• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarımın Üremesini İstiyorum

Neksin

Aktif Üye
İyi günler.
Arkadaşımdan kızışmış yumurtası bırakan dişi ile kuşçudan erkek aldım. İkiside 1.5 yaşında şuan alışmaya çalışıyorlar. Sorum biraz genel olacak ama bunların üremesini istiyorum. Kafeslerinde sadece yemlik ve su içme aparatı var. Bakımları için ne tür yem ve takviye almam gerekiyor aynı zamanda üremelerini istiyorum ona göre yardım ederseniz sevinirim.
Çok genel bir soru oldu ama araştırmadığım şey kalmadı düzenli bilgi bulamadım. Kalamar,vitaminler hazır güçlendirici yemler vs marka vererek yardımcı olursanız çok mutlu olurum bütçe sorun değil.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İyi günler.
Arkadaşımdan kızışmış yumurtası bırakan dişi ile kuşçudan erkek aldım. İkiside 1.5 yaşında şuan alışmaya çalışıyorlar. Sorum biraz genel olacak ama bunların üremesini istiyorum. Kafeslerinde sadece yemlik ve su içme aparatı var. Bakımları için ne tür yem ve takviye almam gerekiyor aynı zamanda üremelerini istiyorum ona göre yardım ederseniz sevinirim.
Çok genel bir soru oldu ama araştırmadığım şey kalmadı düzenli bilgi bulamadım. Kalamar,vitaminler hazır güçlendirici yemler vs marka vererek yardımcı olursanız çok mutlu olurum bütçe sorun değil.
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Hayırlı uğurlu olsun, öncelikle kafesinizin fotoğrafını paylaşır mısınız
Kafes düzenine bakalım
Profesyonel ürünler kullanıyoruz, kendim de dahil, candostlarımıza en iyi sağlıklı güvenilir bir şekilde temin ediyoruz,
Entrobac : probiyotik bağışıklık sistemi için
Gervit-w : multivitamin, büyümesi için
Kalamar kemigi, mineral blok, gaga taşı
Kaliteli yem, tahta tünekler, ızgara lı geniş kafes
Bt amin forte : kas gelişimi ve tüy destekleyici

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İyi günler.
Çiftleşme gerçekleşince yuvalık ve folluk(2 tane)bebekler büyürken dışkı temizliği için yedek olmalı😊

Neksin

Aktif Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Hayırlı uğurlu olsun, öncelikle kafesinizin fotoğrafını paylaşır mısınız
Kafes düzenine bakalım
Profesyonel ürünler kullanıyoruz, kendim de dahil, candostlarımıza en iyi sağlıklı güvenilir bir şekilde temin ediyoruz,
Entrobac : probiyotik bağışıklık sistemi için
Gervit-w : multivitamin, büyümesi için
Kalamar kemigi, mineral blok, gaga taşı
Kaliteli yem, tahta tünekler, ızgara lı geniş kafes
Bt amin forte : kas gelişimi ve tüy destekleyici
Hepsini temin ettim. Şuan dişi yuvada daha eş tuttuklarını düşünmüyorum. Kızgınlık yumurtası büyük ihtimalle tek yumurta mevcut. Arada çıkıp erkeği dövüyor. Tekrar yuvalığa yumurtanın üstüne gidiyor. Alayım mı sizce yumurtayı ?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hepsini temin ettim. Şuan dişi yuvada daha eş tuttuklarını düşünmüyorum. Kızgınlık yumurtası büyük ihtimalle tek yumurta mevcut. Arada çıkıp erkeği dövüyor. Tekrar yuvalığa yumurtanın üstüne gidiyor. Alayım mı sizce yumurtayı ?
Çiftleşme görmediniz mi, kızgınlık yumurtası olmayabilir, dokunmayın isterseniz, hataa yumurtayı 4-5 gün sonra karanlık ortamda ışık üstüne tutun. Telefon feneri olabilir, döl var mı damarlaşma, siz görmeden de çifleşmiş olabilirler, devam edebilir yumurtlamaya

Neksin

Aktif Üye
Çiftleşme görmediniz mi, kızgınlık yumurtası olmayabilir, dokunmayın isterseniz, hataa yumurtayı 4-5 gün sonra karanlık ortamda ışık üstüne tutun. Telefon feneri olabilir, döl var mı damarlaşma, siz görmeden de çifleşmiş olabilirler, devam edebilir yumurtlamaya
İki gün sonra bir tane daha yaptı. Fazla hırçın minik,kalkmıyor üstlerinden:)) kavga gürültü devam ondan çiftleşme yok diyorum. Yuvasını savunuyor erkekten yanyana bile durmayan eş mi olur 😁

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İki gün sonra bir tane daha yaptı. Fazla hırçın minik,kalkmıyor üstlerinden:)) kavga gürültü devam ondan çiftleşme yok diyorum. Yuvasını savunuyor erkekten yanyana bile durmayan eş mi olur 😁
Merhaba iki yumurtayada yatıyor mu minik annecik😊🤲💓

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evet, bunların kızgınlık yumurtası olduğunu düşünüyorum işte. Nette okudum yuvayı dağıtmak gerekiyormuş size sorayım dedim
Çiftleşme olup olmadığını bilemiyoruz, en iyisi ilk yumurtayı 2-3 gün içinde kontrol edin, öyle sonuç daha garanti olur