• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum ağzından hızlı nefes alıyor

basakyb

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hızlı nefes almak
Hırıltılı nefes almak
Hastalık Belirti Tarihi
31 May 2025
Merhabalar 5-6 yaşlarında bir İngiliz Jumbo erkek muhabbet kuşum var. Son iki gündür özellikle akşam saatlerinde, kafesin içine girdiğinde ağzından hızlı hızlı nefes alıp veriyor ve videoda da duyabileceğiniz bir ses çıkarıyor. Gündüzleri böyle bir sorun olmuyor.

Bugün bir de yeme alışkanlığında değişiklik fark ettim. Normalde yemleri direkt yutarken, bugün ağzına aldığı yemi 10-15 kez çiğneyip tekrar yutuyor. 5 yıldır böyle uzun süre çiğnediğini ilk defa gördüm.

Dışkısı normal, tüy dökümü yok, burnunda ıslaklık ya da gözlerinde yaşlanma da yok. Genel olarak keyfi yerinde, uçuyor ve halsiz değil. Şu an uyuyor ve uyku hâlindeyken ağızdan nefes alma ya da ses çıkarma durumu yok.

Bugün solunum yolu için Axtım isimli bir vitamin verdim. İşten geç geldiğim için kuşum her gün 19.00-23.30 arasında serbest uçuş yapıyor. Ancak son iki gündür biraz daha fazla uçsun diye saat 01.00'e kadar açık bırakıyorum. Bu durum onu etkilemiş olabilir mi?

Sizce bu geçici bir durum olabilir mi yoksa veteriner kontrolü gerekli mi?

Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz ☺
Kuşunuz yakın zamanda çarpma, ezilme gibi bir durum yaşadı mı? Hava keseleri zedelemiş olabilir. Yada kronik bir astım da olabilir. Yemi ağzında dolandırıyor demişsiniz bu bir tür mantar da olabilir herhangi bir öğürme hareketi yapıyor mu? Dil döndürme görüyor musunuz? Ağizdan koku alıyor musunuz? Peçete üzerine yapmış güncel dışkı görebilir miyim ve sorularıma cevap alayım

basakyb

Yeni Üye
Kuşunuz yakın zamanda çarpma, ezilme gibi bir durum yaşadı mı? Hava keseleri zedelemiş olabilir. Yada kronik bir astım da olabilir. Yemi ağzında dolandırıyor demişsiniz bu bir tür mantar da olabilir herhangi bir öğürme hareketi yapıyor mu? Dil döndürme görüyor musunuz? Ağizdan koku alıyor musunuz? Peçete üzerine yapmış güncel dışkı görebilir miyim ve sorularıma cevap alayım
Hoşbulduum. Kuş hiçbir şekilde ezilme çarpma benzeri bir durum yaşamadı benim gözetimim altında çıkıyor ve uçarken sürekli yanındayım. Öğürme hareketi yapmıyor ancak aldığımızdan beridir eşi olarak gördüğü oyuncaklarına yem kusuyor. Bu hareketi buna yormuştum yani ben 5 senedir bunu yapıyor oyuncaklarına karşı. Ekstra kusma öğürme gibi bir durumu yok. Ağızdan koku gelmiyor. Bu durum iki gündür yalnızca akşam saatlerinde böyle uzunca uçuktan sonra oluyor gözlemlediğim kadarıyla. Şu an işteyim ancak anneme söyledim tünek altına peçete koyup gönderecek. Annemin söylediğine göre de şu an yem yemesi normalmiş. İlginiz için teşekkür ederim çok

Son düzenleme:

basakyb

Yeni Üye

Dışkılama bu şekilde

Ekli dosyalar

basakyb

Yeni Üye
Arkadaşlar bilen biri cidden yardımcı olabilir mi eve geldim annem yapmadığını söylemişti ama direkt böyle nefes alıyor Watch unnamed | Streamable dışarı çıkarır çıkarmaz elime kakasını yaptı kakasında baloncuk var şu an ne yapmam gerekiyor verdiğim axtım vitaminli suyu değiştirmeli miyim ne yapmalıyım ancak yarın götürebilirim veterinere

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kur kusması olabilir siz yinede kustuğu yerleri iyi dezenfekte edin çünkü kustuğunu tekrar yiyorlar ve bu kursak mantarına davetiye olur. Düzenli olarak probiyotik ve grit kum veriyor musunuz? Ona hiç eş almayı düşündünüz mü

basakyb

Yeni Üye
Kum kullanıyorum evet probiyotik mi bilmiyorum ama 4 günde bir multivitamin veriyorum. Gece uykusunda inler gibi ses çıkardığı için veterinere götürdüm, astım başlangıcı dedi. mantar veya başka bir şey yok dedi. Teşekkür ederim ilginize

Üst Alt