• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Tsc6045

Paylaşımcı
İyi günler albino kuşum sahiplendiğimizde 40 42 gr civarındaydı. Bize geldikten sonra hızla kilo aldı şuan 58-60gr.Uçma yüksekliği normal ancak 2-3 tur uçurunca nefes nefese kalıyor. Yaşı büyükmüş.neşesi iyi. Veterinere götürdük. Boşuna X ışını vermeyelim diyet ve egzersiz yaptırın A vitamini içeren ürünler vermeyin dedi. Elimizden geldiği kadarıyla uyguladık. Ancak sadece kilosu sabit kaldı. Kuşlarım gün boyu dışarıdalar geceleri kafese giriyorlar. Hatta yemi kıskandığı için iki dişiyi aynı kafese aldık. Diğer kuşum şuan kilo almıyor 44-45 gr arası . Önerebileceğiniz bir ürün var mı? Egzersiz yaptırırken korkuyorum çünkü en son gagasını duvara vurup ucundan azıcık kırılmıştı.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İyi günler albino kuşum sahiplendiğimizde 40 42 gr civarındaydı. Bize geldikten sonra hızla kilo aldı şuan 58-60gr.Uçma yüksekliği normal ancak 2-3 tur uçurunca nefes nefese kalıyor. Yaşı büyükmüş.neşesi iyi. Veterinere götürdük. Boşuna X ışını vermeyelim diyet ve egzersiz yaptırın A vitamini içeren ürünler vermeyin dedi. Elimizden geldiği kadarıyla uyguladık. Ancak sadece kilosu sabit kaldı. Kuşlarım gün boyu dışarıdalar geceleri kafese giriyorlar. Hatta yemi kıskandığı için iki dişiyi aynı kafese aldık. Diğer kuşum şuan kilo almıyor 44-45 gr arası . Önerebileceğiniz bir ürün var mı? Egzersiz yaptırırken korkuyorum çünkü en son gagasını duvara vurup ucundan azıcık kırılmıştı.
Merhaba Şehmus BAKIR hocam ile iletişime geçebilirsiniz
Mamaist.com Watsap hattından
En kaliteli diyet yemi size hazırlar😊🤲👍

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Maviş prens var fotoğrafta
Yoğun tüyde😊🤲 bt amin forte kullanın lütfen haftada iki gün,
Yulaf biraz ve banyo tüy için ideal👍

Tsc6045

Paylaşımcı
Maviş prens var fotoğrafta
Yoğun tüyde😊🤲 bt amin forte kullanın lütfen haftada iki gün,
Yulaf biraz ve banyo tüy için ideal👍
Evet daha önce de konuşmuştuk maalesef tüy hastası dediğiniz üzere Bt amin FORTE aldım ama kullanmak nasip olmadı. TKK kullanımımız oldu 3 gün sonra probiyotik su derken 1 hafta geçti. Dün de Biotin verdim bugün su günü. Yarın başlayacağım 🥰 tek temennim uçması 🥹

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evet daha önce de konuşmuştuk maalesef tüy hastası dediğiniz üzere Bt amin FORTE aldım ama kullanmak nasip olmadı. TKK kullanımımız oldu 3 gün sonra probiyotik su derken 1 hafta geçti. Dün de Biotin verdim bugün su günü. Yarın başlayacağım 🥰 tek temennim uçması 🥹
Güzel bir bakım uçmasını sağlayabilir🥰😊

Tsc6045

Paylaşımcı
Güzel bir bakım uçmasını sağlayabilir🥰😊
Aslında çok istiyorum bazen diğerlerine özenip atlıyor kanat çırpıp uçamayınca ayaklarında sorun olduğunu düşünüp ayaklarıyla oynuyor tekrar deniyor yine aynı. Size özelden kanatlarını atsam bakabilir misiniz? Bana diğer kuşlardan farklı geldi kanat yapısı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Aslında çok istiyorum bazen diğerlerine özenip atlıyor kanat çırpıp uçamayınca ayaklarında sorun olduğunu düşünüp ayaklarıyla oynuyor tekrar deniyor yine aynı. Size özelden kanatlarını atsam bakabilir misiniz? Bana diğer kuşlardan farklı geldi kanat yapısı
Buradan paylaşırsanız hocalarım da bakar👍dm den de atabilirsiniz hiç problem değil bakarım 😊

