• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kusma, küçük dışkı, kanat titretme

maviicinburadayim

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma, kanat titretme, küçük dışkı.
Hastalık Belirti Tarihi
1 Şub 2026
Kullanılan İlaç
Yok
Öncelikle merhaba bu geceye kadar kuşumda herhangi bir rahatsızlık belirtisi yoktu, fakat ben kusma sesini duydum ve hemen yanına koştum. Kusmaya devam etti ve sonlara doğru salyalı kustu, ağzını kokladım ve koku yoktu. Kanatlarını titretmeye başladı, dışkı kontrolu yaptım ve küçük dışkıladığını fark ettim. Üstelik kusmasına rağmen ötüyor ve yem de yiyor. Yemi yedikten sonra tekrar kusuyor, yakın zamanda yemini değiştirdim bunla bir ılgisi olabilir mi, ne yapmalıyım?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Yeni yemden ne zaman yedi farklı bir şey tüketti mi yada bir yeri kemirmiş olabilir mi? Durumunun gözükeceği bir video ve dışkı resmi eklermisiniz. Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Öncelikle merhaba bu geceye kadar kuşumda herhangi bir rahatsızlık belirtisi yoktu, fakat ben kusma sesini duydum ve hemen yanına koştum. Kusmaya devam etti ve sonlara doğru salyalı kustu, ağzını kokladım ve koku yoktu. Kanatlarını titretmeye başladı, dışkı kontrolu yaptım ve küçük dışkıladığını fark ettim. Üstelik kusmasına rağmen ötüyor ve yem de yiyor. Yemi yedikten sonra tekrar kusuyor, yakın zamanda yemini değiştirdim bunla bir ılgisi olabilir mi, ne yapmalıyım?
Merhaba geçmiş olsun,hemen yemi alın önünden, bayat nemli olabilir
Darı yulaf aspur varsa verin
Zehirlenme olabilir
Muz vardır inşallah ezin ve şiringa içine koyup 1/2 ml yedirin
Antioksidandır zehiri alır

maviicinburadayim

Yeni Üye
Yeni yemden ne zaman yedi farklı bir şey tüketti mi yada bir yeri kemirmiş olabilir mi? Durumunun gözükeceği bir video ve dışkı resmi eklermisiniz. Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.
Yemi iki hafta oldu alalı paketli güvenilir bir yem, kuru ve soguk bir yerde muhafaza ediyorum. (Versele laga). Kafesinden hep kontrollu cıkartıyorum, sanmıyorum bir yeri kemirdiğini. Uc defa kustu su an kusması duruldu ve yem yiyor

maviicinburadayim

Yeni Üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

maviicinburadayim

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Demet bükay