• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşu kafese koymak

wo123

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, iyi akşamlar.
Hafta başında bir muhabbet kuşu aldım, henüz yavru, üç aylık sanırsam. Benden biraz korkuyor fakat bugün bıraktım kuşu (odada, cam kapı vs. kapalı), uçtu, ara sıra yaklaştığımda korktu fakat şuan bir saat kadardır sabit yerde, yaklaştığımda sevmeme izin veriyor. Parmağa veya tüneğe gelmiyor, geri kafese yerleştirirken ne yapmamı önerirsiniz? Isırmıyor da, tutmalı mıyım?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba arkadaşlar, iyi akşamlar.
Hafta başında bir muhabbet kuşu aldım, henüz yavru, üç aylık sanırsam. Benden biraz korkuyor fakat bugün bıraktım kuşu (odada, cam kapı vs. kapalı), uçtu, ara sıra yaklaştığımda korktu fakat şuan bir saat kadardır sabit yerde, yaklaştığımda sevmeme izin veriyor. Parmağa veya tüneğe gelmiyor, geri kafese yerleştirirken ne yapmamı önerirsiniz? Isırmıyor da, tutmalı mıyım?
Merhaba, ilk olarak parmak uzatarak almaya çalışın eğer çok direnirse loş ışık veya düşük ışık saçan bir eşya ile oda ışığını kapatarak avucunuza alabilirsiniz (çok karanlık olmamalı) eğer çok karanlık olursa korkacaktır ve sizden uzaklasabilir

wo123

Yeni Üye
Merhaba, ilk olarak parmak uzatarak almaya çalışın eğer çok direnirse loş ışık veya düşük ışık saçan bir eşya ile oda ışığını kapatarak avucunuza alabilirsiniz (çok karanlık olmamalı) eğer çok karanlık olursa korkacaktır ve sizden uzaklasabilir
Merhabalar, parmak uzatmayı deniyorum fakat hiç tepki vermiyor, ısırmak veya ilerlemek gibi, tekrar deneyeceğim şimdi.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhabalar, parmak uzatmayı deniyorum fakat hiç tepki vermiyor, ısırmak veya ilerlemek gibi, tekrar deneyeceğim şimdi.
Kuşunuz yavru olduğundan tepkisinin az olması normaldir , fakat her zaman zorda kalınmadığı sürece avuçla alınmasını tavsiye etmem, eğer olacaksa da loş ışıkla, sizi görebileceği düşük bir ışıkla avuca alınabilir:)

wo123

Yeni Üye
Kuşunuz yavru olduğundan tepkisinin az olması normaldir , fakat her zaman zorda kalınmadığı sürece avuçla alınmasını tavsiye etmem, eğer olacaksa da loş ışıkla, sizi görebileceği düşük bir ışıkla avuca alınabilir:)
Elime alamıyorum evet, gelmiyor. Mecburen tutacağım başka bir öneriniz yoksa.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Elime alamıyorum evet, gelmiyor. Mecburen tutacağım başka bir öneriniz yoksa.
Kafesi yaklaştırıp kapağını açık şekilde tutup içeri doğru itebilirsiniz hafif şekilde, başka yapacak birşey yok maalesef

wo123

Yeni Üye
Elime de alamadım, kaçıyor çünkü almaya çalıştığımda haklı olarak. Başka öneriniz var mı? Kafese koymalıyım artık.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elinize az miktar yem alın görsün yemi. O şekilde elinize konabilir yemi görünce. Sonra yavaşça kafesine koyunuz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Girmedi, sıkarak tutmak istemiyorum ama tutamıyorum yoksa.
Siz kafesi yaklaştırmayın öyle kaçar. Dediğim gibi avcunuza gelmesini sağlayın. Priz düğmesinin orda biri dursun avcunuza geldiğinde yavaş yavaş elinizi kafese yaklaştırın o sırada ışığı biri kapatsın. Zaten kafesine yakın olduğunuz için hemen kafesine koyun.

wo123

Yeni Üye
Evde tekim, eldivenle yakalayıp kafese koydum. Tuttuğum anda ötmeye ve elimi ısırmaya başladı, çok üzüldüm ama buna mecburdum, girmiyor kafese. Teşekkürler destekleriniz için.

Üst Alt