• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşta Zayıflama

Conquerorw

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gagada pürtü, genel zayıflık, uçmada güçsüzlük.
Hastalık Belirti Tarihi
1 Mar 2022
Kuşta ayakta mantarımsı görüntüler vardı. Kremle geçti. Gagası hala pütürlü. Sürekli çok uzuyor. 2 kere kestim. Son bir iki ayda zayıfladı. Yem yiyor ama uçma performansı çok iyi değil, genel durumu da çok keyifli değil. Tavsiye alabilir miyim? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Gagasını yanlış kesmişsiniz gibi duruyor.

Conquerorw

Yeni Üye
Doğrusu nasıl olmalı kısaca yazar mısınız? Bazı yerlerde de kesinlikle kesilmemeli diye okuyorum. Doğru uygulama nedir?

Bahar Y.

Müdavim
Kuşta ayakta mantarımsı görüntüler vardı. Kremle geçti. Gagası hala pütürlü. Sürekli çok uzuyor. 2 kere kestim. Son bir iki ayda zayıfladı. Yem yiyor ama uçma performansı çok iyi değil, genel durumu da çok keyifli değil. Tavsiye alabilir miyim? Teşekkürler.
Elle besleme yapmanızı öneririm ben, ek olarakta hocalarımız dışkıda hastalık görürse ona göre ilaç önerisinde bulunurlar fakat biraz önce attığınız dışkılar eski kurmuş dışkılardı, yeni yapılmış olursa hastalık tespiti açısından daha etkili olur

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
2 kere kestim demiş.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Doğrusu nasıl olmalı kısaca yazar mısınız? Bazı yerlerde de kesinlikle kesilmemeli diye okuyorum. Doğru uygulama nedir?
Doğru kesimi bilmiyorum bilsem bile cesaret edemem veterinerin yapması daha doğru olurdu. Sadece gaganin uc kısmı çok duz duruyor

Conquerorw

Yeni Üye
Alt gagasının aşağısına kadar çubuk gibi çok uzanıyordu. Beslenemeyeceği endişesiyle kestim.

Bahar Y.

Müdavim
2 kere kestim demiş.
Gözden kaçmış 😬
Şimdilik el beslemesi yapılmalı günde 2 kere, krem olarak ne kullandınız

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
gaga kesinlikle kesilmemeli çok ekstrem durumlar hariç tabi.Hassas tartıyla tartma imkanınz varsa çok iyi olur bir de güncel dışkı fotosu atar mısınız

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Gaga kesimi pek yapmayın. Yapmak zorunda kalırsanız dümdüz kesmeyin gaga keskin v şeklinde olacak şekilde uçlarından azıcık alın hep v şeklinde keserek kısaltın. Sizinki hafif oval olmuş artık kesim yapmayın o kendi törpüler

Conquerorw

Yeni Üye
Gözden kaçmış 😬

Şimdilik el beslemesi yapılmalı günde 2 kere, krem olarak ne kullandınız
Prapom Pomad
Elle besleme yapmanızı öneririm ben, ek olarakta hocalarımız dışkıda hastalık görürse ona göre ilaç önerisinde bulunurlar fakat biraz önce attığınız dışkılar eski kurmuş dışkılardı, yeni yapılmış olursa hastalık tespiti açısından daha etkili olur

Ekli dosyalar

Conquerorw

Yeni Üye

Ekli dosyalar