitaminle bide

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Kuşlara bakan bir veterinerdi, antibiyotik verdi bide her gün vermem için napmalıyım kafam karıştı
Her veteriner kuşlara da bakar ama her veteriner kanatlı uzman olmaz. Arastirarak ya da yorumlara bakarak mi gittiniz ? Hangi veterinere götürmüştünüz

erenkuş

Aktif Üye
Her veteriner kuşlara da bakar ama her veteriner kanatlı uzman olmaz. Arastirarak ya da yorumlara bakarak mi gittiniz ? Hangi veterinere götürmüştünüz
Kanatlı uzmanı olduğunu nasıl anlayabilirim kuşlara bakan bir veteriner anlıyorum dedi, gidenlerde vardı bende götürdüm pek bir yorum yoktu

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tekrar iğne vurdurmayın bence. Burada tavsiye edilen yöntemle bir gelişme olmadı mı acaba?
Kremi kullanın. B vitamini avisol yerine bt amin forte daha etkili olur a a bu bitince onu kullanırsınız. Kanatlıoil in d3 vitamini de var. Bu durum için etkili olur o da sanırım.

erenkuş

Aktif Üye
Tekrar iğne vurdurmayın bence. Burada tavsiye edilen yöntemle bir gelişme olmadı mı acaba?
Kremi kullanın. B vitamini avisol yerine bt amin forte daha etkili olur a a bu bitince onu kullanırsınız. Kanatlıoil in d3 vitamini de var. Bu durum için etkili olur o da sanırım.
Bende öyle düşünüyorum umarım bişey olmaz iğneden. Elimi kavrayamıyor bu neden olur acaba

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende öyle düşünüyorum umarım bişey olmaz iğneden. Elimi kavrayamıyor bu neden olur acaba
İncinme veya kırık olabilir. Kafeste tünekleri çıkarıp yem ve suyunu tabana koyun. Tabana da master cips ya da talaş koyabilirsiniz. Düzelene kadar her gece kremi sürün.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kuşumun ayağı hala aynı durumda veterinerinde bi faydası olmadı iştahıda dışkılarıda güzel ama geçmiyor ayağı 13 gün oldu
Biz yine de bir dışkıları görelim beyaz kağıt üzerinde. D vitaminini ağzına kaç gün verdiniz? Multivitamin gerwit temin ettiniz mi? Tünekleri çıkaralım. Zeminde dursun. Dışarı salmayalım hiç. Kafeste grit kum, kalamar kemiği, mineral blok gibi kalsiyum kaynakları var mı? Ayağın dip ve eklem yerlerinde ödem, kızarıklık, morluk var mı? Yaşı ne kadar?

Üst Alt