• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum aşırı halsiz titriyor

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Kuşumu bugün veterinere götürdüm, e coliden kaynaklandığını düşündü tahlil yapmadı kuruma hastalığına benzer göğüs kemiği çok belirgin olunca ayak ve kanat tutulumu olunca bu tanıyı düşündü. Baytril verdi. Kasları eridiği için enjeksiyon yapamayız dedi. Kuruma hastalığı ile e coli arasında en belirgin farklar neler?
Kuruma bir hastalık değil bir sonuçtur. Kuruma diye bir hastalık yok yani. Bakteriyel enfeksiyonlar, kursak mantarı, iç parazit ve protozoa lar sebebiyle vücut güçsüz düşer, kuş yediği yemden faydalanamaz, zayıfladıkça kaslar erir, iskelet sistemi ortaya çıkar. Hangi veterinere gittiniz? Bizim önerdiğimiz kanatlı uzmanlarından birine mi?

asern

Yeni Üye
Sizin önerdiklerinizde bugün randevu bulamadım ama tek tek sordum kuş konusunda nitelikli misiniz diye. Öyle olan bir veterinere gittim 2 saat yoğun bakımda yattı. Ayak ve kanat tutulumu gerçekten belirgin sadece dışkı benzemiyor e coliye. Mantar ya da iç parazit olsaydı nasıl olurdu? Ne gibi farkları var?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşta ya bağırsak iltihabı ya da kursak mantarı var bence. Ağızda salya birikimi oluyor mu? Kuşa analiz şart

asern

Yeni Üye
Kusması yok ama salya birikimi de yok iştahı iyi sadece ayakları ve kanatları tutmuyor

asern

Yeni Üye
Bir de titremesi var mikostatin öncesi kabarık değildi böyle

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Benim bu çocuğa önerilerim önce bir hafta zeolitli kursak beslemesi ve suyuna da aynı zamanda 3-5 gün entrobac kullanın sonrasında iç parazit tedavisi yapılsın çünkü dışkıda parazit olduğunu düşünüyorum belirtiler de onu anımsatıyor 👍 daha fazla antibiyotik kullanımı yapılmasını önermiyorum bağışıklık sistemini çökertir

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Benim bu çocuğa önerilerim önce bir hafta zeolitli kursak beslemesi ve suyuna da aynı zamanda 3-5 gün entrobac kullanın sonrasında iç parazit tedavisi yapılsın çünkü dışkıda parazit olduğunu düşünüyorum belirtiler de onu anımsatıyor 👍 daha fazla antibiyotik kullanımı yapılmasını önermiyorum bağışıklık sistemini çökertir
Bence de bu kuşa baytril iyi gelmeyebilir. İç parazit var bu kuşta. Şehmus beyin dediklerini yaptıktan sonra, entrobac kullanımı sonrası 1 günlük iç parazit ilacı verip 10 gün sonra tekrar dozunu yapmamız lazım. İç parazit uygulamaya karar verirseniz, haber verin neyle, nasıl uygulanacağını anlatalım.

asern

Yeni Üye
Hocam şimdilik ilaçlar iyi geldi belki vitamin kaynaklı da olabilir ama artık yürüyebiliyor biraz olsun uçabiliyor. Olur da kötüye gidiş olursa sizin sisteminize geçeyim. Çok teşekkür ederim.

Üst Alt