• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum 1 aydır yeşil sulu ishal. Tüyden çıkamıyor ölmek üzere

Kores

Yeni Üye
Elinize alamıyorum derken ısırıyor mu? Kalın bir eldiven veya tülbent yardımı ile alabilirsiniz. İlk önce ılık sıcak su ile dışkıları temizleyip resim atın.
Hayır kuş elime alınca aşırı korkuyor. Şuan zaten ölüme yakın bir kere elime alsam bile ömrü kısalır çok ciddiyim.

Kores

Yeni Üye
Elinize alamıyorum derken ısırıyor mu? Kalın bir eldiven veya tülbent yardımı ile alabilirsiniz. İlk önce ılık sıcak su ile dışkıları temizleyip resim atın.
Mesela burda herhangi bir şişlik yok. Ayrıca benim ilk başta kastettiğim şişlik göğüs kafesinin altında. Ama arkasında şişlik oluştuğu oluyor

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Yani yumurta sıkışması gibi görünüyor fakat veteriner hekim bunu anlardı herhalde. O dışkıların temizlenmesi lazım. Nazikçe ılık su yardımı ile temizlemeye bakın. Bugün yeme ilgisi nasıldı?

Kores

Yeni Üye
Yani yumurta sıkışması gibi görünüyor fakat veteriner hekim bunu anlardı herhalde. O dışkıların temizlenmesi lazım. Nazikçe ılık su yardımı ile temizlemeye bakın. Bugün yeme ilgisi nasıldı?
İlk götürdüğüm veteriner hekime ishal olduğunu anladığım anda gitmiştim. Kuşu kliniğe getirsen bile ortam değişimi hayvanı strese sokar dedi. Haklıydı. Kuşun sadece videosunu izledi o yüzden. Zaten dediğim gibi bu şişlik hiç yoktu bir anda ortaya çıktı. Bir tane de kuşlardan anlayan veteriner teknikere fotoğraflarını attım. Diğer veteriner de sadece dışkısına bakıp avidaire verip gönderdi beni pek iplemedi. Yani muayene falan ortada yok. Kuşu sadece kendim muayene edebilirim. Yeme içmesi gayet yerinde dediğim gibi.

Kores

Yeni Üye
Ama bana sorarsanız neyi var diye bağırsaklarında olan bir sorundan ötürü şişlik var. Dediğim gibi bu kuş daha yavru kızgınlık ceresi falan da olmadı. Bir de normalde kafesin içinde kalamar kemiği vardı hep. Yumurta oluşturan dişiler kalamar kemiğini çok tüketirmiş. Ama benim kuşum yüzüne bile bakmıyordu

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Önce kuşun altını bir temizleyin o yapışan dışkıları kaybolsun ve güzel bir net video yollayın bakalım.. yardımcı olmamız için ne olduğunu anlamamız gerekiyor siz bize önce yardımcı olunuz.. anladığım kadarıyla bulunduğunuz yerde kanatlı uzmanı yok o zaman popo temizliği yapın ve bize o bölgenin kısa bir videosunu yollayın bakalım yardımcı olalım

Kores

Yeni Üye
Önce kuşun altını bir temizleyin o yapışan dışkıları kaybolsun ve güzel bir net video yollayın bakalım.. yardımcı olmamız için ne olduğunu anlamamız gerekiyor siz bize önce yardımcı olunuz.. anladığım kadarıyla bulunduğunuz yerde kanatlı uzmanı yok o zaman popo temizliği yapın ve bize o bölgenin kısa bir videosunu yollayın bakalım yardımcı olalım
Şuan uyuyor. Yarın gün ışığında yapmaya çalışıcam. Teşekkür ederim yardımcı olmaya çalışan herkese

Kores

Yeni Üye
Siz video diyince aklıma geldi. Hastalığın ortalarında olmaya başladı.kuşun çok yakınına geldiğimde arada şu sesi duyuyorum. Herhangi bir burun akıntısı vs olmadı ama.

Kores

Yeni Üye
Kuşun altındaki kir çok sertti. Biraz suyla ıslattım.kafes Altlığını temizleyip geldikten sonra kuş deli gibi hapşuruyordu.sadece 5 dk içerisinde bu hale geldi. En az 15-20 kez hapşurdu. Ayrıca kurumuş olan bir dışkı koyu renkliydi. Üstünde beyaz beyaz noktacıklar vardı

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun altındaki kir çok sertti. Biraz suyla ıslattım.kafes Altlığını temizleyip geldikten sonra kuş deli gibi hapşuruyordu.sadece 5 dk içerisinde bu hale geldi. En az 15-20 kez hapşurdu. Ayrıca kurumuş olan bir dışkı koyu renkliydi. Üstünde beyaz beyaz noktacıklar vardı
Son durum nedir temizliğini yapabildinizmi.

Kores

Yeni Üye
Son durum nedir temizliğini yapabildinizmi.
Altındaki kir çok sertti anüse yapışmıştı canı acımasın diye suyla ıslattım. 5 dakika sonra hapşurmaya başladı ve uzun süre hapşurdu.Yani elime alıp iyice hayvanı yoramadım. Normalde elime gelmiyordu.Yarın tekrar deneyeceğim. Ama bir şey sormak istiyorum. Kuruyan dışkının üzerinde beyaz beyaz noktacıklar vardı. Sizce mantar olabilir mi?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Altındaki kir çok sertti anüse yapışmıştı canı acımasın diye suyla ıslattım. 5 dakika sonra hapşurmaya başladı ve uzun süre hapşurdu.Yani elime alıp iyice hayvanı yoramadım. Normalde elime gelmiyordu.Yarın tekrar deneyeceğim. Ama bir şey sormak istiyorum. Kuruyan dışkının üzerinde beyaz beyaz noktacıklar vardı. Sizce mantar olabilir mi?
Parazit olabilir. Zeytin yağı veye kantoron yağıyla o bölgeyi yumusatabilirsiniz

Üst Alt