• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kuşların ortamını değiştirme tavsiyesi

Sati

Tutkulu
Hocalarım, arkadaşlarım merhabalar.

Kuşların ortamı ile alakalı bir sıkıntım var.
Normal şartlarda bizimle aynı oda da barınıyorlar, @Semiha S. hocam bahsetmişti fazla kepek atacağından bizde bu durumu yaşıyorduk sorun etmiyorduk sabah akşam süpürge yapıyorduk ama işin rengi biraz değişmeye başladı.

@Demet bükay hocam burda desteğinize çok ihtiyacım var,
Benim çocuklar alerjik astım bronşit her yıl çekeriz hastalıklarını normalde, son zamanlarda klimaya bağlıyordum ama ortanca oğlum grip olmamasına rağmen burnunu çekiyor, kuşları sevdiğinde özellikle yüzü ve gözü kızarıyor kaşınıyor ama deride kabarma olmuyor 6 yaşında, küçük 3 yaşında alerjik reaksiyonlar göstermeye başladı eli kolu vücudu yüzü kabarıp kızarıp kaşınıyor, alerji şurubu ile durumu kontrol altına aldık bogazına atsaydı direk hastahaneye gidecektim de şurubun etkisiyle alerjik yangın söndü.

Kuşların bu tüy toz kepek unsurları alerjik reaksiyona sebebiyet verebilir mi ? Ben mi yanlış düşünüyorum.
Amcalarının da özellikle kadi köpek koyun gibi tüylü hayvanlara alerjisi vardı kabarırdı dokundugunda, ırsi bi durum da olabilir gibime geliyor.

Ne yapmamı önerirsiniz, tavsiyelere ihtiyacım söz konusu.
Hayırlı günler dilerim.

Sati

Tutkulu
Videodaki bölüm cam balkon ardiye gibi kullanıyoruz dağınıklık yüzünden özür dilerim,

Demet hocam alerjiye sebebiyet verebilir der ise
Bu alanı kuşlar için özelleştirmeyi aklımdan geçiriyorum,
Şu an evin en serin yeri güneş görmeyen bir bölüm, kapının arkasına konumlandırmayı düşünüyorum kafesleri ceryan almazlarsınlar diye burda tek sıkıntım kışın olur
Adana kışın - li derecelere çok çok nadir düşen bir şehir, ama bir ay kadar sağlam soğuk oluyor, Klimada da aynı hava sürekli döndüğünden kuşlar açısından sürekli taze oksijen alırlar bu yere alırsam şehir havası ama kapalı odadan iyidir gibime geliyor.
Şu an değilde kışın ne yapabilirim, benzer durumda kuş bakan arkadaşlarım önerilerinize açığım.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dolap koyulan yer daha uygun. Kuşlar alıştıkları ortamda yaz kış kalabilirler. Ani geçiş olmadığı sürece yavaş geçişlerden etkilenmezler. Karda bahçede karın içinde bakanlar bile var. YouTube bakın görürsünüz. Bu ortamda kalıp kışada bu ortamda geçerlerse hiçbir sıkıntı olmaz.

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu arada kuşlar alerji yapar evet ama bunun net teşhisi Dr alerji testi yaparak koyabilir. Kuş alerjisi sandığınız şey belkide halıdaki , duvardaki toz veya kullandığı yastık ya da kıyafetindeki madde bile olabilir. Alerji çok çeşitli maalesef. Alerjisi olan biri illaki kuşada alerjisi olacak diyede bir kesinlikte yok. Sonuç olarak bence alerji olsun olmasın balkon kuşlar için gayet iyi yermiş ☺ ben olsam burada devam ederim. Yüksek konumlandırıp Günde bir kez su döker yıkarım oldu bitti. Elimde süpürge ile dolaşmak fena bilirim.

Sati

Tutkulu
Dolap koyulan yer daha uygun. Kuşlar alıştıkları ortamda yaz kış kalabilirler. Ani geçiş olmadığı sürece yavaş geçişlerden etkilenmezler. Karda bahçede karın içinde bakanlar bile var. YouTube bakın görürsünüz. Bu ortamda kalıp kışlada bu ortamda geçerlerse hiçbir sıkıntı olmaz.
Görmüşlüğüm var semiha hocam, adam koca bahçeye tel çekmiş, kuşlar mis gibi özgür özgür takılıyor,
Bu kuşlar burda üşümüyormu demiştim izlerken kendi kendime :)
Soğuk aylar bir sıkıntı yaratmaz diyorsunuz anladığım kadarıyla, sürekli esiyor o balkon camı açtıgım da
o sebeple kapı arkası düşünmüştüm, ama dolabın konumunda rüzgar ne durumda bir bakayım.

