• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşta Ödem Sorunu

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar.
Dün bulduğum kuşu bugün veterinere götürdüm. Kontrol etti ve ödem olduğunu söyledi.Enjektör ile biraz alıp laboratuara gönderirim ama kalp krizi geçirip ölme riski var dedi.Bu yüzden röntgen çektirip geri getirmemi istedi. Röntgene göre tedaviye başlanacak.

Benim bir kaç sorum olacak. Bu sorular nedenae veterinerde aklıma gelmiyor.Gelse soracağım hemen.🤦🏻‍♀️
En erken salı günü çektirebileceğim,o da pazartesi çektirirsin demişti.Bir günden bir şey olmaz diye umuyorum ama o zamana kadar kuşa yapmam gereken bir takviye var mıdır?
Birde kuşun göğüs kısmından popo kısmına kadar olan yerde hiç tüy yok. Göğüs kısmı mor renk alt taraflar normal ten rengi.
Ödem olan kuşta böyle olur mu yoksa başka bir sıkıntısı mı var?

Mantar olduğunu da söyledi.Burun deliğinden biri kapanmış.Nefes alıp verirken gagasını açıyor arada.
Vücudunda titreme de mevcut. Üşüyor mu yoksa nefes alırken mi sıkıntı çıkıyor anlamadım.Bu yüzden kafesin üzerini iyice örttüm belki göğüs kısmında tüy olmadığı için üşüyordur bilemiyorum.
Mantar için bir şey vermedi.Önce ödemin tedavisini yapalım dedi ama o zamana kadar mantarda bir ilerleme olur mu? Benim yapabileceğim bir şey var mı?

Vitaminli su ve kızıl darı ak darı karışık yem verdim.Sade kızıl darıyı yemedi o yüzden karıştırdım.
Geldiğinden beri pek iştahla yemediği için kursağı boştur belki ama yem yiyor olması teselli ediyor beni.

Dışkı fotoğrafını da ekliyorum.
Titrerkenki halini videoya çekmek istedim ama video netleşmiyor o yüzden bulanık çıkıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 14230

Bahar Y.

Müdavim
Kursak mantarı olduğunu neye dayanarak söyledi hekim, ek olarak netleştirebilirseniz video eklerseniz iyi olur, burun deliğinide yakından görelim mümkünse ☺

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kursak mantarı olduğunu neye dayanarak söyledi hekim, ek olarak netleştirebilirseniz video eklerseniz iyi olur, burun deliğinide yakından görelim mümkünse ☺
Eliyle alıp kontrol etti tüy olmayan kısmı.Ödem dedi ama bu kursak mantarı mı oluyor? Ciddi bir şey değildir diye umuyordum ama kursak mantarıysa ciddi bir şey sanırım.

Cere ve ayak kısmını kontrol edip mantar olduğunu söyledi.
Videoyu çekebilirsem atcağım onu da. :)
Ekli dosyayı görüntüle 14231

Bahar Y.

Müdavim
Eliyle alıp kontrol etti tüy olmayan kısmı.Ödem dedi ama bu kursak mantarı mı oluyor? Ciddi bir şey değildir diye umuyordum ama kursak mantarıysa ciddi bir şey sanırım.

Cere ve ayak kısmını kontrol edip mantar olduğunu söyledi.
Videoyu çekebilirsem atcağım onu da. :)
Ekli dosyayı görüntüle 14231
Kursak mantarın kesinlikle dıştan anlayamaz belirgin bir şişlik yoksa, burun deliğinin kapanmasının sebebi hasta oluşu değil fazla kabuklanmış olması, cereye vazelin sürerseniz faydası olur diye düşünüyorum ☺

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Cereyr vazelin süreyim.
Karında şişlik yok ama kuşu baya bi inceledi benim anlayamadım bir şey yaptı.Öyle gösterdi burada şişlik var diye. Röntgen çekince belli olur var mı yok mu? Umarım yoktur öyle bir şeyde rahatlarız. :)

Ayaklarında ura benzer bir şey var ikisindede. Onlara baktı ur değil dedi. Ayağını inceledi mantar var dedi.Tırnakları çok sarı. Ayaklara bir şey sürmeli miyim?

