• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşlarımın ağırlığı normal mi?

beyyza02

Müdavim
çok zayıf olduğunu düşündüğüm kuşum 52 gram😳 yumurtası olabilir diye düşünüyorum yumurtası varsa bile bu kilo normal mi?

diğer erkek kuşlarım 39 40 gram

Son düzenleme:

EnesGenç

Eski Forumcu
Cinsine göre değişir ama o 2 gram fazla

EnesGenç

Eski Forumcu
Diğer erkek kuş tam kilosunda onda sıkıntı yok

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
52 gram fazla bence

FatihB.

Tutkulu
çok zayıf olduğunu düşündüğüm kuşum 52 gram😳 yumurtası olabilir diye düşünüyorum yumurtası varsa bile bu kilo normal mi?

diğer erkek kuşlarım 39 40 gram
bu cins kuşların hepsi mi böyle acaba benimki de dişi kuşum bunun aynısı ve o da böyle. Ayrıca ceresi hemen kahverengi oluyo.

Bahar Y.

Müdavim
Benim çekler 46-47 gram
52 biraz fazla, dal darı tüketimini aspur tüketimini azaltın

beyyza02

Müdavim
Benim çekler 46-47 gram
52 biraz fazla, dal darı tüketimini aspur tüketimini azaltın
benim çek kuşum 39 gram ve halsiz, uykulu genelde tüyü de yoğun geçiyor o yüzden farklı gıdaları çok veriyorum bu ara. bulut da 52 gram ve aynı kafeste kalıyorlar.... nasıl yapacağım bilemiyorum🤦‍♀️

bu cins kuşların hepsi mi böyle acaba benimki de dişi kuşum bunun aynısı ve o da böyle. Ayrıca ceresi hemen kahverengi oluyo.
kuşum bu kadar tombik durmuyo bu bebek daha fazla gibi. ve pek oyuncu değil benimki ondan böyle oldu sanırım, belki cidden sakin bir cins oldukları için kilolu oluyorlardır.

beyyza02

Müdavim
40-45 civarı normal sizinki maşallah. Yumurta bir ihtimal ama kanat ve popoda yumurta durumu göremedim
evet öncekiler gibi değil ama hafif hafif şişlik kuyruk atması vs var ama olsa da fazla sanırım :(

Bahar Y.

Müdavim
benim çek kuşum 39 gram ve halsiz, uykulu genelde tüyü de yoğun geçiyor o yüzden farklı gıdaları çok veriyorum bu ara. bulut da 52 gram ve aynı kafeste kalıyorlar.... nasıl yapacağım bilemiyorum🤦‍♀️

kuşum bu kadar tombik durmuyo bu bebek daha fazla gibi. ve pek oyuncu değil benimki ondan böyle oldu sanırım, belki cidden sakin bir cins oldukları için kilolu oluyorlardır.
Kemik yapıları oturmuş olduğu için 40 50 gram arası olabiliyorlar bu tabi vasfına görede değişiyormuş yağlama yoksa eğer, ben dişi kuşumu 40 anca gelir diye düşünürken bir tarttım 46 çıktı ve tip olarak fit görünüyor

FatihB.

Tutkulu

bende öyle düşünüyorum çok sakin hiç hareket etmiyo tembel bi kuş o yüzden bişey yemese bile kilo alıyor 🤣 ayırdım kuşları ben bişey vermiyorum yem dışında bazen egzersiz yaptırıyorum yinede kilo vermiyo. Salsam odaya uçmuyor bi yerde tünüyor sadece

beyyza02

Müdavim
bende öyle düşünüyorum çok sakin hiç hareket etmiyo tembel bi kuş o yüzden bişey yemese bile kilo alıyor 🤣 ayırdım kuşları ben bişey vermiyorum yem dışında bazen egzersiz yaptırıyorum yinede kilo vermiyo. Salsam odaya uçmuyor bi yerde tünüyor sadece
benim elime gelmeyi istiyor kafes üstüne bırakıp kendime uçurıyorum 🙃

Kemik yapıları oturmuş olduğu için 40 50 gram arası olabiliyorlar bu tabi vasfına görede değişiyormuş yağlama yoksa eğer, ben dişi kuşumu 40 anca gelir diye düşünürken bir tarttım 46 çıktı ve tip olarak fit görünüyor
bu kuşum bu ara elime gekdiğğnde cidden çöküyor elim ağırlığından 🤭 bu ara evet biraz butlanmış kendisi ama çok tombiş durmuyor. mesela bu mavi biraz iri duruşlu bir kuş, poğaça diyip duruyordum. 39 gramcık çıktı... arkadaki minicik fit kız da 39🤷‍♀️

Bahar Y.

Müdavim
benim elime gelmeyi istiyor kafes üstüne bırakıp kendime uçurıyorum 🙃

bu kuşum bu ara elime gekdiğğnde cidden çöküyor elim ağırlığından 🤭 bu ara evet biraz butlanmış kendisi ama çok tombiş durmuyor. mesela bu mavi biraz iri duruşlu bir kuş, poğaça diyip duruyordum. 39 gramcık çıktı... arkadaki minicik fit kız da 39🤷‍♀️
Birisinin kemik yapısı iyiymiş diğerinin tüy yapısı, bende daha ağır olduğunu düşündüğüm kuş 36 çıktı yavru, hafif olduğunu düşündüğüm 46 çıktı yani yavruluğun verdiği bir zayıflık olsada kemikleri gelişmediği için öyle şuan benim 36 gramlık, 46 olanda kemik yapısı gelişmiş
Şehmus abim öyle demişti

Üst Alt