Sabah akşam süpürgeden erinmiyorduk ama bu olaylar kuşlardan sonra başlayınca (kapı pencere kapalı klima açık) süphe duymaya başladım.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Normal şartlarda bizimle aynı oda da barınıyorlar, @Semiha S. hocam bahsetmişti fazla kepek atacağından bizde bu durumu yaşıyorduk sorun etmiyorduk sabah akşam süpürge yapıyorduk ama işin rengi biraz değişmeye başladı.

Benim çocuklar alerjik astım bronşit her yıl çekeriz hastalıklarını normalde, son zamanlarda klimaya bağlıyordum ama ortanca oğlum grip olmamasına rağmen burnunu çekiyor, kuşları sevdiğinde özellikle yüzü ve gözü kızarıyor kaşınıyor ama deride kabarma olmuyor 6 yaşında, küçük 3 yaşında alerjik reaksiyonlar göstermeye başladı eli kolu vücudu yüzü kabarıp kızarıp kaşınıyor, alerji şurubu ile durumu kontrol altına aldık bogazına atsaydı direk hastahaneye gidecektim de şurubun etkisiyle alerjik yangın söndü.

Kuşların bu tüy toz kepek unsurları alerjik reaksiyona sebebiyet verebilir mi ? Ben mi yanlış düşünüyorum.
Amcalarının da özellikle kadi köpek koyun gibi tüylü hayvanlara alerjisi vardı kabarırdı dokundugunda, ırsi bi durum da olabilir gibime geliyor.

Hayırlı günler dilerim.
Merhaba çok geçmiş olsun alerjenik durumlar birden ortaya çıkabilir, kuş da olur tüy de deterjan parfüm hatta 40 yaşına kadar vurulan penisilin alerji yapmaz 1 iğne reaksiyona sebep olabilir
Alerji testi öneririm
2 çocuğun aynı anda alerjenik döküntü yapması bana gıda gibi geldi yedikleri sürükleri bir krem dokunmuş olabilir yada kuş protein alerjisi olabilir
Klima mikrobu da sebep olabilir
Dr unuza danışın ve test isteyin en garanti çözüm budur
Geçmiş olsun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Hayırlı günler dilerim.
Sevip yüz göz kızarması konjonktivite de sebep olur alerjeniktir
Kepekte tüyde barınan, proteine de alerjisi olabilir, vücut histamin salgılar tepki verir, sulanma kızarma özellikle kaşıntı olur
Kan testi ve alerji testi uygun olur
İçiniz rahatlar
Odayı havalandırın
Çocukların yüzlerini sabun ile dezenfekte edin lütfen

Sati

Tutkulu
@Demet bükay hocam
Doktorumuz ile de iletişime geçtik göstereceğiz çocukları, sorular sordu gıdasal dahil.
Kısaca kuşları uzaklaştırmamızın iyi olacağını bildirdi, doğduklarından beri aynı uzmana görünürüz çocukların hastalıklarını bünyelerini kilolarına kadar da iyi tanıyan bir hekim.

Alerji testini üniversite hastanesinde yapabileceğimizden bahsetti, ayrı bir dalı varmış alerjenik hastalıkların sanırım tam anlayamadım da gittiğimizde aydınlanacağız :)

Video da belirttiğim balkona ayar verip, kuşlarımızı oraya taşıyacağım, kışın problem olur diye çekinirken @Semiha S. hocam da o kısmı açıkladı sağ olsun.

Herkese çok teşekkür ederim.
Hayırlı geceler dilerim.
Allah'a emanet olun 🤲 🤲 🤲

Syessional

Aktif Üye
Dolap koyulan yer daha uygun. Kuşlar alıştıkları ortamda yaz kış kalabilirler. Ani geçiş olmadığı sürece yavaş geçişlerden etkilenmezler. Karda bahçede karın içinde bakanlar bile var. YouTube bakın görürsünüz. Bu ortamda kalıp kışada bu ortamda geçerlerse hiçbir sıkıntı olmaz.
Merhabalar benimde bir sorum var. Ani geçişten kastınız kuşu direkt soğuk odadan sıcağa yada tam tersi şekilde taşımak mı? İnternette bir çok sitede 15 derece altındaki sıcaklıkların kuşlar için sorun olduğu yazıyor. Kuşlarım için boş bir odam var ve kafes kullanmıyorum. Duvarlara tünekler çakarak, yem yeme alanları kurarak odayı onlara özel ayarladım. Kışın bu odada doğalgaz yakmayacağız diğer odalara göre daha soğuk oluyor haliyle, hava bazen - derecelere iniyor. Bu bir problem olur mu yoksa yavaş geçiş olduğu için sıcaklığa göre kendilerini ayarlarlar mı?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhabalar benimde bir sorum var. Ani geçişten kastınız kuşu direkt soğuk odadan sıcağa yada tam tersi şekilde taşımak mı? İnternette bir çok sitede 15 derece altındaki sıcaklıkların kuşlar için sorun olduğu yazıyor. Kuşlarım için boş bir odam var ve kafes kullanmıyorum. Duvarlara tünekler çakarak, yem yeme alanları kurarak odayı onlara özel ayarladım. Kışın bu odada doğalgaz yakmayacağız diğer odalara göre daha soğuk oluyor haliyle, hava bazen - derecelere iniyor. Bu bir problem olur mu yoksa yavaş geçiş olduğu için sıcaklığa göre kendilerini ayarlarlar mı?