Birde kuş hasta bir kuş gibi durmuyor.Evet çok sakin hala ve vücudu titriyor ama kabarık ya da sürekli uyku modunda değil. Acıktığında azda yemde yiyor.
Bu yönden umutluyum kötü bir şeyi yok diye.
Eğer çok hasta olsa sürekli uyku modunda olurdu dimi?

Kursak mantarın kesinlikle dıştan anlayamaz belirgin bir şişlik yoksa, burun deliğinin kapanmasının sebebi hasta oluşu değil fazla kabuklanmış olması, cereye vazelin sürerseniz faydası olur diye düşünüyorum ☺

Bahar Y.

Müdavim
Cereyr vazelin süreyim.
Karında şişlik yok ama kuşu baya bi inceledi benim anlayamadım bir şey yaptı.Öyle gösterdi burada şişlik var diye. Röntgen çekince belli olur var mı yok mu? Umarım yoktur öyle bir şeyde rahatlarız. :)

Ayaklarında ura benzer bir şey var ikisindede. Onlara baktı ur değil dedi. Ayağını inceledi mantar var dedi.Tırnakları çok sarı. Ayaklara bir şey sürmeli miyim?

Birde kuş hasta bir kuş gibi durmuyor.Evet çok sakin hala ve vücudu titriyor ama kabarık ya da sürekli uyku modunda değil. Acıktığında azda yemde yiyor.
Ayaklarına travazol krem sürebilirsiniz, mantar röntgende görülmez diye düşünüyorum, genelde swap testi yapılıyor anlamak için

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Şimdi ne yapayım o zaman kafam karıştı biraz.😅
Röntgen çektirmeyip tekrar veterinere götürmeyim mi? Ya da başka bir veterinere mi götüreyim? Kuşta bir hastalık var ama ne olduğu belli değil sanırım.

Kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum bende vücudu çok şiş değil. Veterinerde var demedi ama alt kısımda ödem var dedi. Ödem sadece kursak mantarı olunca mı olan bir şey? Mantarı cere ve ayakları için dedi. Onlara dediğiniz kremleri süreceğim.

Kuşun tüylerinde kabarma sürekli uyuma halleri yok,hasta gibi durmuyor.Acıkınca yemde yiyor diğer kuşlarım seslerini duyunca ötüyorda ama göğüs kafesindeki tüy dökümü ve kanatlarının titremesi beni endişelendiriyor. Bu neden olur?
B vitamini versem işe yarar mı? Şu an multivitamin veriyorum.

Benim şimdi ne yapmam, nasıl yol izlemem gerekiyor? :)

Bahar Y.

Müdavim
Şimdi ne yapayım o zaman kafam karıştı biraz.😅
Röntgen çektirmeyip tekrar veterinere götürmeyim mi? Ya da başka bir veterinere mi götüreyim? Kuşta bir hastalık var ama ne olduğu belli değil sanırım.

Kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum bende vücudu çok şiş değil. Veterinerde var demedi ama alt kısımda ödem var dedi. Ödem sadece kursak mantarı olunca mı olan bir şey? Mantarı cere ve ayakları için dedi. Onlara dediğiniz kremleri süreceğim.

Kuşun tüylerinde kabarma sürekli uyuma halleri yok,hasta gibi durmuyor.Acıkınca yemde yiyor diğer kuşlarım seslerini duyunca ötüyorda ama göğüs kafesindeki tüy dökümü ve kanatlarının titremesi beni endişelendiriyor. Bu neden olur?
B vitamini versem işe yarar mı? Şu an multivitamin veriyorum.

