• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarımın ırkı nedir?

Rochas

Aktif Üye
Merhabalar.
Aranıza yeni katıldım. Uzun süredir yapmak istediğim muhabbet kuşu beslemeye başladım. Fakat bu konuda yeni olduğum için araştırıyorum fakat bir konuda takıldım. Sarı olan kuşuma erkek alacağım ve anladığım kadarı ile çift yapmak istediğim zaman aynı ırktan erkek almam gerekiyor Sarı olanın ırkı nedir bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Mert.

Eski Forumcu
Meraba hos geldiniz forumuza aynı ırk olmasına gerek yok eş olması için çift olması için eslerse hiç bosmayin yavru almayı uzakta bilirsiniz ırkını uzman arkadaşlar soyleyecektir

Rochas

Aktif Üye
Teşekkürler.İkisi de dişi. Biri yanlış bilmiyorsam 6 aylık mavi olan diğeri 5 aylık. Maviyi kayınbiraderime vereceğim gelin gidecek 😁

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Tam olarak ırk gibi yaklaşmak yanlış ikisi de yerli dediğimiz kuşlardan. Mavi olan resesife yakın. Diğeri de temiz kanat sarı yeşil ama ikisi de tam olarak dediğim kuşların aynısı değil benziyorlar sadece.

Mert.

Eski Forumcu
Teşekkürler.İkisi de dişi. Biri yanlış bilmiyorsam 6 aylık mavi olan diğeri 5 aylık. Maviyi kayınbiraderime vereceğim gelin gidecek 😁
O sarı olan erkek.bir yanlışlık. Var bence daha net sarının resmini atarmisin

Rochas

Aktif Üye
Tam olarak ırk gibi yaklaşmak yanlış ikisi de yerli dediğimiz kuşlardan. Mavi olan resesife yakın. Diğeri de temiz kanat sarı yeşil ama ikisi de tam olarak dediğim kuşların aynısı değil benziyorlar sadece.
Teşekkürler. Ben eş bakımından merak etmiştim açıkçası ama onun pekte önemi yokmuş. Bu yerli dediğimiz kuşlar Türkiye de bulunanlar değil mi ben fransadayimda ondan sordum acaba Türkiye den mi getirdiler bana veren aile 🤔

Mert.

Eski Forumcu
Ben anlamadığım için iki defa bir tanıdığa sordurdum ben erkek diye tahmin ettim ama o ikiside dişi dedi.🤷
Bu erkek dişi olsaydı cere rengi bu kadar mavi olmazdı açık bir mavi olurdu yada deminki gibi kırmızı.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
İkiside dişi bence. Birde sarı kuşta yağlanma mı var karın kursak arası şiş gibi yoksa anlık kabarmadan dolayı mı?

Rochas

Aktif Üye
İkiside dişi bence. Birde sarı kuşta yağlanma mı var karın kursak arası şiş gibi yoksa anlık kabarmadan dolayı mı?
Az önce ışığı açtım fotoğraf çekmek için ondan olabilir mi uyuyodu sanırım yarın gündüz bakayım tekrar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu erkek dişi olsaydı cere rengi bu kadar mavi olmazdı açık bir mavi olurdu yada deminki gibi kırmızı.
Yok yok dişi benim de vardı bu kadar mavi ama beyaza da yakın dişi kuşum ben de şaşırmıştım ilk başta dişi olduğuna :D

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlar dişi, yerli ırk alabilirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşlar Fransanin yerlisi 😂 yerli bir ırk değildir sadece boyut deyimidir👍 bende bu yaşlı gözlerle dişi diyorum 😊 yağlanma görüntüde görünüyor Tuğçe kardeşime katılıyorum belkide yanılıyoruz siz emin olmak istiyorsanız mutfak tartısı ile tartın buraya kilolarını yazın yardımcı olalım 👍

Mert.

Eski Forumcu
Kuşların ikiside disi şimdi daha net oldu bazen kuşlarda insan şaşırıyor emin olamıyor oyzuden fotoraf istemistim

Rochas

Aktif Üye
Kuşlar Fransanin yerlisi 😂 yerli bir ırk değildir sadece boyut deyimidir👍 bende bu yaşlı gözlerle dişi diyorum 😊 yağlanma görüntüde görünüyor Tuğçe kardeşime katılıyorum belkide yanılıyoruz siz emin olmak istiyorsanız mutfak tartısı ile tartın buraya kilolarını yazın yardımcı olalım 👍
O haklıdır ben yeni başladım sadece okuduklarima göre yorum yapıyorum. 😊 Ye iç yat yok artık çalışma zamanı 😅 akşam iş dönüşünde bakayım kilolarina

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Estağfurullah biz sadece resimden görüyoruz siz canlı kanlı birliktesiniz canlarla daim olsun birliğiniz🙏😊
O haklıdır ben yeni başladım sadece okuduklarima göre yorum yapıyorum. 😊 Ye iç yat yok artık çalışma zamanı 😅 akşam iş dönüşünde bakayım kilolarina

Üst Alt