• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşta ağız kokusu

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Erkek kuşumun ağzı kokuyordu. Andazolla 3 gün tedavi uyguladım.Ağız kokusu gitti. Kafesindeki her şeyi temizledim. Anne kuşla tekrar birleştirdim bir problem olur mu? Hastalık olduğunu düşünmüyorum dışkıda problem yok

AlicanG

Paylaşımcı
Kursak mantarından olabilir yavrularda herhangi problem var mı kursakta hava gibi?Andazolla ilacını ilk duydum fungistop yada ronidazole 40 gibi ilaçlar daha etkili.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kursak mantarından olabilir yavrularda herhangi problem var mı kursakta hava gibi?Andazolla ilacını ilk duydum fungistop yada ronidazole 40 gibi ilaçlar daha etkili.
Ben yumurta maması vermiştim farklı olarak ondan sonra 2 gün ağız kokusu oldu kursakta şişlik yem kusma vs yoktu bende iç dış parazit yaptım. Yavrulara bu süreçte anne baktı tek. Ama şuan koku vs yok kuşun sağlığı iyi. Yavrularda bir problem yok

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sitraks bulamamıştım parazit ilacı olarak aldım andazolu.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşun duruşu

AlicanG

Paylaşımcı
Sindirim sisteminde protozoalar gibi zararlılar olsaydı genel belirtisi hızlı kilo kaybı oluyor.Kuş kömürü varsa kumluğuna bir çay kaşığı ucu ekleyip gözlemleyin.Kuş normal hiçbirşeyi olmadan da mantarı taşıyabiliyor ancak hastalık seviyesine geldiğinde anlaşılabiliyor.Yine gözlemleyin yavrular büyüdükten sonra bir tedavi uygulayın.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkılar temiz görünüyor şuan bir şikayet var mı acaba enerji iştah nasıl
Enerjisi iyi koku yok baya baktım ağzına. Dışkıda normal sayılabilecek bir koku var. Tedaviden önce çok kötü kokuyordu. Tedavi bitişi probiyotik ve vitamin uyguladım. Dişi ile yanyana koymuştum kafeslerini yavruların yanına gitmek istediği için bugün birleştirdim. Ama risk varsa hemen ayırırım

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Diğer üstadlar ne der bilmiyorum onlarda yorum yapacaktır ama bence risk görünmüyor dışkılar temiz kuşta görünen bir sorun yok zaten. Probiyotik vermeyi ihmal etme haftada 1-2 gün bir sorun olmaz bence
Probiyotiğe devam ederim birde probiyotikli suyu içmiyor ben şırınga ile verdim sürekli başka nasıl verebilirim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yazıp konuyu baştan okuyunca başka birşey aklıma geliyor. Yumurta mamasını hazır mi kullanıyorsun kendin mi yapıyorsun. Eğer kendin yapıyorsan yumurtayı sıcak verme ve ev sıcak ise 5-6 saatte fazla kafeste tutma kursak mantarına sebep olur.
Mamayı kendim yaptım 3 saat tuttum zaten çok az yiyor ilk defa ağzı koktu diğer kuşta problem yoktu.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Probiyotik olarak ne kullanıyorsun kuşlar genelde az su içer fazla görmeyiz ama net şekilde probiyotik koyunca içmediğini görüyorsan dozu azaltarak deneyebilirsin. Elindeki probiyotik toz ise diazyme ya da entrobac gibi mamayada kaşık ucu ile serpip güzelce karıştırarak verebilirsin
Entrobac var elimde onu kullanıyordum ama hiç içmiyor mamaya katarak denerim

Grpet

Müdavim
Üretici
bu tarz durumlarda direkt rast gele ilaclar kullanılmamalı ağız kokusuna bir cok hastalık neden olabilir mantar neden olur salmonella neden olur crd neden olur kullandığınız ilaç yanlıs ise doğru tedaviyi tekrar uyguladığınızda karaciğeri tahrip etmiş olursunuz bu yüzden önce teşhis sonra tedavi

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
bu tarz durumlarda direkt rast gele ilaclar kullanılmamalı ağız kokusuna bir cok hastalık neden olabilir mantar neden olur salmonella neden olur crd neden olur kullandığınız ilaç yanlıs ise doğru tedaviyi tekrar uyguladığınızda karaciğeri tahrip etmiş olursunuz bu yüzden önce teşhis sonra tedavi
Daha önce konu açmıştım kursak mantarından emin olamamıştık. Kusma vs yok dışkıda problem yoktu. Ama kuşuma daha önce hiç iç dış parazit yapmamıştım. Düzenli olarak iç dışın yapılması tavsiye edilmişti forumda. Ben aslında ona ithafen yaptım. Yani kafama göre ilaç asla kullanmam. Ama ağız kokusunu kesti. Kuşun iştahı da açıldı. Şuan enerjisi yerinde.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Peçete üstünde yakalayamadım ama dışkı bu şekilde kuşları daha ayrı tutuyorum

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
beyaz havlu kağıt üzerinde birden fazla dışkı görmek daha belirleyici olur.
Önceki dışkılar temiz, kuşunuzun formu gayet iyi, iştah ve enerji de iyiyse problem olduğunu sanmıyorum.

bu arada kaç kuşunuz var?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
beyaz havlu kağıt üzerinde birden fazla dışkı görmek daha belirleyici olur.
Önceki dışkılar temiz, kuşunuzun formu gayet iyi, iştah ve enerji de iyiyse problem olduğunu sanmıyorum.

bu arada kaç kuşunuz var?
2 kuşum var birde yavruları var 3 tane