• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşta PDD Borna virüs yaşayan başka birileri var mı?

basak..

Yeni Üye
Merhabalar, arada sırada buralara geliyoruz. Kısa kısa anlatacağım şimdi.

2025 Mayıs'ta cekunun vık vık nefes almasıyla veterinere gittik. Astım teşhisi kondu buhar cihazı alıp onla sakinleştirdik atakları.

2025 Kasımda cekum çok üşüttü. Uğur pet veterinere gittik. Vitaform avicare digestive ve probiyotik kullandık geçti.

Sonrasında 1er hafta arayla 2 kere tüy dökümüne girdi, bunlara kusma iştahsızlık da etki etti. Öneriyle zeolit aldım kusma problemimiz bir daha olmadı. Ancak 2025 kasımdan 2026 ağustosa kadar cekum 7-8 kere tüy dökümüne girdi. Çok da anlam veremedim vitaminlerine devam ettim tüy dökümü dönemi özellikle zeolit verdim kusma olmadı başka.

3 gün önce cekuda bir halsizlik gördüm kafesten çıkmak istemedi. 2 gün önce (fotoğraflara ekleyeceğim) tek ayak üzerinde durduğunu diğerine yan bastığını ya da direkt hiç basmadığını gördüm. Bugün Uğur pete tekrardan gittik. Kaka analizi normal, kursakta bu bornavirüsten çıktı. Veterinerin dediğine göre 7-8 kere tüy dökme, astım, ayak üstüne basamama hepsi bu virüsten kaynaklıymış tüm sinir sistemine saldırıyormuş.

Bir tedavi başlattı, 80-90 gün süreceğini söyledi. 80 gün 5er damla baytril, ciğer böbrek vs... organ koruyucu toz, bağışıklık yükseltici başka bir toz daha.

Kuşu bornovirüs geçirmiş, ya da bu süreç hakkında bilgi sahibi birisi var mıdır? Varsa deneyimlerinizi bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bornavirüs ü bilmiyorum. Fakat şunu biliyorum ki virüslerde antibiyotik etki etmez. Hekimizin ikincil bir bakteriyel enfeksiyon mu gördü acaba antibiyotik verdi. Labaratuvar ortamın da mı testler uygulandı yoksa siz oradayken klinikte mi. Bir diğeri de yanlış okumadım sanırım ne kadar koruyucu da kullansanız 80 gün baytril kullanmak nedir kuşun böbrekleri organları iflas etmez mi.

basak..

Yeni Üye
Benim de bildiğim o yönde. Sinirlerine etki etmiş ayağı kısmi felç olmuş dendi %30-50 arası his kaybı varmış.
Uğur pet veterinere gittim, burada en çok önerilen oydu. Dışkı ve kursak analizi yapıldı mikroskop ile bana da gösterdiler. Dışkıda çok bişey çıkmadı ama kursakta çıktı. 80 günlük bir tedavi bana da tuhaf geldi ondan dolayı bir de buraya sormak istedim böyle bir tedaviden geçen birileri çıkar mı diye. Benden önce gelen bir kadın da aynı durumdan muzdaripmiş en son bu lanet kuşunun gözüne vurmuş, gözü kör olmuş.
İnanın ne düşüneceğini ne yapacağımı çok bilmiyorum. Burada en çok önerilen veteriner de Uğur pet, ondan dolayı çok da bişey diyemiyorum ama inanın benim aklıma da çok yatmadı 80 günlük baytril.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Benim de bildiğim o yönde. Sinirlerine etki etmiş ayağı kısmi felç olmuş dendi %30-50 arası his kaybı varmış.
Uğur pet veterinere gittim, burada en çok önerilen oydu. Dışkı ve kursak analizi yapıldı mikroskop ile bana da gösterdiler. Dışkıda çok bişey çıkmadı ama kursakta çıktı. 80 günlük bir tedavi bana da tuhaf geldi ondan dolayı bir de buraya sormak istedim böyle bir tedaviden geçen birileri çıkar mı diye. Benden önce gelen bir kadın da aynı durumdan muzdaripmiş en son bu lanet kuşunun gözüne vurmuş, gözü kör olmuş.
İnanın ne düşüneceğini ne yapacağımı çok bilmiyorum. Burada en çok önerilen veteriner de Uğur pet, ondan dolayı çok da bişey diyemiyorum ama inanın benim aklıma da çok yatmadı 80 günlük baytril.
Az çok veteriner deneyimim var. Klinikte mikroskopla bakılan testlerde mantarlar, bakteriler yada parazit yumurtaları vs görülebilir ama teşhisin adı labaratuvar ortamın da yapılan analiz koyar. Onunda sonucu bir haftaya anca çıkıyor. Evet Uğur pet burada önerilen tavsiye edilen egzotik veteriner kliniği. Hekimlerin önüne geçmek olmaz ama kafama yatmadı çoğu şey.

basak..

