• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum ayağını kesmiş.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, şuana kadar çok şükür bir sıkıntı yok. Çokta neşeli gerçekten az önce ilaç verdim. Ama aşırı hareketli ve neşeli yani en ufak ses duysa ötmeye zıplamaya başlıyor. Buda korkutuyor yarayı deşebilir mi diye. 1 gün falan oluyor yarayı dağlayalı sizce ne kadar süreden sonra normal hiç yara olmamış rahatlığında hareketlerde bulunabilir?
Merhaba apse ve enfeksiyon kapma olmazsa yaklaşık 15 günde iyileşme olur, alttan yeni deri oluşur, kabuk düşer, kabuk iyce kuruduğunda alıp çıkartabilir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Deride lezyon oluşmuş krem sürün lütfen enfeksiyon kapmasın
Şuan açık yara bölge

eucagan

Paylaşımcı
Veterineriniz ne verdi antibiyotik mi?
Hiç bir fikrim yok, normalde kuş bakmıyorlarmış acil olduğu için yardımcı oldular. Ama kendisi evde kuş bakıyormuş 2 kuşu varmış o yüzden verdiğini kullandım güvenip. İlacın ismini bilmiyorum şırıngayla şişesinden çekip verdi bana 3 gün 1 damla ağzına vermemi söyledi. Enfeksiyon olmasını engellermiş. Evde terramycn ve bactroban var ilgili olabilecek yaraya. Ne yapmalıyım hızlı iyileşmesi ve tekrar kanama riskini yok etmek için. Pzt itibariyle çok evde olamayacağım gündüzleri en azından.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok güzel, orayı didiklemediği sürece kanamaz kabuk oluşumu başlamış bile, multi vitamin verdiniz mi? A ve B vitamini çok iyi gelir ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Şuan sulukta multivitamin mevcut. Yani pazartesiye kadar risk kalkar mı ortadan?
Veteriner antibiyotik vermiş, siz de krem sürüyorsunuz önemli olan sivri bir şeyle orayı kurcalamaması ki kurcalamıyor düzelir merak etmeyin ☺ Yarada kabuk oluştuktan sonra orası dışarıdan gelen mikroplara karşı kendi bariyerini oluşturmuş oluyor şu an en önemli şey orayı didiklememesi ☺

eucagan

Paylaşımcı
Veterineriniz ne verdi antibiyotik mi?
Şimdi okuldan geldim tekrardan ayağa kanamış ama çok sıvı bir kan gibi değil yani bir yerlere bulaşmamış sadece etinin üzerinde kanadığı belli oluyor yani yara o kadar büyük değildi yarayı birazcık didiklemiş mi artık ne yapmış bilmiyorum yine kanamış ama kanaması durmuş gibiydi hemen elime aldım tekrardan mısır ununa batırdım yarayı kanamayı durdurabilmek için böyle minik bir kan bulaştı elime çok hafif ondan sonra durdu mu durmadı mı anlayamadım çok ısırmaya başladı elimde durmadı ben de Fucidin krem sürdüm ve kafesine geri koydum kafesinde tabanını söküp alt kısmına yumuşak havlu koydum hani yere atladığında falan en azından havluya değsin sert çarpmasın ayağını diye etrafınıda sardım ışık va. görüp hareketlenmesin diye şu an sessiz bir odaya koydum ne yapmamı tavsiye edersiniz ?

eucagan

Paylaşımcı
Şimdi okuldan geldim tekrardan ayağa kanamış ama çok sıvı bir kan gibi değil yani bir yerlere bulaşmamış sadece etinin üzerinde kanadığı belli oluyor yani yara o kadar büyük değildi yarayı birazcık didiklemiş mi artık ne yapmış bilmiyorum yine kanamış ama kanaması durmuş gibiydi hemen elime aldım tekrardan mısır ununa batırdım yarayı kanamayı durdurabilmek için böyle minik bir kan bulaştı elime çok hafif ondan sonra durdu mu durmadı mı anlayamadım çok ısırmaya başladı elimde durmadı ben de Fucidin krem sürdüm ve kafesine geri koydum kafesinde tabanını söküp alt kısmına yumuşak havlu koydum hani yere atladığında falan en azından havluya değsin sert çarpmasın ayağını diye etrafınıda sardım ışık va. görüp hareketlenmesin diye şu an sessiz bir odaya koydum ne yapmamı tavsiye edersiniz ?
@Burçak A. @Tarık T. @Demet bükay

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Bakteri var büyük ihtimalle
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen
Günde 2 defa sürün yanetkisi yoktur
Antibiyotik ve antibakteriyeldir

Ekli dosyalar

eucagan

Paylaşımcı
Merhaba eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Bakteri var büyük ihtimalle
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen
Günde 2 defa sürün yanetkisi yoktur
Antibiyotik ve antibakteriyeldir
bugün yetişemedim onun için fucidin sürmeye devam ediyorum, yarın okuldan dönerken alıp kullnacağım.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
bugün yetişemedim onun için fucidin sürmeye devam ediyorum, yarın okuldan dönerken alıp kullnacağım.
Reçeteli verirler ama reçetesiz verenler de var aslında iyileşene kadar bir kanatlı uzmanından boyunluk alabilirseniz alın mutlaka ☺

Üst Alt