• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! kuşum 2 gün önce gece korkusu yaşadı kafeste kendini hırpalayarak çırpındı

ela24

Yeni Üye
kuşum 2 gün önce gece korkusu yaşadı kafeste kendini hırpalayarak çırpındı zar zor durdu ve sakinleşti bu olayda kanadını incitti kanadaını arada bir hafif kaldırıyor o günden sonraki gün tüylerinden 10 15 tane düşmüş tüy dökümü olay içerisinde değil ertesi gün oldu bugünde sabah marul vermiştim öğleden sonra uyuklamay başladı normalde bu saatlerde uyumazdı konuşur beni kafesten çıkar dercesine konuşurdu bu sefer yapmadı kabardı ve kafasını kanadına gömerekuyudu bir süre sonra kafasını sakince yukarı aşşağı sallayarak marul ve yem içeren küçük bir parça çıkardı halsiz gibi vitaform verdim daha önce veteriner vermişti daha sonraenerşisi yerine geldi biraz ama gene eski enerjisi yok neden olabilirWhatsApp Image 2026-03-28 at 4.34.52 PM.jpeg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
kuşum 2 gün önce gece korkusu yaşadı kafeste kendini hırpalayarak çırpındı zar zor durdu ve sakinleşti bu olayda kanadını incitti kanadaını arada bir hafif kaldırıyor o günden sonraki gün tüylerinden 10 15 tane düşmüş tüy dökümü olay içerisinde değil ertesi gün oldu bugünde sabah marul vermiştim öğleden sonra uyuklamay başladı normalde bu saatlerde uyumazdı konuşur beni kafesten çıkar dercesine konuşurdu bu sefer yapmadı kabardı ve kafasını kanadına gömerekuyudu bir süre sonra kafasını sakince yukarı aşşağı sallayarak marul ve yem içeren küçük bir parça çıkardı halsiz gibi vitaform verdim daha önce veteriner vermişti daha sonraenerşisi yerine geldi biraz ama gene eski enerjisi yok neden olabilirEkli dosyayı görüntüle 103489
Merhaba geçmiş olsun
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen
Farklı birşey yedi mi?
Marul beklemiş miydi?
Yem bayat nemli ise etki eder?
Gece korkusu ani bir ses kaynaklı olabilir

ela24

Yeni Üye
sağolun farklı birşey yemedi marulu tazeydi ama dediğiniz gibi yemden kaynaklı olabilir bugün normalden fazla uyumuş olması beni biraz endişelendirdi yemesi ve içmesi normal WhatsApp Image 2026-03-28 at 6.37.49 PM.jpeg. vitaform vermiştim bugün

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
sağolun farklı birşey yemedi marulu tazeydi ama dediğiniz gibi yemden kaynaklı olabilir bugün normalden fazla uyumuş olması beni biraz endişelendirdi yemesi ve içmesi normal Ekli dosyayı görüntüle 103496. vitaform vermiştim bugün
Elinizde probiyotik varsa 3 gün üst üste verin lütfen
Vitaform için birşey söyleyemeyeceğim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba çocukta soğuk algınlığı varsa vitaform işe yarar aynı zamanda vitamin desteği de sağlar. Ama durum soğuk algınlığına pek benzemiyor. Demet ablama ek olarak gece çırpınışları bazen parazit kaynaklı da olabiliyor. Ense damlası yaptırmanız da fayda var.

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
kuşum 2 gün önce gece korkusu yaşadı kafeste kendini hırpalayarak çırpındı zar zor durdu ve sakinleşti bu olayda kanadını incitti kanadaını arada bir hafif kaldırıyor o günden sonraki gün tüylerinden 10 15 tane düşmüş tüy dökümü olay içerisinde değil ertesi gün oldu bugünde sabah marul vermiştim öğleden sonra uyuklamay başladı normalde bu saatlerde uyumazdı konuşur beni kafesten çıkar dercesine konuşurdu bu sefer yapmadı kabardı ve kafasını kanadına gömerekuyudu bir süre sonra kafasını sakince yukarı aşşağı sallayarak marul ve yem içeren küçük bir parça çıkardı halsiz gibi vitaform verdim daha önce veteriner vermişti daha sonraenerşisi yerine geldi biraz ama gene eski enerjisi yok neden olabilirEkli dosyayı görüntüle 103489
Kendi kanadını incitmiş olabilir bir veterinere baktırın derim. Ve gece çırpınma gibi bir olay olursa kafes içinde durdurmayın odanın ışığını açın direkt çıkartın yavruyu oradan tutup sakinleştirin. Elinizi ısırabilir gerçekten çok sert ısırabilir ama bırakmayın kafasını sevmeye devam edin. Gece lambası da açın derim. Ve kafes ızgarasını takın belki çırpınmadan dolayı değil de aşağıda dışkısını yiyip bakteri kapmış da olabilir en azından bir nebze engeller dışkıyla olan temasını.

