• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşlarımıza Yanlış tedavi, “Tedavi” değildir

Zeus

Müdavim
Merhaba 👋
1,5 aydır papağan annesi olarak hayatına devam eden biri olarak öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istedim. Çocukluğumda ve gençliğimde kafeste muhabbet kuşu ve cennet papağanı beslediğini zanneden biri olarak yazıyorum bunları. Neden böyle diyorum çünkü besledim zannediyordum, sadece yemini suyunu verip kafesten dışarı çıkarıp uçurmakla bitmiyormuş bu iş. 11 yıl bir köpek annesiydim ve gerçek anlamda ilk evcil hayvanımdı diyebilirim, çünkü hastalığını, derdini, oyun ihtiyacını, mama desteğini elimden geldiğince sağlamaya çalıştım. Zeus da bence sahip olduğum, gerçekten besleyebildiğimi düşündüğüm ilk kanatlı hayvanım 😊 Zeus eve geldikten 4-5 gün sonra tanıştım bu forumla o da zeus’un cinsiyetini öğrenmek için araştırma yaparken forumda geçen “Regent Parrot” ifadesiydi. Petshop’tan aldığımızda bize verilen 2-3 vitaminin aslında bir işe yaramadığını da burada öğrendim. Okuduklarımdan yola çıkarak da Zeus’un hayatını iyileştirmek adına ona has bazı şeyleri yine buradan sorarak öğrendim. Mesela kakasını diğer kuşlarla karşılaştırmamayı, ötüşünü diğerleriyle kıyaslamamayı, uyuma şekline kadar her şeyin karakteristik özellikleri olduğunu da yine burada öğrendim. Bir de herkesin her dediğine kulak asmamayı 😅 kendimce güvenebileceğim bir kaç isim belirledim kendime ve onların dediklerini kendime uyarlayıp yol aldım. Mesela geçen gün öğrendiğim bir şey de her takviyenin her kuşa aynı oranda verilmediği 🤦🏻‍♀️ tavsiye ederken bile ne kadar dikkat edilmesi gerektiği. “Filanca kuşun kakası benim kuşumun kakasına benziyor, ben de o takviyeyi vereyim. Şu kuşun tüyleri ne güzel ben de o takviyeyi vereyim. Falanca kuş çok güzel ötüyor neden benim kuşum ötmüyor? Aman da şu kuş çok güzel konuşuyor benimki konuşmuyor kesin sorun var. Kuşum ısırmasın gagasını keseyim. Bizim kuş banyo yapmayı sevmiyor dur musluk altında yıkayayım.” Demeyi bırakmalısınız 😄 çünkü hepsi şahsına münhasır canlılar, hepsinin bir karakteri var bunu anlamalısınız.

-Kuşlar musluk altında yıkanmaz! (Sprey şişesine ılık içme suyu koyup fıs fıs yapabilirsiniz)

-Kuşların gagası evde kesilmez! (Gereğinden fazla uzadıysa veterinerler sizin için bunu yapabilir)

-Her kuşa aynı ilaç kullanılmaz! (Kuşunuza özel tedavi programına ve ilaçlara ihtiyacınız var)

-Bütün takviyeler aynı anda kullanılmaz

-Kuşlar çeşmeden su içemez!

-Her kuş konuşmaz

-Her kuşun çok sağlıklı tüyleri olmayabilir!

-Her kuş çok cana yakın olmayabilir!

-Her kuş dokunulmaktan hoşlanmaz!

Şimdilik aklıma gelenler bunlar 😊 Evet forumda her şeyi bulabiliriz ama bizim kuşumuz 1 tane, o yüzden özellikle hastalık durumunda lütfen o’na özel bir tedavi uygulayın ve eğer imkanlarınız el veriyorsa lütfen kanatlı uzmanı bir hekimden destek alın.Ekli dosyayı görüntüle 60908

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bilgi ve paylaşım için teşekkürler ☺

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
2019 yılında ilk defa bir oğlan çocuğu sahiplenmiştim. Her şeyi onda öğrendim. Henüz forumların varlığından bile haberim yoktu. Ve çok acemiliğime cahilliğime denk geldi. Gervit entrobac neredee. Kanatlı uzman tecrübem çok oldu ve hala da oluyor. Az biraz kanatlı hekimlerden öğrendiğim kadarıyla uygulamalar yapmıştım oğluma. Ama anca iki sene kadar yaşayabildi sonra onu elim bir kaza sonucu kaybettim 😔 bilginin sınırı yok hala bir çok şey öğreniyoruz. Hepimizin bir tecrübesizlik dönemi olmuştur diye düşünüyorum. Önemli olan doğru bilgileri doğru şekilde canlarımıza en güzel en sağlıklı şekilde uygulamak. 😊 Paylaşım için bende teşekkür ediyorum 🌸

KusBulut

Müdavim
Ben de bu foruma katılalı tam 1 sene olmuş 🥺 bulutumla ilgili cok güzel bilgiler edindim ilk minik dostum ve hiçbir şey bilmiyordum bu forum sayesinde bilincleydim ve şuan çok sağlıklı bı kuşum var 🥰

Zeus

Müdavim
2019 yılında ilk defa bir oğlan çocuğu sahiplenmiştim. Her şeyi onda öğrendim. Henüz forumların varlığından bile haberim yoktu. Ve çok acemiliğime cahilliğime denk geldi. Gervit entrobac neredee. Kanatlı uzman tecrübem çok oldu ve hala da oluyor. Az biraz kanatlı hekimlerden öğrendiğim kadarıyla uygulamalar yapmıştım oğluma. Ama anca iki sene kadar yaşayabildi sonra onu elim bir kaza sonucu kaybettim 😔 bilginin sınırı yok hala bir çok şey öğreniyoruz. Hepimizin bir tecrübesizlik dönemi olmuştur diye düşünüyorum. Önemli olan doğru bilgileri doğru şekilde canlarımıza en güzel en sağlıklı şekilde uygulamak. 😊 Paylaşım için bende teşekkür ediyorum 🌸
Siz 2019 diyorsunuz, ben 90’lardan bahsediyorum, küçük şehirlerde veteriner var mı yok mu o bile tartışmalı bırakın kanatlı hekimi 😅 kuştan anlayan sadece üreticiler var. Ne demek teşekkür ❤ ben sizlere teşekkür ederim, sayenizde öğrendim çoğu şeyi.

Zeus

Müdavim
Ben de bu foruma katılalı tam 1 sene olmuş 🥺 bulutumla ilgili cok güzel bilgiler edindim ilk minik dostum ve hiçbir şey bilmiyordum bu forum sayesinde bilincleydim ve şuan çok sağlıklı bı kuşum var 🥰
Allah bağışlasın 😊 sağlıklı uzun bir ömrü olsun

Üst Alt