• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum ayağını kesmiş.

eucagan

Paylaşımcı
Merhaba, kuşum ayağını kesmiş, evde değildim az önce geldim ve 2 saat önce açık bırakmıştım kafesi. Geldiğimde kapının üstünde kırmızı lekeler gördüm, sonra bakınca kan olduğunu farkettim. Ayak parmaklarından biri kesilmiş ve kanıyordu. Mısır unu bulabildim o aceleyle batırıp hafif baskı uyguladım birkaç dakika. Kanaması durdu ama şimdi ne yapmam lazım. Aşırı fazla değil ama az bir kanda akmamış. Takviye olarak ne verebilirim iyileşmesi için.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Ciddi açık bir yaralanma değil ise yaptığınız işlem doğru Rif yada Crystalin Animal Health gerekli olabilir. Yine de bir resmini ekleyin ayrıca evde 5 dak dahi olsa asla açık bırakmayın örneğini yaşadığınız gibi çok tehlikeli nerde ne olacağı belli olmaz.

eucagan

Paylaşımcı
Ciddi açık bir yaralanma değil ise yaptığınız işlem doğru Rif yada Crystalin Animal Health gerekli olabilir. Yine de bir resmini ekleyin ayrıca evde 5 dak dahi olsa asla açık bırakmayın örneğini yaşadığınız gibi çok tehlikeli nerde ne olacağı belli olmaz.
Çok teşekkür ederim. Mısır unuyla bastırdım ve kanama durduğunda kafese koyup ışıkları kapattım. Şuan sesi çıkmıyor, hareket edip yarayı etkilemesin diye böyle yapmak doğru geldi. Ciddiden kasıt ne kadar bir açıklık tam anlayamadım ama sanırım o kadar değil. Bir parmağının ucuna doğru yaralanma var, 4-5 dakika mısır unu basınca durdu. Sabah multivitamin vereceğim. Harici ne önerirsiniz toparlaması için. Yumurta vs. besin olarak vermem yardımcı olur mu?

eucagan

Paylaşımcı
Kesik olan yerin resmini eklermisiniz.
Hocam bu akşam sanırım yarayı deşti tekrar kanamaya başladı. Farkettiğim gibi aynı müdahaleyi yaptım fakat yeterli olmayacağını anlayınca veterinere koştum hemen. Kuş bakmıyorlar ama yardımcı oldu sağolsun, yarayı dağladı. Metal ısıtıp bastırdı, canı çok yandı belli ki ısırmayan kuş elimi parçaladı. Şimdi ayrı bir kafese koyup vitaminli su ve yem verdim sadece görünüşü hasta değil sadece kan bulaşmış vaziyette tüylerin bazı kısımlarına. Bu yapılan dağlama müdahalesi doğru mu? Veteriner başka türlü durmayacak kadar büyük bir yara dedi kuş için.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kesik olan yerin fotoğrafını o yüzden istemiştin ona göre öneride bulunacaktık. Metal ısıtıp bastımı? @Demet bükay

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Muhtemelen damarları yaktı kanama olmasın diye. Elektrokoter kullanmıştır ince bir demir şekilde ☺

eucagan

Paylaşımcı
Muhtemelen damarları yaktı kanama olmasın diye. Elektrokoter kullanmıştır ince bir demir şekilde ☺
Evet bu şekil bir uygulama yaptı. Ne ile yaptığını bilmiyorum neştere benziyordu. Şuan kanama yok ama ışıkla baktığımda parlama görüyorum yara üstünde. Kanama mı yoksa yaranın parlamadı mı endişeliyim. Kamerada belli olmuyor.

Furkan82828282

Müdavim
Evet bu şekil bir uygulama yaptı. Ne ile yaptığını bilmiyorum neştere benziyordu. Şuan kanama yok ama ışıkla baktığımda parlama görüyorum yara üstünde. Kanama mı yoksa yaranın parlamadı mı endişeliyim. Kamerada belli olmuyor.
Fotoğraf ekler misiniz

eucagan

Paylaşımcı
Fotoğraf ekler misiniz
Şu an eski kafese koydum eşinden ayırıp veteriner enfeksiyon kapmaması için bir ilaç verdi. 2-3 gün onu kullandığım sırada ayrı tutmamı söyledi. Kanayan kısmı çekemiyorum fazla hareket ettirmemeye çalışıyorum endişeliyim tekrar kanar diye. Ayrıca kamerada da belli olmuyor maalesef tüyleri kapıyor.

