• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum 2 haftadır zatürre yardım edin

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşun zatürre olduğunu nasıl anladı veteriner?
Nefes alıp verirken sıkıntı yaşıyor mu?
Antibiyotiği kullandınız mı? 5 gün kullandıktan sonra 3 gün probiyotik kullanın. Sonra gerwit kullanın. Eğer yem yemiyorsa elle besleme yapın. Kursağı dolu olursa hastalıkla mücadelesi artar.
Hava akımına maruz kalmış olabilir mi kuşunuz?

Doğacı

Eski Forumcu
Dediğim ürünler ilaç değil,kuşun sağlığı için kullanılan profesyonel markanın takviyeleri, profesyonel kaliteli ürünler. Düzenli olarak kullanılın her hafta. Probiyotik ve multivitamin takviyesinin birçok faydası var zaten. Kuşa iyi gelecektir ama zatürre başka bir konu olduğu için ek takviyelerle çözemeyiz bu işi. O yüzden kanatlı uzmanı görüp muayene edip sıkıntı neyse ona göre tedavi uygulamak gerekir. Eğer kuşunuzu kanatlı uzmanına götürürseniz olan bitenleri buraya aktarırsınız,tecrübeli arkadaşlar da size ek olarak yardımcı olmaya calisir

Ekli dosyalar

Fiyoretro

Yeni Üye
Kuşun zatürre olduğunu nasıl anladı veteriner?
Nefes alıp verirken sıkıntı yaşıyor mu?
Antibiyotiği kullandınız mı? 5 gün kullandıktan sonra 3 gün probiyotik kullanın. Sonra gerwit kullanın. Eğer yem yemiyorsa elle besleme yapın. Kursağı dolu olursa hastalıkla mücadelesi artar.
Hava akımına maruz kalmış olabilir mi kuşunuz?
Veterinere ben götürmedim babam ve kardeşim götürdü. Kuşa bakmış adam direk zatürre demiş. Kuş hava akımına maruz kalmış olabilir camlar çok açılır evde.

Fiyoretro

Yeni Üye
Kısaca özet geçeyim önerdiğiniz takviye ilaçları alıyorum ve kanatlı veterinere götürüyorum. Veterinerin uygulayacağı ilaçları uyguladıktan sonra önerdiğiniz takviyeleri kullanıyorum.

Fiyoretro

Yeni Üye
Veteriner baytril önerdi. 1 Hafta kullan vitamine ara ver dedi. 1 Hafta bu antibiyotiği kullandıktan sonra dediğiniz takviyeleri kullanıcam. İnşallah bu sefer iyileşir.

Doğacı

Eski Forumcu
Veteriner baytril önerdi. 1 Hafta kullan vitamine ara ver dedi. 1 Hafta bu antibiyotiği kullandıktan sonra dediğiniz takviyeleri kullanıcam. İnşallah bu sefer iyileşir.
Bu durumda baytril kullanılması hakkında bir şey diyemem baytrilin hangi durumlarda kullanıldığını iyi bir şekilde bilmiyorum maalesef,ama ağır bir ilaç olduğu söylenmiş.
Pencere açmaya gelirsekte havalar soğukken pencere açmayalım, odası soğuk olmamalı, cereyan olmamalı. Kuşumuzu başka bir odaya alalım,odasını havalandıralım pencereyi kapattıktan ve oda sıcaklığı normale geldiği zaman kuşu tekrar getirelim odaya. Muhabbet kuşları hassas canlılar,soğuk havaya gelemezler. Buna dikkat etmelisiniz.

Üst Alt