• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşu sahiplenmeli miyim?

fıstık3560

Aktif Üye
Merhabalar annemin iş yerinden bir arkadaşı muhabbet kuşunu sahiplendirmek istiyor ancak sitelerden vs değil bilip tanıdığı birine vermek istiyormuş anneme ısrar etmiş siz alın zor durumdayım diye bizim evde iki kuş var bir dişi 3.5 yaşında bir erkek 1 yaşlarında. bu sahiplenilecek kuş da erkek yetişkin sanırım resmini ekleyeceğim sizce sahiplensem diğer kuşlarımı olumsuz etkiler mi sonuçta şu anki dişi ile erkek yavaş yavaş birbirine alıştı demet abla aslı abla bilir aralarında yaş farkı olmasına rağmen eş olacak gibiler şu an. Kadın zor durumda olduğu için arada kaldım 3 farklı kafeste 3 kuş bakmakta biraz fazla sorumluluk gibi geldi yorumlarınızı bekliyorum🙂

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ne güzel bakıyor minnoş. 😊 Diğer yavrularınıza arkadaş olur. Bir yavrucak daha olması size çok fazla sorumluluk üstleneğini düşünmüyorum. Ama tabi yine de taktir size kalmış 🌸

fıstık3560

Aktif Üye
Ne güzel bakıyor minnoş. 😊 Diğer yavrularınıza arkadaş olur. Bir yavrucak daha olması size çok fazla sorumluluk üstleneğini düşünmüyorum. Ama tabi yine de taktir size kalmış 🌸
Sağolun aslı hocam kıyamadım zaten alacağım galiba bir de bir sorum var dişi kuşum bu aralar hep bi durgun uyukluyor dışkı normal yeme içme normal sıcaktan bunaldığdan ve tüy dökümünden olduğunu düşünüyorum sizce normal midir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Sağolun aslı hocam kıyamadım zaten alacağım galiba bir de bir sorum var dişi kuşum bu aralar hep bi durgun uyukluyor dışkı normal yeme içme normal sıcaktan bunaldığdan ve tüy dökümünden olduğunu düşünüyorum sizce normal midir
O halinin videosunu ekleyin bir bakalım yorumlayalım

fıstık3560

Aktif Üye
Genel hali bu şekilde hocam sessiz sakin ama hasta da değil gibi bir de bu tüy dökümünden dolayı kanat tüylerinden bir daha çıkmadı o yüzden uçmakta güçlük çekiyor amin forte veriyorum ama 2 haftada bir kullanıyorum (yeşil dişi olan hocam)

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Genel hali bu şekilde hocam sessiz sakin ama hasta da değil gibi bir de bu tüy dökümünden dolayı kanat tüylerinden bir daha çıkmadı o yüzden uçmakta güçlük çekiyor amin forte veriyorum ama 2 haftada bir kullanıyorum (yeşil dişi olan hocam)
Genel bir durgunluk var ama tehlikeli değil gördüğüm kadarıyla 👍Banyoluk takın kendi yıkanmak isterse yıkansın. Gerekli takvileri temin edip düzenli olarak verin bağışıklığı diri tutalım

fıstık3560

Aktif Üye
Hocam banyoluktan çok korkuyor bir türlü alışmadı haftada 1 2 kere geniş tabağa su koyup yaptırıyorum genelde nasıl alıştırabilirim banyoluğa

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hocam banyoluktan çok korkuyor bir türlü alışmadı haftada 1 2 kere geniş tabağa su koyup yaptırıyorum genelde nasıl alıştırabilirim banyoluğa
Minik bir parça karalahana yaprağı atın banyo suyuna teşfik eder.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bencede alın. Size güvenmiş sahibide demek ki vermek istiyor. 😊
Dişi kuşunuz için geçmiş olsun, sağlığına bir an önce kavuşur inşallah.

Üst Alt