• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşlarımın çiflestigini nasıl anlarım?

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Erkek kuşum için 1.5 ay önce dişi kuş getirdim. Alışma aşamasında kuşlar çok güzel anlaştı ve eş tuttuklarini düşünerek kafesteki düzeni değiştirdim. Oyuncakları çıkarttım, tüneği yuvaligin girişine doğru uzattım, kalamar kemiği aldım, vitamin takviyesi ve yumurta veriyorum. Ama sorun şu ki önceden erkek kuşum ciflesmek istediğini kur yaparak belli ediyordu ancak bir kaç gündür kur yapmak yerine dişi kuşu yuvaliga sokmak için uğraştığını fark ettim ve girişini kemiriyor, bir kere de içine girdiğini gördüm. Acaba çiftleşmiş olabilirler mi? Kalamar kemiği bitmişti dün aldım ve dünden beri dişi kuş onun başında. Bu konuda biraz heyecanlıyım acaba bu nedenle abartıyor olabilir miyim :)

Ekli dosyalar

ixs54

Aktif Üye
benım erkek ve dişi birbirine kur yapıyor dişi karşılık verince tünekten tüneğe atlayıp en sonunda çitleşiyorlar. yumurta olduğu zaman kanat düşmesi, dışkıda büyüme, hızlı nefes alma görünüyor.

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
benım erkek ve dişi birbirine kur yapıyor dişi karşılık verince tünekten tüneğe atlayıp en sonunda çitleşiyorlar. yumurta olduğu zaman kanat düşmesi, dışkıda büyüme, hızlı nefes alma görünüyor.
Anladım çok teşekkür ederim bilgi için. Bu belirtileri gözlemlerim.

ixs54

Aktif Üye
rica ederim yuvalık takmayı unutmayın

Üst Alt