• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum 2 aydır kendini kabartıyor ve sebebini bilmiyorum ne yapmalıyım?

Musab Aydın

Yeni Üye
Kuşum şubatta kabarmaya başladı ve 2 aydır böyle gagasını kestirdim ve 1 haftada tekrar uzadı ve sürekli dişisinin yanına sokulup sıkıştırıp yatıyor.Uçmasında seyrelme yok dışkısı normal iştahı halen daha var. Antibiyotik kullandım olmadı suyuna ekstradan vitaminler vermeye başladım olmuyor daha ne yapacağımı şaşırdım lütfen yardım edin

Ekli dosyalar

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Kuşum şubatta kabarmaya başladı ve 2 aydır böyle gagasını kestirdim ve 1 haftada tekrar uzadı ve sürekli dişisinin yanına sokulup sıkıştırıp yatıyor.Uçmasında seyrelme yok dışkısı normal iştahı halen daha var. Antibiyotik kullandım olmadı suyuna ekstradan vitaminler vermeye başladım olmuyor daha ne yapacağımı şaşırdım lütfen yardım edin

Merhaba peçete üzerinde dışkı görsellerini paylaşabilir misiniz birde kuşun önden yandan videosu .

GülbeyazMaviş

Yeni Üye
Gözlerine bak sanki acı cekiyor

GülbeyazMaviş

Yeni Üye
Böbrek Stresi: Böbreklerin aşırı çalışması veya bir enfeksiyon nedeniyle suyu tutamaması.

Yoğun Stres: Kuşun çok korktuğu veya çevre değişikliği yaşadığı durumlarda idrar artışı görülür.

Bağırsak Enfeksiyonu: Sindirim sistemindeki bir dengesizlik vücudun su kaybetmesine neden oluyor olabilir.

Probiyotik ve Elektrolit: Kuşun kaybettiği sıvıyı dengelemek için suyuna kuşlar için uygun elektrolit ve bağırsak florasını düzeltmek için kaliteli bir probiyotik eklenmelidir.

Kuş üsuyor disiyi sıkıstırıp yatıyorsa egzotik veteriner şart goturüp baktırmalısınız Etrobac probyotik gerwit w vitamin amino forte sinirsistemini destekler isterseniz bunları Alıp kullanın hepsiburada yada burada Şehmus Bakır Abi var site sahibi galiba onunla iletisime gecin o size takviyeleri almanız icin yardim eder ama dedigim gibi Egzotik veteriner şart acil götürmeniz gerekir kuş kac aydir acı cekiyor Normal veteriner anlamayabilir Araştırıp götürün lütfen bilmiyorsanız yapay zeka ya sorun yardim eder bu konuda ama her konuda yapay zekaya guvenmeyin inşaallah iyileşir gecmiş olsun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
geçmiş olsun, iç parazit ihtimali yüksek
Zeolit tozu kullanmalısınız kuşlar için olandan
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Her sabah yemine sebzesine mercimek tanesi kadar günde 1 defa serpin yesin, en az 15 gün
Toparlar inşallah 🤗🤲

Ekli dosyalar

Üst Alt