• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarıma mama yediremiyorum

Samilbaki

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 3742
Erkek kuşum 4 yaşında ve dişi kuşu alana kadar hiç mama vermemiştim dişi kuşu da 16 gün önce aldım dişi ilk geldiğinde tek kafesteyken yaptığım mamaları yiyordu kafesleri birleştirdiğimden beri iki günde bir yumurta maması koyuyorum ikiside dokunmuyor bakmıyor bile ne olduğuna
Üretici bulgurla mama yap demişti ama ben yumurta mısır unu felan kullanarak mama yapıyorum bulgurlu denesem mi bir zararı olurmu

Samilbaki

Aktif Üye
Bulgurlu hiç denemedim duymadım da gerek yok bence. Kıvamı tutmuyor olabilir. Azıcık havuç rendeleyin elinizle suyunu sıkın biraz nemi gitsin. Biraz yumurta ekleyin. Birazda mısır unu ekleyin tamamdır. Üzerine azıcık yem serpin hele sevdiği tohumlar var yulaf gibi onlardan ekleyin. İlgisini çeker. Birde mamayı taban koyuyorsaniz küçük yemliklerle asip deneyin belki tabana inmek istemiyorlardir
mamayı söylediğiniz gibi hazırlıyorum malzemeyi yumurta havuç ince rendede rendeliyorum mısır unu ekliyorum yem kabına koyup asıyorum yemiyorlar :D
kıvamını tutturamıyor olabilirim neyi ne kadar koyacagım bulamadım öyle göz kararı koyuyorum,

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hazır mama alırsanız daha kârlı olursunuz 😅

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
mamayı söylediğiniz gibi hazırlıyorum malzemeyi yumurta havuç ince rendede rendeliyorum mısır unu ekliyorum yem kabına koyup asıyorum yemiyorlar :D
kıvamını tutturamıyor olabilirim neyi ne kadar koyacagım bulamadım öyle göz kararı koyuyorum,
1 adet yumurta ince kısmıyla rendeleyin.
Yarım havuç ince kısmıyla rendeleyin.
Mısır unu gibi ürünlere gerek olduğunu sanmıyorum yani koyanlar var ama gerek var mı şüpheliyim açıkçası. Nem almak dışında bir yararı yok ne yazık ki, nemini almak için @Taha dediği gibi suyun sıkın. Eğer gine de olmuyor derseniz yulaf unu gibi şeyler deneyebilirsiniz. Sebze de ekleyebilirsiniz örneğin pancar, turp gibi sebzeler hem yararlı hem severler.

(Ben tahıl yerine sebze kullanıyorum.Yedirmek istersem kendim yer gibi yapıyorum.)

Üst Alt