• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarımı Nasıl Üretebilirim

Şahin4231

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 6615 Baktığım üzere dişi kuşum gri kanat ve genel olarak evcil değil ve agresif ısırmıyor ama soğuk bir kuş. Sağdaki çekinik parçalı bir erkek kuş.Erkek olan 11 aylık dişi kuşum 8 aylık erkek ve dişi bazen birbirlerine ayak atıyor genel olarak da kur davranışları yapıyorlar kavga etmiyorlar erkek konuşmayı bildiği için dişi kuşun sesini taklit edemiyor ama konuşmayı da unutmuyor.Ben ne yapmalıyım?ne kadar beklemeliyim?nasıl kızıştırıp yavru alabilirimi?Teşekkürler.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kafes düzeni resmini görebilir miyim?kafesin konumu nerde? Yuvalik var mı? Yuvalık varsa içinde ne var?

Şahin4231

Aktif Üye
Kafes orta yükseklikte çok yukarıda değil yuvalık var içerisinde mısır granülü var

Şahin4231

Aktif Üye
Altında yarısı kadar daha kafes var ayırma yapmalı mıyım özlemeleri için normalde gayet iyi anlaşıyorlar ayırmak hızlandırır mı

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Erkek kuşun cere resmini atabilir misiniz?

Şahin4231

Aktif Üye
Bu kafesin yarısı kadar daha var aşağıda dişi kuş da orada ama ben dediğim gibi zamanı davranış belirtisi falan tam bilemiyorum

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Bence anlaşıyorlarsa zamana bırakın rahatsız etmeyin. Olmadı, dişiyi ayrı kafese alır 1 ay bekleyip tekrar denersiniz.
Ayrıyeten keşke yuvalığı sol taraftan delik açıp biraz daha yukarı montalasaydınız. Tünekleri de derinliğe doğru sol ve sağa takıp uçma mesafesi sağlarsanız daha iyi olacaktır.

Şahin4231

Aktif Üye
yuvalığa giriş deliği göründüğü gibi değil daha yukarıda ama bu teli bir defa kesebilirdim ama aşağıda bulunan küçük kafese alabilirim ikisini de ama bilmiyorum

Şahin4231

Aktif Üye
üretim kafesim yok bu kafesleri kendim yaptım ama çiftleştikleri zaman yuvalığı bulamaz mı ?

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Plastik folluk yada kendinden oyuklu olsaydı yuvalık daha iyi olurdu,ciftlessinler gerisi kolay bulurlar yuvaligi , sadece daha çabuk olması için bazı kolaylıklar sağlıyoruz kuslara üretim şeklini aldırarak yavru yumurtaya bir adım daha yakın oluyoruz gerisi onlara kalıyor.

Şahin4231

Aktif Üye
dibi oyuk zaten ama görünmemiş,ben ne yapmalıyım daha çabuk çiftleşmeleri için ?

Üst Alt