ela24

Yeni Üye
öyle yaptım dışarı çıkarıp ışığı açtım sakinleştirdim o gece omzumdan kalkmadı zaten artık kendi odama koyuyorum ve gece lambası takıyorum dediğinizi yapıp ızgara takacağım

ela24

Yeni Üye
Merhaba çocukta soğuk algınlığı varsa vitaform işe yarar aynı zamanda vitamin desteği de sağlar. Ama durum soğuk algınlığına pek benzemiyor. Demet ablama ek olarak gece çırpınışları bazen parazit kaynaklı da olabiliyor. Ense damlası yaptırmanız da fayda var.
ilk defa böyle birşey yaptığı kafeste bir oyuncağı var sallanıyor biraz genelde ona çıkıp uyuyor ben de düştüğünü ve o yüzden korktuğunu düşüyorum ama dediklerinizi dikkate alacağım

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
ilk defa böyle birşey yaptığı kafeste bir oyuncağı var sallanıyor biraz genelde ona çıkıp uyuyor ben de düştüğünü ve o yüzden korktuğunu düşüyorum ama dediklerinizi dikkate alacağım
Evet o da olabilir gözlemleye devam et. O salıncağı çıkart yine olursa kafesinde gerçekten bir şeyler olabilir. Kafesini de kontrol et tüneklerini çıkart masaya vurursan eğer parazit bit varsa düşerler zaten ya da kafesin demirleriyle tabanlarının arasına da giriyorlar bazen. Ense damlasını veterinereden yaptırtabilirsin kanatlı uzman olmalı ama ya da mamaistten kendin alıp vilmectin whatsapptan @Şehmus BAKIR abiye söyleyebilirsin o sana vilmectin verir. Kullanımı da bir damla fazlası kesinlikle olmaz ondan dikkatli yap ensesine sonra masaj yapacaksın. Ama damla derisine değsin tüylerine damlatma. Geçmiş olsun. Olmazsa veterinere gidersen bir kanatlarını da röntgenden çektirtebilirsin incinme mi kırılma mı var diye. Kanama morarma da varsa kesin götür veterinere.

ela24

Yeni Üye
aslında haftada bir tünekleri de dahil kafesi de hafif sirkeli suyla yıkıyorum ve kuruluyorum tülünü de haftada bir makinede yıkıyorum bugün dediğinizi yaptım tünekleri masaya vurdum ve kafesini kontrol ettim bir şey bulamadım dediğiniz gibi onu kafesten çıkaracağım dediğiniz kişiyle de iletişim kuracağım kuşumun kanadınnın iç kısımlarını kontrol ettim herhangi bir morluk göremedim uçma konusunda sıkıntı çıkmıyor kanadını artık titretmiyor ya da kaldırmıyor diğer kanadıyla simetrik duruyor kuşum 5.5 aylık tüy dökümüne de girdi galiba kusma konusuda daldarıdan kaynaklı çünkü ne zaman 2 3 gün üst üste versem ertesi gününe kusma yaşıyor öncedende kusma oldu veterinere götürmüştüm ilaç ile atlattık 2 gün daha durumunu izleyip direk veterinere götüreceğim kusma konusuda sulu salyalı bir kusma yaşamıyoruz genellikle kuru bir yem çıkarma ya da marul çıkarma gibi durum oluyor tek bir sefer oluyor ve tekrar etmiyor kakasıda dünden sonra normale döndü enerjisi de yerine geldi

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
aslında haftada bir tünekleri de dahil kafesi de hafif sirkeli suyla yıkıyorum ve kuruluyorum tülünü de haftada bir makinede yıkıyorum bugün dediğinizi yaptım tünekleri masaya vurdum ve kafesini kontrol ettim bir şey bulamadım dediğiniz gibi onu kafesten çıkaracağım dediğiniz kişiyle de iletişim kuracağım kuşumun kanadınnın iç kısımlarını kontrol ettim herhangi bir morluk göremedim uçma konusunda sıkıntı çıkmıyor kanadını artık titretmiyor ya da kaldırmıyor diğer kanadıyla simetrik duruyor kuşum 5.5 aylık tüy dökümüne de girdi galiba kusma konusuda daldarıdan kaynaklı çünkü ne zaman 2 3 gün üst üste versem ertesi gününe kusma yaşıyor öncedende kusma oldu veterinere götürmüştüm ilaç ile atlattık 2 gün daha durumunu izleyip direk veterinere götüreceğim kusma konusuda sulu salyalı bir kusma yaşamıyoruz genellikle kuru bir yem çıkarma ya da marul çıkarma gibi durum oluyor tek bir sefer oluyor ve tekrar etmiyor kakasıda dünden sonra normale döndü enerjisi de yerine geldi
O zaman daldarıda bir sıkıntı vardır kusması normal değil çünkü. İyileşmesi çok güzel. Gece herhangi bir sesten dolayı da korkabiliyorlar.

ela24

Yeni Üye
Şehmus Bakır beyle iletişime geçtim kendisi bağırsak enfeksiyonu olabilir dedi 4 gün sadece yem ve taze su vereceğim sonra tekrar değerlendirecekmiş ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim

Üst Alt