Tsc6045

Paylaşımcı

Ekli dosyalar

asuna1821

Paylaşımcı
Bence bu çocukların biraz kilo alması iyi olacak ☺ama riskli kilolarda değiller takip etmeye devam ediniz 👍
hocam biz de eşimle göğüs kemiği hafif elimize değdiği için korktuk hassas tartı aldık ölçmek için 80 gr çıktı. araştırdığımda 100 gr olması gerektiği yazıyodu, kilo aldırmak için dal darıyı arttırmayı düşündüm fakat karaciğerinde yağlanma olduğunu söylemiştiniz o yüzden vermedim haftada bir veriyorum. biz ne gibi şeyler yapabiliriz sağlıklı kilo alması için? 😊

Tsc6045

Paylaşımcı
Arkadaşlar güncelleme yapmak için yazıyorum. Şehmus Bey @Şehmus BAKIR ile iletişime geçtim.Ürünlerimi hazırladı. Tam dediği gibi kullanamadım. Ancak ona rağmen bile kuşum 1 ay olmadan 60 grdan 48 gr a düştü. Önceden kısa süreli uçabilirken şimdi evi tavaf edebiliyor . Kendisi sadece yem hazırlayıp da geçmedi. Aklımda takılan çoğu soruya cevap da sağladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Şişman kuşu olanlar mutlaka iletişime geçsin. Kuşlarımıza Karaciğer hasarı vermeden önleyelim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar güncelleme yapmak için yazıyorum. Şehmus Bey @Şehmus BAKIR ile iletişime geçtim.Ürünlerimi hazırladı. Tam dediği gibi kullanamadım. Ancak ona rağmen bile kuşum 1 ay olmadan 60 grdan 48 gr a düştü. Önceden kısa süreli uçabilirken şimdi evi tavaf edebiliyor . Kendisi sadece yem hazırlayıp da geçmedi. Aklımda takılan çoğu soruya cevap da sağladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Şişman kuşu olanlar mutlaka iletişime geçsin. Kuşlarımıza Karaciğer hasarı vermeden önleyelim.
Estağfurullah biz sadece gerekeni tavsiye ediyoruz ve sizler emek veriyorsunuz emeğinize yüreğinize sağlık çok sevindim çocuğun daha iyi olmasına 😊sağlikli günler dilerim🙏

Zeus

Müdavim
Zeus’u tartmak için bir kaç girişimim oldu ama asla başaramadım 🤦🏻‍♀️ hassas tartı üzerine oyuncak, fıstık falan koydum ama görür görmez kaçıyor. Var mı tavsiyesi olan?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Zeus’u tartmak için bir kaç girişimim oldu ama asla başaramadım 🤦🏻‍♀️ hassas tartı üzerine oyuncak, fıstık falan koydum ama görür görmez kaçıyor. Var mı tavsiyesi olan?
Bir fikir benden 😊 boş küçük bir kutunun( sığabileceği) darasını alıp kutuya koyarak tartabilirsiniz👍

Zeus

Müdavim
Bir fikir benden 😊 boş küçük bir kutunun( sığabileceği) darasını alıp kutuya koyarak tartabilirsiniz👍
Tartının üzerine elimize fıstık alıp denedik az önce ve başardık 🤞🏻 155 gr çıktı kendisi, yetişkin ağırlığı 170 gr diyor google amca 😂 bu arada Zeus’u hala elimizle tutamıyoruz, sadece uzaktan uçarak geliyor, kanatlar hala özel alanı saygı duyuyoruz. Kutuya koyma ihtimalimiz sıfırın çok altında 🤣 o zaman Çaki’yle tanışıyoruz.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Tartının üzerine elimize fıstık alıp denedik az önce ve başardık 🤞🏻 155 gr çıktı kendisi, yetişkin ağırlığı 170 gr diyor google amca 😂 bu arada Zeus’u hala elimizle tutamıyoruz, sadece uzaktan uçarak geliyor, kanatlar hala özel alanı saygı duyuyoruz. Kutuya koyma ihtimalimiz sıfırın çok altında 🤣 o zaman Çaki’yle tanışıyoruz.
Tartı üstüne T tünek koyup darısını alarak da deneyebilirsiniz 😊

Zeus

Müdavim
Tartı üstüne T tünek koyup darısını alarak da deneyebilirsiniz 😊
Ya keşke bu tipin karakterini anlatacak kadar geniş kelime hazinesine sahip olsaydım 😂 çok değişik huyları var 🙈 neyse ki saçma sapan bir yolla tartmayı başardık. Klasik yöntemler asla ona uygun değil 🤣 geçenlerde vitaminli su kabına kafasını sokup kendini yıkamaya çalıştı, geniş kayık kaseye içme suyu içine de buradan gördüğüm kadarıyla sevdiği yeşillikleri koydum dönüp bakmadı bile anlatabiliyor muyum derdimi?