Aynen bahsettiğiniz gibi. Bir anda sıcaktan soğuğa geçmeleri hasta eder ama kendi halinde aynı ortamda yavaş yavaş hava şartlarına uygun olarak geçmeleri hasta etmez. Hava akımında kalmamalarına dikkat edin ama.

yaz kış aynı odada ise doğalgaza gerek yok. Ekside olsa etkilenmezler. Bende bu şekilde ayrı odda bakıyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Demet bükay hocam
Doktorumuz ile de iletişime geçtik göstereceğiz çocukları, sorular sordu gıdasal dahil.
Kısaca kuşları uzaklaştırmamızın iyi olacağını bildirdi, doğduklarından beri aynı uzmana görünürüz çocukların hastalıklarını bünyelerini kilolarına kadar da iyi tanıyan bir hekim.

Alerji testini üniversite hastanesinde yapabileceğimizden bahsetti, ayrı bir dalı varmış alerjenik hastalıkların sanırım tam anlayamadım da gittiğimizde aydınlanacağız :)

Video da belirttiğim balkona ayar verip, kuşlarımızı oraya taşıyacağım, kışın problem olur diye çekinirken @Semiha S. hocam da o kısmı açıkladı sağ olsun.

Herkese çok teşekkür ederim.
Hayırlı geceler dilerim.
Allah'a emanet olun 🤲 🤲 🤲
Tekrar merhaba
Bölüm Alerji ve İmmünolojidir
Çocuk bölümü vardır
Kuşlar içinde söyleyeceğim - 10 da doğarlarsa kürekleri yani tüy yapısı ona göre gelişir ve üşümezler
Fakat sıcaktan soğuğa geçerlerse çarpar bunun en kolay yöntemi derece derece düşürmektir😊

Syessional

Aktif Üye
Aynen bahsettiğiniz gibi. Bir anda sıcaktan soğuğa geçmeleri hasta eder ama kendi halinde aynı ortamda yavaş yavaş hava şartlarına uygun olarak geçmeleri hasta etmez. Hava akımında kalmamalarına dikkat edin ama.

yaz kış aynı odada ise doğalgaza gerek yok. Ekside olsa etkilenmezler. Bende bu şekilde ayrı odda bakıyorum.
Tamamdır teşekkürler. Hava akımında kalmıyorlar camda sineklik var eğer havalar güzelse 7/24 camı açık bırakıyorum biraz daha serin ve rüzgarlıysa öğlen saatleri 1-2 saat havalandırma amaçlı açıyorum sadece.

Sati

Tutkulu
Tekrar merhaba
Bölüm Alerji ve İmmünolojidir
Çocuk bölümü vardır
Kuşlar içinde söyleyeceğim - 10 da doğarlarsa kürekleri yani tüy yapısı ona göre gelişir ve üşümezler
Fakat sıcaktan soğuğa geçerlerse çarpar bunun en kolay yöntemi derece derece düşürmektir😊
Hocam İmmünoloji sanırım siz söyleyince algıladım telefonda net anlayamamıştım.

Bende hafta sonuna kadar balkonu hazır etmeye çalışacağım.
Isı olayı benim açımdan da anlaşıldı apayrı bir sıkıntı daha var bende.

Onlar da Atmacalar Maşallah baya iriler, gün içerisinde balkonda sigara molalarında dahi görüyorum, kumru falan avlamaya çalışıyorlar 6. kattayım ve bizim yükseklikte baya baya geziyorlar sanırım damlar da yuvaları var popülasyon fazla ki Adana da Martı bile var ne gezer derseniz denizden kanalı falan takipleyerek şehre kadar gelmişler sanırım, bu duruma bir çözüm bulmam gerekecek, cam balkonun sabit taraflarına fan takmak geçiyor aklımdan camlar sürekli kapalı kalacak, farklı bir fikir sineklik, camlar hareketli oldugundan iş yapmaz gibime geliyor. Şu an düşünce aşamasındayım ama bi çözüm bulacağım inşallah.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Onlar da Atmacalar Maşallah baya iriler, gün içerisinde balkonda sigara molalarında dahi görüyorum, kumru falan avlamaya çalışıyorlar 6. kattayım ve bizim yükseklikte baya baya geziyorlar sanırım damlar da yuvaları var popülasyon fazla ki Adana da Martı bile var ne gezer derseniz denizden kanalı falan takipleyerek şehre kadar gelmişler sanırım, bu duruma bir çözüm bulmam gerekecek, cam balkonun sabit taraflarına fan takmak geçiyor aklımdan camlar sürekli kapalı kalacak, farklı bir fikir sineklik, camlar hareketli oldugundan iş yapmaz gibime geliyor. Şu an düşünce aşamasındayım ama bi çözüm bulacağım inşallah.
Kedi filesinin en küçük file halini taktırsanız sanırım kuşlarınızı bile salabilirsiniz.

