• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum açık yeşil-sarı dışkılıyor ve çok kaşınıyor

yaprak sarı

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Normalden çok fazla kaşınma, sulu sarı açık yeşil dışkı, halsizlik, hafif burun akıntısı, ağızda koku
Hastalık Belirti Tarihi
7 Ocak 2026
Merhabalar, burda yeni olduğum için işleyişi pek bilmiyorum ama acil olarak bi şey sormam gerekli.

Muhabbet kuşumun birkaç hafta önce gagasının kenarında, tırnak kenarlarında çıkan sert ete benzer koyu renkli bi şey fark ettik. Hafif de koku vardı ama ağzından mı yoksa gaga kenarından mı geliyordu bilemiyorum. Önce önemli bi şey değildir diye düşündük çünkü çok bilgimiz yok maalesef... Birkaç hafta sonra geçmeyince bi veterinere danıştık, fotoğrafını attık, travazol kremi kulak çubuğu yardımıyla sürebileceğimizi söyledi, bi de koku için geosol antibiyotik yazdı.
Antibiyotiği internetten araştırdım çünkü ben veterinerlere güvenemiyorum... İnternette kullanmamam gerektiği, kuşu birkaç gün sonra kaybedebileceğimiz yazılıydı.

Kremi gaga kenarına sürdük iki gün boyunca ve sürmeden kuşum hareketli iştahlı ve dışkısı normaldi. Ama iki gündür kuşumun hareketleri olduğundan azalmaya başladı, genelde bi yere geçip uyuyor ve sürekli gerçekten ciddi anlamda sürekli kaşınıyor. Kaşınma sorunu hep vardı bir tane bit akar sprey bulduk trendyoldan onu kullanıyorduk düzeliyor gibiydi.

Şu anki durumu ciddi kaşınması, burnu hafiften akıyor gibi, kendini çok değil ama kuyruğun üst bölgesini şişirip uyuklaması, dışkısının 2 gündür açık yeşil sarı ve sulu olması, ağzından (veya kenarından) kötü koku gelmesi, ağzını yem kırıyormuş gibi sürekli açıp kapatması, oynatması.

Yapay zekadan yardım aldığımda bana kremin karaciğeri yormuş olabileceği için dışkının o renkte çıkabileceğini yazdı.
Kuşumun tüyleri sağlıklı, yolunma vs. yok. Bakıldığında bi hastalığı yokmuş gibi ama ben çok endişeleniyorum çünkü şu an kötü olmasa da tedavi edilmezse ileri seviyede hayatına mâl olur diye çok korkuyorum.

Çok uzun bi yazı oldu kusura bakmayın ama sizlerin bana yardım edebileceğini düşündüm, ayrıntılı yazmak istedim.
Kuşuma ne yapmalıyım, mantar içte ve dışta varsa daha fazla ilerlemeden nasıl önüne geçebilirim?
Güvenebileceğim, Anadolu yakasında bulunan, kuşlarla gerçekten ilgilenen bir veteriner tavsiyeniz var mı? Aydınlatın lütfen beni, şimdiden teşekkür ederim cevaplayan herkese.

Ahmet Selim

Aktif Üye
Yardımsever üye
Merhaba kuşun altına beyaz peçete serip güncel 4-5 adet dışkısını ekler misiniz kuşun videosunu da eklerseniz daha net yardımcı olunur video için streambleye girin videoyu yükleyin çıkan linki buraya yapıştırın gittiğiniz yer kanatlı uzman değil miydi

yaprak sarı

Yeni Üye
20260110_151347.jpg
Kuşum şu anda sabit bir yerde değil o yüzden birkaç örnek atamam maalesef ama bunu az önce çektim, henüz yeni dışkıladı. Dün fazlaca sulu ama aynı renkte dışkılıyordu, belki biraz daha açık renkliydi. Eşiyle beraber aynı kafesteler dışkıları karışmış olduğu için kafes altının fotosunu atamadım. Veterinere götürmedik sadece danıştık. Yani bizzat muayene etmedi. Uzaktan tanıdığımız bi veteriner olduğu için güvendik diyebilirim. Ama ben kaygılı biri olduğum için araştırdım ve yukarıda yazdığım sonuca ulaştım.
Videoyu da birazdan eklicem.

