• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et kuşum ayağına basamıyor

Simge K.

Yeni Üye
Merhaba. Muhabbet kuşum Bulut yaklaşık 3 gündür bir ayağına tam olarak basamıyor. Ayağını genellikle havada tutuyor veya çok az yük veriyor. Uçabiliyor ve yem yemesinde sorun yok. Bu 3 gün boyunca sabah ve akşam çok az miktarda kantaron yağı sürdüm. Sizce incinme olabilir mi, yoksa kırık veya başka bir durum ihtimali var mı? Bu aşamada ne yapmamı önerirsiniz?
IMG_5680.jpegIMG_5672.jpegIMG_5668.jpeg3C4EA552-8545-49C3-9525-3059C8BA736B.png

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba. Muhabbet kuşum Bulut yaklaşık 3 gündür bir ayağına tam olarak basamıyor. Ayağını genellikle havada tutuyor veya çok az yük veriyor. Uçabiliyor ve yem yemesinde sorun yok. Bu 3 gün boyunca sabah ve akşam çok az miktarda kantaron yağı sürdüm. Sizce incinme olabilir mi, yoksa kırık veya başka bir durum ihtimali var mı? Bu aşamada ne yapmamı önerirsiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 107220Ekli dosyayı görüntüle 107221Ekli dosyayı görüntüle 107222Ekli dosyayı görüntüle 107223
Merhaba geçmiş olsun çarpma tüle takma veya uçarken vurmuş olabilir, arada tüneği tutuyorsa incinme olabilir, kırık veya çatlak olsa şişer ve ödem olurdu, yinede netlik rontgen ile belli olur
Siz yinede hirudoid krem alın eczaneden ve günde 2 defa sürün, travmayı önler Ödemi alır ağrıyı azaltır kan dolaşımını sağlar

Ekli dosyalar

Simge K.

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun çarpma tüle takma veya uçarken vurmuş olabilir, arada tüneği tutuyorsa incinme olabilir, kırık veya çatlak olsa şişer ve ödem olurdu, yinede netlik rontgen ile belli olur
Siz yinede hirudoid krem alın eczaneden ve günde 2 defa sürün, travmayı önler Ödemi alır ağrıyı azaltır kan dolaşımını sağlar
Öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Ayağını büyük ihtimalle yuvalıkla kafes teli arasına sıkıştırdı. Çünkü tül kullanmıyorum. Dişi kuşuma kur yaparken çok hareketli oluyor. Önerdiğiniz kremi ben de duymuştum, ama Terramycin önerenler de oldu kararsız kaldım. Hangisi bu süreçte daha iyi gelir? Aslında veterinere götürmeyi düşünüyordum ama üretici bir arkadaş, kantaron yağı sürdüğünde bile bu kadar strese giriyorsa bandaj sarılması gibi bir durumda daha da fazla strese girebileceğini söyledi. Bu yüzden açıkçası biraz tereddüt ettim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Ayağını büyük ihtimalle yuvalıkla kafes teli arasına sıkıştırdı. Çünkü tül kullanmıyorum. Dişi kuşuma kur yaparken çok hareketli oluyor. Önerdiğiniz kremi ben de duymuştum, ama Terramycin önerenler de oldu kararsız kaldım. Hangisi bu süreçte daha iyi gelir? Aslında veterinere götürmeyi düşünüyordum ama üretici bir arkadaş, kantaron yağı sürdüğünde bile bu kadar strese giriyorsa bandaj sarılması gibi bir durumda daha da fazla strese girebileceğini söyledi. Bu yüzden açıkçası biraz tereddüt ettim.
Bandaj olmaz durdurmaz, terramicyn kas gevşetici değildir fayda etmez, hirudoid iyi gelecektir veteriner hekimim tarafından onaylıdır, son karar sizindir

Simge K.

Yeni Üye
Benim tek çekincem, ayağını temizlemeye çalışırken Hirudoid’i yalayıp yutması. Böyle bir durumda bir sıkıntı olur mu acaba?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun bence röntgen mutlaka çektirin. Üç gündür 4 gündür ayağı Bu şekildeyse veteriner hekim görse daha iyi olur. Kuşların hiçbir merhem türü şeylerini yememesi gerekiyor. Bu yüzden Gece Cok Az Oranda Surun. Ayagını Gagalamasın.

Üst Alt