Benim şimdi ne yapmam, nasıl yol izlemem gerekiyor? :)
Siz bence kanatlıdan anlayan uzman bir hekimle konuşup götürün kuşu çünkü bende mantar olduğunu düşünmüyorum, nerede ikamet ediyorsunuz öneri yapabiliriz klinik için

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar tekrardan.
Şanslı hakkında son durum güncellemesi yapayım. :)
Avcılar veteriner fakültesine götürdüm dün. Sonra bizim burdaki bir veterinere daha götürdüm. İkiside benzer şeyler söyledi.
Kaçınca sert bir yere çarpmış, göğüs kısmındaki morarma bundan oluşmuş ve bu yüzden tüyleri dökülmüştür dedi. Kanatlarındaki titremede ağrısı olduğu içindir onun dışında sağlıklı dedi.
Ağrısı geçince tüyleri çıkmaya başlarmış.
Ödem ve mantarda yokmuş.Cere kısmının kapalı olması yaşlılıktan dedi.
Nefes alışverişleri sırasındada vücudu sanki solunum sıkıntısı var gibi duruyor. Bunu da yaşlı bir kuş olduğu için normal dedi.

İki ilaç verdi,biri antibiyotik ama diğerini tam bilmiyorum.

İlaçları kullanınca bir haftaya iyileşir dedi.Kızımız hakkında güzel haberler almak sevindirdi bizi. Ağrısının olması üzücü ama biz ölecek gözüyle bakıyorduk bu yüzden aldığımız haberler iyi geldi bize.

İnşallah tamamen iyileştiği zamanda fotoğrafını atarak son durum güncellemesi yaparım. 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Nette araştırırken bir yerde kuluçkada olan kuşların sıcaklık artsın diye tüylerini döktüğünü okumuştum. O yüzden o da aklımdaydı ama siz daha tecrübelisiniz tabi,bu yüzden sizde böyle yazınca sanırım bu daha olası bir durum. :)

Extreme_MAD

Aktif Üye
az
Cereyr vazelin süreyim.

Yemi az yiyorsa kanarya yemi yada darı verin daha rahat yer. Geçmiş olsun.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Okurken gerildim gerçekten miniğe bir şey oldu mu olacak mı diye. Sonunda iyi haber almak mutlu etti gelişme var mı? Umarım en kısa sürede ağrısı azalır ve iyi olur 🥰

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
az

Yemi az yiyorsa kanarya yemi yada darı verin daha rahat yer. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. Bir kuşun yem yeme miktarı ne kadar bilemiyorum.Benim dört kuşum olduğu için yemler 2 günde bitiyor.😅 Ona bakarak az yiyor gibi geliyor bana ama kızıl darı, ak darı ve ayrıyeten garden mix yemde koydum.Kabuklardan takibini yapıyorum yiyor ama az mı çok mu kestiremiyorum. Kanarya yemi dediğiniz aspur değil mi? Ondan da koyayım. 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Okurken gerildim gerçekten miniğe bir şey oldu mu olacak mı diye. Sonunda iyi haber almak mutlu etti gelişme var mı? Umarım en kısa sürede ağrısı azalır ve iyi olur 🥰
Çok teşekkürler.❤
İlaçları dün almaya başladı ama etkisini göstermeye başladı sanki, eskisine göre daha az titremesi var. Nefes alıp verirken vücududa hareket ediyor hala ama tedavi bitiminde azalır diye umuyorum.
Hareket etmediği sürece keyfi yerinde miniğin, ilaçları verirken zorluyor beni biraz.😅 Kalbi çok hızlı atıyor kalp krizi geçirecek diye korkuyorum o yüzden alel acele veriyorum ilaçları ama ağzına damladığından emin oluyorum. Korkusu hala tam olarak geçmedi sanırım ama buna da şükür diyorum. Bir hafta sonunda sağlığına tamamen kavuşacak diye bekliyoruz.Haftaya salı günü kontrolü var,o zaman yine yazarım durumunu.😊

Extreme_MAD

Aktif Üye
Teşekkür ederim. Bir kuşun yem yeme miktarı ne kadar bilemiyorum.Benim dört kuşum olduğu için yemler 2 günde bitiyor.😅 Ona bakarak az yiyor gibi geliyor bana ama kızıl darı, ak darı ve ayrıyeten garden mix yemde koydum.Kabuklardan takibini yapıyorum yiyor ama az mı çok mu kestiremiyorum. Kanarya yemi dediğiniz aspur değil mi? Ondan da koyayım. 😊
Evet aspurdan bahsediyorum :)