• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarla yaşadığınız en kotu anı

EnesGenç

Eski Forumcu
Bizim 250 300 ağaçlık bir ceviz bahcemiz var. Ben 6 7 yaşında iken ceviz toplamaya gitmiştik. Oradaki sırık bulmusdum etrafa firlatiyordum . Agactaki yuva dikkatimi çekmişti. Her zaman dağıtıyordum ama içi boş oluyordu. Bende dağıtmaya çalıştım. Ve istegime ulaştım. Ama kötü bir sonuç çıktı ortaya . Meğerse yuvada karga yavruları varmış daha tuylenmemis şekilde tek tek toprağa düşmüştü . Ona çok üzülmüştüm ondan sonra bir daha yuva bozmak için okadar istekli olmadim

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bizim 250 300 ağaçlık bir ceviz bahcemiz var. Ben 6 7 yaşında iken ceviz toplamaya gitmiştik. Oradaki sırık bulmusdum etrafa firlatiyordum . Agactaki yuva dikkatimi çekmişti. Her zaman dağıtıyordum ama içi boş oluyordu. Bende dağıtmaya çalıştım. Ve istegime ulaştım. Ama kötü bir sonuç çıktı ortaya . Meğerse yuvada karga yavruları varmış daha tuylenmemis şekilde tek tek toprağa düşmüştü . Ona çok üzülmüştüm ondan sonra bir daha yuva bozmak için okadar istekli olmadim
Enes kardeşim kuş severlerin sayfasında anlatılır mı bu 🤣 linçleneceksin birazdan. Kuşlar için üzüldüm bu arada. Sonra o kuşlara ne oldu?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ayyy çok kötü olmuş 😔 ben çocukken kombi şofben vs yoktu tabi evlerde, dedeme piyango çıkmış o da kat kaloriferi yaptırmış eve ben üşüyorum diye. Kazan da balkonumuzdaydı, yarasalar yuva yapmış kazanla balkon duvarının arasına. Bir gece annem çamaşır asmak için balkona çıkıp ışığı yaktığı da yarasa yavruları 50-60 tane en az, bir anda fırlayınca tabii annem çığlık çığlığa bağırdı bu da benim animdir. Şimdi komik geliyor hatırlamak ama o zaman korkutucuydu tabii bir sürü kanatlı balkonumuzdan ucunca bir de karanlıkta 🤣

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bilmiyorum abla abim annesi götürmüştür diyordu ama artık noldu Bilmiyorum
Üzülme ablam sen dışardaki kuşlara hep yem koy güzel güzel bak geçmişteki şeylere takılma her insan hata yapar. Ben de bilmeden tüylenmemiş yavru kuşları elime almıştım dışarda küçükken. Meğerse insan kokusu geçince anneleri bakmıyormuş onlara. Önemli olan ders çıkarmak ben dersimi aldım 😊

EnesGenç

Eski Forumcu
Kargalar çok zeki ve hafıza lari cok güçlü hayvanlar ve kafaya koydukları şeyleri yaparlar. Köyde kedilere yemek veriyorum kedileri kovalayıp yiyorlar kediki yiyibilecek bir hayvan

Esraömer

Paylaşımcı
Kötü anıymış yaa bende yazın köye gittiğimizde yuvadan düşmüş yavrular görmüştüm anneme yalvardım kuşları alım beslim büyüyünce salarım dedim izin vermedi annesi alır onları sen alırsan bulamaz dedi gözümü hiç ayırmadan o günü kuşları gözlemledim kendimce korudum sonra lavobaya kadar gitmiştim geldiğimde kedinin ağzında gödüm yavruları aklım gitti yetişemedimde kurtaramadımda çok ağladım annemede kızmıştım 🙈🙈(çocuklukta tabi)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
20 çift üretim hanem vardı yabani kuşun içerisi girmesinden yada bizim dikkatsizliğimizde olabilir bilmiyorum tüm kuşlarıma hastalık bulaşmıştı kan kusarak ölüyorlardı engel olamamıştık. Hobide en çok iz bırakan ve bu sebeple çok titiz ve korktuğum bir durum tekrarını yaşamak veya kimsenin yaşamasını istemediğim bir anım var 😔

EnesGenç

Eski Forumcu
20 çift üretim hanem vardı yabani kuşun içerisi girmesinden yada bizim dikkatsizliğimizde olabilir bilmiyorum tüm kuşlarıma hastalık bulaşmıştı kan kusarak ölüyorlardı engel olamamıştık. Hobide en çok iz bırakan ve bu sebeple çok titiz ve korktuğum bir durum tekrarını yaşamak veya kimsenin yaşamasını istemediğim bir anım var 😔
Aynı acıyı bende biliyorum qbi. Bizim yqzon tavuklarda olmuştu 40 taneden 9 tane kalmıştı hepsi ölmüştü

TG SPAA

Paylaşımcı
Ben 2-3 sene önce Bursa'ya gitmiştim. Orada şöyle küçük bir kuşçu dükkanı vardı. Oraya girdim. Sonra neden bilmem geri çıktım. İlerledim, kaldığım evin üzerinde yuvalık vardı. Çatıya çıktım yuvalığa baktım. Kanarya yuvalığıydı. Yumurta alıp bakayım derken, yumurtalar yere ...