• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusma seklinde hareket

kartal000001

Yeni Üye
Arkadaslar kusum 5 gun once kusup halsizlesmisti veterinere goturdum bende usutmus dedi baska bisey gozukmuyor dedi ama kusum bugun bu sekilde hareketler yapmaya basladi gene sizce bunu nie yapiyor ?

Melisa41

Tutkulu
dışkısını görüntüledi ama parazit mantar vs göremedim dedi bende kursak mantarından endişelendiğim için size de bir sormak istedim.
Evet nefes almada zorlandığı için bu şekilde agizini açabilir buda kursak mantarının belirtisi ama hocalarımızda baksınlar

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kusma salyalı mı göğüste şişlik var mı?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Arkadaslar kusum 5 gun once kusup halsizlesmisti veterinere goturdum bende usutmus dedi baska bisey gozukmuyor dedi ama kusum bugun bu sekilde hareketler yapmaya basladi gene sizce bunu nie yapiyor ?

Kusma ve esneme, ağzını açma hareketleri ile birlikte gözlendiği için trikonomis olabilir diyorum ama boğazına bir şey de takılmış, onu çıkartmaya çalışıyor olabilir. Hemen kötüyü düşğnmeyelim. Yarın da bu hareketi yapacak mı gözlemleyelim. Yapmaya devam ederse, veterinerinize trikonomisden şüpheleniyorum diyerek götürebilirsiniz. Bir ağzının içini incelesin. Genel durumunı bir daha kontrol etsin.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkı kötü değil kursakta şişlik yok gibi tüy yutma durumu olmuş olabilir. Eğer yem yemezse tekrar elle besleme yapın yarın yine dışkı atın bakalım

kartal000001

Yeni Üye
Kusma ve esneme, ağzını açma hareketleri ile birlikte gözlendiği için trikonomis olabilir diyorum ama boğazına bir şey de takılmış, onu çıkartmaya çalışıyor olabilir. Hemen kötüyü düşğnmeyelim. Yarın da bu hareketi yapacak mı gözlemleyelim. Yapmaya devam ederse, veterinerinize trikonomisden şüpheleniyorum diyerek götürebilirsiniz. Bir ağzının içini incelesin. Genel durumunı bir daha kontrol etsin.
tamamdır hocam sağ olun

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sindirim sorunu var yediğini öğütemiyor sindirim düzenleyici alın yemiyorsa kursaktan zeolitli besleme yapın yemlerine dikkat edin genelde yediklerine bağlı bu durum