Yeni Üye
Emin olun benim de öyle. Yem atma huyu var mı diye sordu bir yem görüp kafes altında, sonrasında kursağa da bakınca şüpheli bu falan dedi gösterdi mikroskopta zıpır zıpır bir bakteri 5-6 tane gördük onlardan. Midedeki o bakteriler için de yazmış olabilir baytrili ama 80 gün hala kafamı karıştırıyor, 7 gün vitaform kullandık çocuğum 7-8 aydır her ay tüy döküyor. Korkmuyor değilim açıkçası. Bugün başlamadım daha ilaçlara önce bir buraya yazıp sorayım dedim çünkü 80 gün bayağı fazla geldi bayağı hem de. Bir yandan da kırık çıkık burkulma vari bir şey de yok kavrayamıyor tüneği ayağını salıyor bazen aşağı böyle gördükçe de canımdan can gidiyor. Çok tüye girdiği için belki vitaminsizlikten kas güçsüzlüğü olmuştur diye düşünmüştüm ben ama bugün bunu duyduktan sonra çok kendime gelemedim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Emin olun benim de öyle. Yem atma huyu var mı diye sordu bir yem görüp kafes altında, sonrasında kursağa da bakınca şüpheli bu falan dedi gösterdi mikroskopta zıpır zıpır bir bakteri 5-6 tane gördük onlardan. Midedeki o bakteriler için de yazmış olabilir baytrili ama 80 gün hala kafamı karıştırıyor, 7 gün vitaform kullandık çocuğum 7-8 aydır her ay tüy döküyor. Korkmuyor değilim açıkçası. Bugün başlamadım daha ilaçlara önce bir buraya yazıp sorayım dedim çünkü 80 gün bayağı fazla geldi bayağı hem de. Bir yandan da kırık çıkık burkulma vari bir şey de yok kavrayamıyor tüneği ayağını salıyor bazen aşağı böyle gördükçe de canımdan can gidiyor. Çok tüye girdiği için belki vitaminsizlikten kas güçsüzlüğü olmuştur diye düşünmüştüm ben ama bugün bunu duyduktan sonra çok kendime gelemedim
Röntgeni çekildi mi. Bazen organ baskısı sinirlere baskı yapıp ayakları etkileyebiliyor. İkinci bir hekim görüşü her zaman iyidir. İsterseniz farklı bir egzotik veteriner kliniğinden de destek alınız.

basak..

Yeni Üye
Röntgen çekilmedi. Dışkı/kursak analizi yapmayan ama röntgeninin olduğunu bildiğim bir veteriner var yakınlarımızda orada kanatlı uzmanı da vardı. Oraya götürebilirim. Böyle bir yer de işimizi görür mü? Yoksa analiz yapan bir yere gitmemiz şart mı? Uzak bir yere götürme yanlısı çok değilim. Uğur pet veteriner bize taksiyle 5 dakika uzaklıkta ve ona rağmen bugün 5 dakikalık yolculuk sonunda 35-40 dakika vık vık nefes aldı aşırı yorulup stres oldu korkuyorum bir şey olacak diye.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Röntgen çekilmedi. Dışkı/kursak analizi yapmayan ama röntgeninin olduğunu bildiğim bir veteriner var yakınlarımızda orada kanatlı uzmanı da vardı. Oraya götürebilirim. Böyle bir yer de işimizi görür mü? Yoksa analiz yapan bir yere gitmemiz şart mı? Uzak bir yere götürme yanlısı çok değilim. Uğur pet veteriner bize taksiyle 5 dakika uzaklıkta ve ona rağmen bugün 5 dakikalık yolculuk sonunda 35-40 dakika vık vık nefes aldı aşırı yorulup stres oldu korkuyorum bir şey olacak diye.
Zaten mikroskopla dışkı ve kursak analizi yapılmış tercihe ve bütçeye de bağlı olarakta labaratuvar ortamında yapılabilen bir testte isteyebilirsiniz bu size kalmış ama gideceğiniz hekimin mutlaka kuşlara bakıyor kuşlardan anlıyor olması lazım öyleyse gidebilirsiniz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba fakülteye veya İhsan özer kuş veterineri subayevlerinde görüşün isterseniz

Ekli dosyalar

basak..

Yeni Üye
Ya benim aklıma şey geldi, 80 günlük tedavi dendi ilaçları vereceğiz falan belki yanlış anladım ben. Baytril daha kısa sürede bitecek belki ve kalan tedavi 10a 2 oranında hazırladığı antiviral ve organ koruyucu olacak diye düşündüm (fotoğraftaki sarımsı olan bağışıklık için, ortadaki oranlı karışım) . Umarım böyledir, yarın bir kliniği arayıp soracağım çünkü antibiyotik 5er damla kullanımda 20 günden daha erken biter gibi geldi bana, ilaçları da 20 günlük hazırladım dediler çünkü. Yarın bir arayıp sorup tekrar güncelleyeyim burayı çok teşekkür ediyorum size💕

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ya benim aklıma şey geldi, 80 günlük tedavi dendi ilaçları vereceğiz falan belki yanlış anladım ben. Baytril daha kısa sürede bitecek belki ve kalan tedavi 10a 2 oranında hazırladığı antiviral ve organ koruyucu olacak diye düşündüm (fotoğraftaki sarımsı olan bağışıklık için, ortadaki oranlı karışım) . Umarım böyledir, yarın bir kliniği arayıp soracağım çünkü antibiyotik 5er damla kullanımda 20 günden daha erken biter gibi geldi bana, ilaçları da 20 günlük hazırladım dediler çünkü. Yarın bir arayıp sorup tekrar güncelleyeyim burayı çok teşekkür ediyorum size💕
Aman diyim onu iyi öğrenin 80 günü söyleyince yüreğim ağzıma geldi. Rica ederiz 💐

Üst Alt