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Ekli dosyayı görüntüle 100094
Kuşum şu anda sabit bir yerde değil o yüzden birkaç örnek atamam maalesef ama bunu az önce çektim, henüz yeni dışkıladı. Dün fazlaca sulu ama aynı renkte dışkılıyordu, belki biraz daha açık renkliydi. Eşiyle beraber aynı kafesteler dışkıları karışmış olduğu için kafes altının fotosunu atamadım. Veterinere götürmedik sadece danıştık. Yani bizzat muayene etmedi. Uzaktan tanıdığımız bi veteriner olduğu için güvendik diyebilirim. Ama ben kaygılı biri olduğum için araştırdım ve yukarıda yazdığım sonuca ulaştım.
Videoyu da birazdan eklicem.
Bakteri kapmış dışkı analizi gerekli @Demet bükay @Burçak A.

yaprak sarı

Yeni Üye
Videoyu da ekledim. Videodan öncesinde çıldırmış gibi kaşınıyordu ama şu an bu şekilde uyuyor. Normalde çok hareketli bi kuş gün içerisinde böyle uyuduğu zamanlar genelde tüy değişikliği olduğu zamanlardı.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Videoyu da ekledim. Videodan öncesinde çıldırmış gibi kaşınıyordu ama şu an bu şekilde uyuyor. Normalde çok hareketli bi kuş gün içerisinde böyle uyuduğu zamanlar genelde tüy değişikliği olduğu zamanlardı.
Merhaba geçmiş olsun, dışkı sürekli turuncu renkte mi?
Dış parazit damlası uygulayın lütfen acilen yapılmalı
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır
⚠Dış parazit damlasını aksatmayın lütfen

yaprak sarı

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, dışkı sürekli turuncu renkte mi?
Dış parazit damlası uygulayın lütfen acilen yapılmalı
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır
⚠Dış parazit damlasını aksatmayın lütfen
Teşekkür ederim. Sanırım 4-5 gündür dışkısı böyle, normalde çok olağan dışkılıyordu.
Yani böyle halsiz olması ve dışkısının anormal olması dış parazitten dolayı diyorsunuz? İlacı hemen temin edicem. Ben artı olarak da içte bir sorun varmış gibi hissediyorum. Enfeksiyon gibi? Sizce böyle bi durum da olabilir mi? Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

yaprak sarı

Yeni Üye
Merhabalar. Az önce yazdığınız ilaçlardan Avromec damlasını bulabildim. 20 cc' lik. Satıcı bunun kuşlara kullanılmadığını büyük başlara derinin altına enjekte edildiğini söyledi. Kuşa ağır gelir mi diye şüpheye düştüm. Ve tek kullanımlık sanırım. Yani 15 gün sonrası için ayrı kutu almam gerekiyor. Kuşlar için pudra şeklinde dış parazit ilacı var dedi. Ama şuanda ellerinde yok 2 güne gelecekmiş. Kuşum konuşuyor hareketli şu anda, sadece dışkısı attığım gibi, kaşınmaya devam ediyor ve sesi hafif kısılmış gibi çıkıyor. Sizce ne yapmam lazım bulduğum damlayı alıp damlatalım mı? Kuşumun eşi de var aynı şekilde ona da damlatmalı mıyız? Çok teşekkür ederim.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhabalar. Az önce yazdığınız ilaçlardan Avromec damlasını bulabildim. 20 cc' lik. Satıcı bunun kuşlara kullanılmadığını büyük başlara derinin altına enjekte edildiğini söyledi. Kuşa ağır gelir mi diye şüpheye düştüm. Ve tek kullanımlık sanırım. Yani 15 gün sonrası için ayrı kutu almam gerekiyor. Kuşlar için pudra şeklinde dış parazit ilacı var dedi. Ama şuanda ellerinde yok 2 güne gelecekmiş. Kuşum konuşuyor hareketli şu anda, sadece dışkısı attığım gibi, kaşınmaya devam ediyor ve sesi hafif kısılmış gibi çıkıyor. Sizce ne yapmam lazım bulduğum damlayı alıp damlatalım mı? Kuşumun eşi de var aynı şekilde ona da damlatmalı mıyız? Çok teşekkür ederim.
Merhaba Geçmiş Olsun. Şehmus Bey İle İletişime Geçin. Seyreltilmis Kullanılması gerekiyor. Şehmus Bey Seyreltilmis Satıyor Zararı Yoktur. Numarasını Paylasiyorum. 🤗

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim. Sanırım 4-5 gündür dışkısı böyle, normalde çok olağan dışkılıyordu.
Yani böyle halsiz olması ve dışkısının anormal olması dış parazitten dolayı diyorsunuz? İlacı hemen temin edicem. Ben artı olarak da içte bir sorun varmış gibi hissediyorum. Enfeksiyon gibi? Sizce böyle bi durum da olabilir mi? Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Merhaba dış parazit ayrı dışkı da renk farklılığı ayrıdır, karaciğer sıkıntısında turuncu dışkı olur, kaşınma için dış parazit damlası uygulamanızı söyledim

Üst Alt