• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarıma ne oluyor. Acil yardım

8ulut

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kas seyirmeleri ve ters dönme
Merhaba. Ispinozlari salma kuş kafesinde bakıyorum. Zemin toprak. Bugün kafesin altına toprağa leş kaktüs denilen bir bitki ektim. 1 saat sonra kafese baktığımda ise kuşlardan 3 tanesi sırt üstü yatıyordu. Birkaç taneside deli gibi sağa sola çarparak ucuyor. Kafesin içinde 100 e yakın kuş var. Leş kaktusunu biraz kemirmislerdi. Leş kaktüs dediğim bitkide diken bulunmaz. Neden böyle olduğu konusunda yardımcı olabilecek birisi varmi. Yardımcı olur musunuz ne yapmam lazım. Kaktusleri tekrar sökerek çıkarttım kafesten. Kuşları ayrı bir kafese aldım. Ayırmam gereken kuş adeti sürekli artıyor.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Zehirlenme büyük ihtimalle kaktüs u çıkarın
Acil müdahale gerektiren bir durum nerede ikamet ediyorsunuz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Leş kaktüsü ekmeden önce araştırma yapmadınız mı?
Şehmus abinin dediği gibi zehirlenmedir büyük ihtimalle.
Zehirlenen kuşlara şırınga yardımıyla su içirip kursağını temizleyin.Varsa acil kanatlı uzmanına götürün.
Geçmiş olsun.

8ulut

Yeni Üye
Dikenli kaktusler zarar verir diye bir şey okudum. Ama bunun dikeni yok diye sorun olmayacağını düşünmüştüm. Direkt şu ekilir diye bir forum yok. Hatta salma kuş kafesi ile bile ilgili çok bir forum yada konu yok. Yakınımda ne yazık ki kanatlı hayvanlara bakabilecek veterinerde yok. 3 yere gittim 3 üde biz anlamayız dediler

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dikenli kaktusler zarar verir diye bir şey okudum. Ama bunun dikeni yok diye sorun olmayacağını düşünmüştüm. Direkt şu ekilir diye bir forum yok. Hatta salma kuş kafesi ile bile ilgili çok bir forum yada konu yok. Yakınımda ne yazık ki kanatlı hayvanlara bakabilecek veterinerde yok. 3 yere gittim 3 üde biz anlamayız dediler
Kuşlara yararlı olan bitkiler var onlar ekilebilir ama toprak kısmı yine sıkıntı oluşturur bence.

Eğer üniversitenin veteriner fakültesi varsa oraya gidebilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Banyoluk koyun ve kubranin dediği gibi şırınga ile su verin kusana kadar acil müdahale gerekiyor yoksa devam edecek 😔🙏

8ulut

Yeni Üye
Her yolu denedim. Her kuş için farklı yöntem deniyorum.
1. ölene hafif ılık su ile duş elimde sırılsıklam olmayacak şekilde duş aldırdım.
2. Ölene sizin verdiğiniz bilgiye göre zorla şırınga ile su icirdim. Artık sudan şişti hayvan. Bu sefer boğularak ölecek diyerek bıraktım.
3. Ölene antibiyotik verdim şırınga ile. (Bir forumda muhabbet kuşu zehirlenmesi için önermislerdi)
4. Ölene bebek ateş düşürücü verdim şırınga ile. (Ayni forumda önermişlerdi)
5-6-7-8-9 Ölene bir müdahale yapmadım. Veterinerleri dolaşırken yolda çırpınarak öldüler.
10-11-12 Ölen ben hallederim diyerek kuşlar bakmayı kabul eden bir petshopun verdiği yavru kuş siringasindan içtikten sonra biraz toparlar gibi oldu. Tam tamam artık bulduk çözümü diyerek kafesi içeride bırakarak kapıya çıkıp 5 dk sonra geldiğimde hepsi ölmüştü.
İlk başta sadece 3 taneydi. Sayıları gittikçe artıyor.

Su ana kadar
4 golden finch
2 java
1 bengal
5 zebra ispinoz kaybettim. Ne yaptıysam kurtaramiyorum. Nedeninin ne olduğundan daha çok emin değilim. Kaktüs sadece tahminim. Su ana kadar tek kayıp dahi vermemiştim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çok çok üzücü bir durum. 😔 Benim tahminimde zehirlenme. Keşke hiç kaktüs işine girişmeseydiniz Başınız sağolsun 🙏🏻

8ulut

Yeni Üye
Çok çok üzücü bir durum. 😔 Benim tahminimde zehirlenme. Keşke hiç kaktüs işine girişmeseydiniz Başınız sağolsun 🙏🏻
Bilmiyordum ki zarar vereceğini. Dediğim gibi salma kafes ile alakalı çok bir konu açılmamıstı zaten forumda.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Malatyada yok mu uzman 😔

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok çok üzücü 😔 bence derhal kafesi temizleyin topraktan da, kaktüsten de. Yemleri suları kontrol edin bayat vs olmasın. Bilemiyorum başka ne olabilir 🤔

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok üzüldüm. Bu kadar çok kayıp. 😔
Salma kafeslere uiç bitki dikeni görmedim ben açıkcası. Yabancı forumlara da baktınız mı?

Hepsinin birden leş kaktüs ekiminden sonra ölmesi zehirlenmeden başka bir şey varmış gibi görünmüyor. Ya da bir hastalık varsa tetiklemiştir leş kaktüs diyeceğim ama böyle bir olasılığın olup olmadığını bilmiyorum tabi.

8ulut

Yeni Üye
Yabancı forumlarda da inceledim. Leş kaktüs ile alakalı kimse birsey dememiş. Salma kafes dediğim küçük birsey değil. 3 metre yerden yükseklik 1 metre derinlik 2 metre genişlikte bir kafes. Bahçeli ev olmadığından balkonda yapmıştım ben bunu. Su ana kadar 20 yi geçti. İşin kötü yanı ölenlerin çoğunun yuvasında yeni çıkmış yavrular var. O yavruları bengallerin altına koymaya çalışıyorum ama yavrularda boy orantisi yok. Nasil olacak bilmiyorum.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende o tür salmadan bahsediyorum. O tarz salmalarda hiç bitki ekildiğini görmedim ben. Siz böyle bir şey denemeyi nerden düşündünüz merak ettim.Bitki ekmek faydalı olsaydı ünlü üreticiler salma kafeslerine ekerdi sanırım.

Çok acı bir tecrübe olmuş oldu. 😔

İnşallah yavruları kabul ederler. Yoksa size düşüyor iş. Tekrardan çok geçmiş olsun,başınız sağ olsun. 😢

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Çok kaybın olmuş kardeşim dikkat edelim bundan sonra daha fazla :( Keşke bu şekilde tecrübe etmek durumunda kalmasaydın ama olan olmuş bilerek ve isteyerek yapılan bir şey değil. Ders çıkarmak lazım...

Üst Alt