Ekli dosyalar

Furkan82828282

Müdavim
Şu an eski kafese koydum eşinden ayırıp veteriner enfeksiyon kapmaması için bir ilaç verdi. 2-3 gün onu kullandığım sırada ayrı tutmamı söyledi. Kanayan kısmı çekemiyorum fazla hareket ettirmemeye çalışıyorum endişeliyim tekrar kanar diye. Ayrıca kamerada da belli olmuyor maalesef tüyleri kapıyor.
Parmağı mi birde plastik tünek mantar yapar tahtaya gecis yap kanamayida tetikleyebilir plastik tünek kaygan olur

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Orada pıhtı oluşmuş bu çok iyi, orayı kanatmamasına özen gösterin, pıhtı orayı mikroplara karşı koruyacak ☺ Eğer elinizde varsa oraya rif ampul sabah akşam damlatın o yoksa terramycin varsa gece yatmadan önce sürüp ışıkları kapatın oynamasın 🌸 Evinizde böyle yaralanmalar için daima crystalin animal health sprey bulundurun derim, trendyoldan alabilirsiniz ☺

eucagan

Paylaşımcı
Orada pıhtı oluşmuş bu çok iyi, orayı kanatmamasına özen gösterin, pıhtı orayı mikroplara karşı koruyacak ☺ Eğer elinizde varsa oraya rif ampul sabah akşam damlatın o yoksa terramycin varsa gece yatmadan önce sürüp ışıkları kapatın oynamasın 🌸 Evinizde böyle yaralanmalar için daima crystalin animal health sprey bulundurun derim, trendyoldan alabilirsiniz ☺
Saatte bir kalkıp kontrol ediyorum. Şimdi dayanamayacağım çok uykum var ama sorun yok çok şükür. Terramycin olması lazım, bulup süreceğim. Teşekkür ederim. 2-3 gün yara iyileşene kadar iyice ayrı tutacağım kuşları. Eşi ötünce buda hareketleniyor oradan oraya zıplamaya başlıyor, tutabildiğim kadar uzak tutmaya çalışıyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Saatte bir kalkıp kontrol ediyorum. Şimdi dayanamayacağım çok uykum var ama sorun yok çok şükür. Terramycin olması lazım, bulup süreceğim. Teşekkür ederim. 2-3 gün yara iyileşene kadar iyice ayrı tutacağım kuşları. Eşi ötünce buda hareketleniyor oradan oraya zıplamaya başlıyor, tutabildiğim kadar uzak tutmaya çalışıyorum.
En iyisini yapıyorsunuz,umarım bu süreç sorunsuz geçer ☺🌸

Furkan82828282

Müdavim
Geçmiş olsun tebrik ederim onunda bir canlı olduğunu bilip onunla ilgilendiğin için kimse uykusunu bölüp kuş için uyanmaz vallaha helal olsun tez zamanda iyileşir inşallah

eucagan

Paylaşımcı
Merhaba gece uyumadan önce fucidin krem sürebilirsiniz düzelir inşallah
Gece sürün ki dokunmasın uyusun
Merhaba, şuana kadar çok şükür bir sıkıntı yok. Çokta neşeli gerçekten az önce ilaç verdim. Ama aşırı hareketli ve neşeli yani en ufak ses duysa ötmeye zıplamaya başlıyor. Buda korkutuyor yarayı deşebilir mi diye. 1 gün falan oluyor yarayı dağlayalı sizce ne kadar süreden sonra normal hiç yara olmamış rahatlığında hareketlerde bulunabilir?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, şuana kadar çok şükür bir sıkıntı yok. Çokta neşeli gerçekten az önce ilaç verdim. Ama aşırı hareketli ve neşeli yani en ufak ses duysa ötmeye zıplamaya başlıyor. Buda korkutuyor yarayı deşebilir mi diye. 1 gün falan oluyor yarayı dağlayalı sizce ne kadar süreden sonra normal hiç yara olmamış rahatlığında hareketlerde bulunabilir?
Eğer yarada pıhtı oluşumu sabitse korkmayın kanamaz ☺

Üst Alt