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye

Öncelikle çocuklarınız için geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim 🙏 Balkonunuz kuşlara özel olarak hazırlandığında ki sonucuna da şahitlik edebilir miyiz bi hayli merak ettim doğrusu😅 :)

Hareketli camlarınızı sabit şekilde tamamen erişime kapatmak yerine iç taraftan bloke edebilme ihtimaliniz var mı? Hem yazın camı açabilirsiniz, hem de kuşlarınızın dışarı kaçamayacağı, dışardan da tehlike gelemeyeceği şekilde bir dizayn düşünülebilir eğer mümkünse. Mesela balkonunuza uygun renkte uzun kumaşlar veya file tarzı engeller olabilir:unsure:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Evet file yada balkona sürgülü sineklik uygun olur cam balkon için idealdir, fileyi yırtabilirler ama sürgülü sinekliği yırtamazlar ve çok emniyetli kullanıyoruz annemde
Bu şekilde oluyor cam balkona da takılıyor

Ekli dosyalar

Syessional

Aktif Üye

Kuş gelmesini istemiyorsanız en kötü bir rüzgar gülü koyun 2 tane hiçbir kuş yaklaşmaz ben yaşamıştım kuşlar salıkken sinekliğin önüne güvercinler geliyordu kuşlarım korkuyordu rüzgar gülü koydum evin önünden kuş bile geçmiyor

Sati

Tutkulu
Günaydınlar,
Dönüşler için herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum :)

Kedi filesinin en küçük file halini taktırsanız sanırım kuşlarınızı bile salabilirsiniz.
Evet file yada balkona sürgülü sineklik uygun olur cam balkon için idealdir, fileyi yırtabilirler ama sürgülü sinekliği yırtamazlar ve çok emniyetli kullanıyoruz annemde
Bu şekilde oluyor cam balkona da takılıyor
İki unsurdan birini gerçekleştireceğim. (y) (y)

Kuş gelmesini istemiyorsanız en kötü bir rüzgar gülü koyun 2 tane hiçbir kuş yaklaşmaz ben yaşamıştım kuşlar salıkken sinekliğin önüne güvercinler geliyordu kuşlarım korkuyordu rüzgar gülü koydum evin önünden kuş bile geçmiyor
Çok güzel planımıza ekleyelim.

Öncelikle çocuklarınız için geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim 🙏 Balkonunuz kuşlara özel olarak hazırlandığında ki sonucuna da şahitlik edebilir miyiz bi hayli merak ettim doğrusu😅 :)

Hareketli camlarınızı sabit şekilde tamamen erişime kapatmak yerine iç taraftan bloke edebilme ihtimaliniz var mı? Hem yazın camı açabilirsiniz, hem de kuşlarınızın dışarı kaçamayacağı, dışardan da tehlike gelemeyeceği şekilde bir dizayn düşünülebilir eğer mümkünse. Mesela balkonunuza uygun renkte uzun kumaşlar veya file tarzı engeller olabilir:unsure:
Tabiki paylaşırım.
Camı tamamen iptal etmek istemiyorum, ama bi an düşünmedim değil :)

Sati

Tutkulu
Tekrar dan merhaba,
File yada tel işi biraz sıkıntıya girdi, benim camlar çıkıntılı açılıyor (3 de 1 dışarı, 3 te 2 si içeri pencere vari yapmamışlar) bakalım bulacağız bir çözüm.
Son durumumuz içinde resim ekliyorum, ortadaki tahta iskeleyi efsane bir tüneklik yemlik suluk yapma planım var bakalım nasıl olacak :)

Ekli dosyalar

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Tavana perde döşenebilir mi? Eğer yapılabilirse kalın ağır perdelerden takılabilir, pencere kenarlarında kalan duvarlara menteşe atarsınız perdeyi o şekil tutturabilirsiniz. Perde ağır olacağı için hareket pek etmez ama garanti olması için duvarlara attığınız menteşeler ile perdeyi gerdirirsiniz hareket etmesi sınırlandırılabilir belki bu şekilde

Üst Alt