• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarınıza Ne Sıklıkla Banyo Yaptırıyorsunuz?

• Her gün

Kullanılan: 1 1.9%
  • Haftada 1

Kullanılan: 21 38.9%
  • Haftada 2

Kullanılan: 3 5.6%
  • Ayda 1 defa

Kullanılan: 12 22.2%
  • Haftada 3-4 kez

Kullanılan: 0 0.0%
  • Banyo yaptırmıyorum

Kullanılan: 17 31.5%

• Kullanılan toplam oy
    54

Murat Özgün

Yeni Üye
Kesinlikle yanlış😡meyve sebze yıkar gibi, bılaşık bezii birde sık, iyce suyu çıksın😡

Sizden spreyleme yöntemi yapın👍püskürterek nemlenmesini sağlıyabilirsiniz.çok severler👍fıs fıs🤲😊
Şimdi baktım büyük banyoluklar varmış. Hemen ısmarladım, sprey de deneyeceğim. Spreyden ürkmesinden çekiniyoyrum.

Murat Özgün

Yeni Üye
Kesinlikle yanlış😡meyve sebze yıkar gibi, bılaşık bezii birde sık, iyce suyu çıksın😡

Sizden spreyleme yöntemi yapın👍püskürterek nemlenmesini sağlıyabilirsiniz.çok severler👍fıs fıs🤲😊
Deneyimli arkadaşlar bu VİDEO altına yorum yaparsa büyük yanlıştan dönülür diye düşünüyorum. Sonuçta bizim gibi yeni sahiplenen insanlar bu videoları doğru kabul eder!

Ferhat

Yeni Üye
Merhabalar. Kuluçka döneminde, özellikle çıkıma yakınken, kafeste sürekli banyo kabı dursa sorun olur mu? Oda ısısı normal şekilde. Yumurta kabuğu nemini ayarlaması açısından banyo yapmaları iyi olur diyorlar, doğru mudur :)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar. Kuluçka döneminde, özellikle çıkıma yakınken, kafeste sürekli banyo kabı dursa sorun olur mu? Oda ısısı normal şekilde. Yumurta kabuğu nemini ayarlaması açısından banyo yapmaları iyi olur diyorlar, doğru mudur :)
Onu bilmiyorum ama ben peteğin üzerine ıslak havlu bırakıyorum. Şuan nem odada 45-50 civarı, çokda memnunum👍

• Like
Tepkiler: TNZ

Ferhat

Yeni Üye
Onu bilmiyorum ama ben peteğin üzerine ıslak havlu bırakıyorum. Şuan nem odada 45-50 civarı, çokda memnunum👍
Bende peteğin üzerine su dolu plastik kab koyuyorum ama nem ne alemde bilemedim. Kabuk çok nemsiz olursa kırıp çıkamaz dedilerde.

• Like

Doğacı

Eski Forumcu
Bu konuda farklı görüşler var. En iyisi forumdaki üretici hocalardan bu sorunuza cevap vermelerini bekleyin 🤗👍🏻

Doğacı

Eski Forumcu
Şimdi baktım büyük banyoluklar varmış. Hemen ısmarladım, sprey de deneyeceğim. Spreyden ürkmesinden çekiniyoyrum.
Ben kapalı kuş banyoluklarını uygun görmüyorum zaten birçoğu da küçük hacimli,bende var kuşum rahat yıkanamıyor.
Kuşlar güvene önem verir. Geniş hacimli ve rahat banyo kapları tercih etmek gerek. İçine girip rahatça kanatlarını yıkayabileceği şekilde olması lazım. Ağzı açık kap olmasını da avantaj olarak görüyorum. Üstü açık olduğu için kendini güvende hissediyor bizim kuşlar. Ya bu şekilde banyoyu sabit bir yere koyun kuşunuzu da yanına koyun bir iki uzak durur sonra içine girer belki. Eğer girmezse banyoluklarda duvara montajlanan çelik tutacaklar var şampuan vs koymak için. Tüneği oraya takarsınız kuşunuzu da üzerine koyup spreyleme yöntemi ile banyo yaptırabilirsiniz.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Aynı durum bende de var...
Acaba sultan papağanları için özel bir düzenek / aparat vs var mı?
Kuştan kuşa çok fark ediyor aslında. Benim bazı kuşlarım tabakta kendisi yıkanıyor, bazıları spreyle yıkanmayı seviyor. Bazen de tabağı duşun tabanına koyuyorum yukardan da suyu açıyorum, isteyen altına geçiyor isteyen kenara kaçıyor 😁. Zorlama olmadan suyun altında kaldıkları için hoşlarına gidiyor diye düşünüyorum, mesela beyaz kuşum bu yöntemi hiç sevmiyor hep en uzak köşelere kaçmaya çalışıyor. Çok önemli noktalardan biri, su tam burunlarının üstüne gelmemeli çünkü nefes alırken çok yutuyorlar. Kuş duş esnasında kafasını kaldırıyorsa nefes almakta zorlanıyor demektir. Dikkat edilmesi lazım.
IMG_3882.jpeg

Son düzenleme:
  • Like

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Ben banyo için içme suyu kullanmadım şimdiye kadar. Problem olur mu acaba?

Doğacı

Eski Forumcu
Ben banyo için içme suyu kullanmadım şimdiye kadar. Problem olur mu acaba?
"E. coli, giardia ve cryptosporidium en yaygın görülen su kaynaklı enfeksiyon nedenleri arasında yer almaktadır" Alıntı

Çeşme suyu risklidir, yıkarken bir yudumu içse bakteriyel enfeksiyon ihtimali söz konusu.
O yüzden içme suyunu ılıtıp şişeye koyarsan daha güvenli olur.

Araştırmalarımda içme suyu ile banyo yapılmasının vurgulandığını gördüm

Chaerrie

Aktif Üye
Merhaba.Ben kuşuma 2 haftada bir banyo yaptırıyorum.Suyuna çok azıcık elma sirkesi eklerim.İlk önce sirkeli suyla daha sonraysa,temiz suyla yıkarım,(Böyle olur mu peki?Bunu internette "Ev Kuşları" isimli kanalda görmüştüm.) ama suyunun içme suyunun olması gerektiğini bilmiyordum.Geçen sefer annem banyo yaptırırken duşla yapmamı söyledi.Ben de burnuna gitmeyecek şekilde yıkadım.Ben banyosunu büyük plastik bir kap var orda yaparım.Banyodan sonraysa,havluya sarıp bir az bekletirim.Daha sonraysa,çok güneş vurmayacak şekilde pencere önüne koyarım.Ara-sıra kalorifere yakın koyuyorum.Her hangi bir yanlışım var mı?

TNZ

Aktif Üye
Bizim fır fır hanım kuluçkada iken çıkmak isterdi kafesten çıkarır dık iki tur atardı evde mutfağa tezgahın üstünde giderdi bize seslendirdi giderdik ayağına kabı vardı su koyardım yıkanır kafese geri giderdi 😊kuluckadan sonra o huyunu bıraktı

Üst Alt